Nu är Tage snygg igen!

2010-11-01 | 17:31:12


Idag har vi äntligen fått tummarna loss och klippt Tage! Stor skillnad och skönt att se honom utan björnpäls, ni skulle sett vilken stor hög med hår det blev!... Dem är alltid finast någon dag efter klippningen tycker jag, när håret lagt sig till rätta och man hunnit få bort lite damm som gömt sig under den tjocka pälsen. Han är väldigt tramsig om sina öron, så det slutade med att vi fick klippa det sista håret med sax... Som tur var så var det inte mycket. För övrigt så provade vi att klippa huvudet från öronen och ned mot underläppen, blev rätt bra tyckte jag! Finns så många varianter av klippningar, vissa klipper verkligen överallt, medans andra bara tar lite på halsen och magen osv. Jag gillar helklippningar men då vi har en stor och ljudlig stenåldersklipp så är det svårt att motivera hästarna och komma åt överallt, så vi tar allt utom halva benen och halva huvudet samt en liten ruta på ryggen. Hur brukar ni klippa?


Såhär söt var han när jag skulle gå ut och hämta honom! Han låg kvar även när jag kom fram till honom, tills Liva kom och förstörde allt. Tycker att det är mysigt att kela med dem när dem ligger ned :)


Kom nyss att tänka på att jag skrev för några dagar sedan att jag aldrig skulle sätta på honom något rosa... :p Som tur var är det bara ett täcke som han LÅNAT av Amber (som hon inte använder) för att hans eget inte skulle bli stickigt av allt småhår. Snygga tofsar och fläta i svansen har han också så att vi inte ska råka raka av något. Han fick rasta sig en stund efter att vi tagit grovklippningen.


Tjejerna blev helt galna och trodde att dem hade fått en ny kille i hagen, alla ville vara nära killen med rosa och tofsar! ;)

Hann tyvärr inte ta någon bild när han var helt färdig eftersom det blev så mörkt och det var dags att ta in alla. Kanske kommer något imorgon istället!

Postat av: Sara

Haha så söt han är i rosa då! Riktiga män kan bära rosa! ;D

2010-11-01 @ 18:17:01
URL: http://ussing.blogg.se/
Postat av: ina

din blogg har blivit så rolig att läsa igen!:D härligt freja!:D

2010-11-01 @ 18:32:12
URL: http://cavaliere.blogg.se/
Postat av: Sara

Jag har klippt bog och hals på min häst. :) då kan han fortfarande gå ut utan täcke, och ändå inte bli speciellt svettig under ridpassen. Han har riktigt tjock päls, så han blir ju lite svettig ändå, men absolut inte lika svettig.

2010-11-01 @ 18:43:56
URL: http://www.saraaandersson.devote.se
Postat av: jenny

SV: Hmm jag vet faktiskt inte om den skulle kunna passa, känns lite riskabelt att köpa en utan att prova först! Provade några sadlar igår som brukar ligga bra på hästar med hög manke, b la en Globus clic, men de låg inte bra heller så vi får se vad vi kan hitta till henne...



Roligt med lite vardagsbilder! :)

2010-11-01 @ 19:16:59
URL: http://jennylarssonkuskochryttare.blogg.se/
Postat av: FRIDA VIKTORSSON

haha fan va jag skrattade xD han e sjukt söt i sitt rosa täcke

2010-11-01 @ 19:49:19
URL: http://fridaviktorssons.blogg.se/
Postat av: Emily

Haha så stilig han ser ut! ^^

Vi har klippt som filtklippning ungefär, fast inget på låret & inte virveln heller :) Typ hals, bog, mage och på sidorna.

2010-11-01 @ 23:17:16
URL: http://memily.blogg.se/
Postat av: Carol

Haha, men endast en skönhet kan bära upp alla färger och det gör din Tage verkligen...

2010-11-02 @ 12:47:28
URL: http://crolas.webblogg.se/
Postat av: LOUISE SJÖGREN - Reining

Jag klippte hela min stora häst som tränas ganska hårt, och hon brukar svettas ganska mycket på ryggen under sadeln, så ville inte spara massa där. Sen klippte jag "halva" min ponny. Typ halva halsen osv. Täckesklippning kallas det nog för tror jag??

2010-11-02 @ 18:05:34
URL: http://westernlollo.blogg.se/
Postat av: Anonym

Kan du inte ta kort på honom nu när han är klippt så man får se hur det blev? :D

2010-11-03 @ 15:22:47

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0