With start on monday...

2008-11-30 | 18:54:33

... Ja, från och med imorgon, måndag, är det en ny vecka. Och en ny vecka betyder nya saker att göra. Och just den här veckan betyder FULLPROPPAT att göra!

MÅNDAG: Äntligen ska vi få komma igång och träna på Gymkhanan inför Julshowen! Lite väl sent, med tanke på att showen är i helgen... Jaja, det är ju lilla Kattiz som får skämmas när vi kommer in på banan och trillar åt höger och vänster eller ser ut som små klätterapor som försöker klamra sig fast på hästens sida... Haha! Det ska i alla fall bli skitkul, och det tror jag att Tuffe också kommer tycka. Dock måste vi klippa honom innan showen, annars kommer han se ut som en tvättsvamp...

TISDAG: Eventuellt US-träning inför Julshowen, jag kommer inte ihåg hur det blev, det blev ju en massa ändringar fram och tillbaka... Men det visar väl sig om vi står där ensamma i ett mörklagt ridhus.

ONSDAG: Jag var tvungen att bryta min Voltige-strejk eftersom vi plötsligt skulle ha ett nummer på Julshowen, där också. Så det blir väl att börja tänja mina nystela ben igen. Det ska väl ändå bli ganska roligt, med våra fina dräkter och den häftiga musiken.

FREDAG: Genrep inför Julshowen. På US i alla fall. Och jag hoppas på Gymkhanan också, för det är ganska omöjligt att vi ska kunna köra riktig gymkhana efter bara en träning? Vad gäller US-nummerna så känns det lugnt, det är bara luciasångerna som ska övas in!

LÖRDAG: JULSHOW! Tror jag, annars är den på söndag?

I princip hela veckan ägnas åt till träningar inför Julshowen. Plus att jag ska försöka klämma in ridningen (Vår Bootcamp börjar ju nu!). Dessutom blir det ju vaccination och Liva-koll också.

Liva är sjuk!

2008-11-30 | 18:09:43

Nu har Liva gått och blivet sjuk också! Hela kroppen rör sig så mycket hon får ta i när hon ska andas, så antagligen är det en dunderförkyldning... Stackare! Och ändå så var det nästan precis som vi avslutade deras vitlökskur...

Men vi tänkte inte ringa vetrinären, såvida det inte blir akut, eftersom de ändå ska bli vaccinerade i veckan, så då får det bli en extra koll på Livan och eventuellt en pencillinkur.

Usch, det är så synd om henne, min lilla pluppa... Då var det delvis därför hon stannade ut sig igår också... Och delvis därför som hon börjat lämna kvar lite mat i krubban om morgnarna nuförtiden, eftersom hon inte vill vara sist ut, men med så mycket slem i halsen så tar det ju längre tid att få ner allting.

Och för att ni inte ska få för er någonting om att vi inte sköter våra hästar väl, för efter en tid på Bukefalos.com vet jag att hästägare tar alla chanser de får att trycka ner en annan, så kan jag förklara att hon absolut inte var på detta viset igår på tävlingen, då hade jag inte tävlat henne. Och hon brukar ha korta perioder då och då när hon hellre vill skynda sig ut i hagen än att stanna och äta upp all maten.

Menmen, vi får se hur det blir med hennes träning nu då. Antagligen blir det bara skrittrundor som gäller, vi får se vad vetrinären säger...


Stockholm International Horse Show

2008-11-30 | 11:03:57


Ni har väl inte missat Stockholm International Horse Show på TV?

Idag sänds det...

... 10.15 på SVT24
... 11.03 på SVT24
... 15.00 på SVT1
... 20.00 på SVT24

Någon mer än jag som kommer sitta klistrad vid TV:n?

"Vem kan stoppa mig, när jag bara rullar fram"

2008-11-29 | 20:28:40Hm... Den första valacken med bulle i ugnen?

Här har du beviset, Molle! En bakpotatis med tändsticksben. Hootch ser ut som rena aerobicsinstruktören jämfört med honom!

Same track

2008-11-29 | 20:01:18


Lilla Liva, det ska bli bättre...

Dagen fortsätter på samma spår som i morse, alltså URKASST! Vi vägrade ut oss på KM. Men jag vet varför, och att det är mitt fel. Så det är egentligen ingenting att grubbla över, bara att ta tag i och fortsätta på vårt vinnarspår, för jag känner Liva så pass mycket nu att jag vet att hon inte gjorde det för att djävlas, och att det aldrig kommer att upprepas om jag sköter mig som jag ska.

Dock är det en person som jag mer än gärna skulle vilja banka in lite saker i skallen på...

Så, nu är frustationen som bortblåst! Jag tror faktiskt att jag ska fortsätta på min "lilla" önskelista nu, som ni självklart också ska få se när den väl blir klar!

Amber Attitydsproblem

2008-11-28 | 21:17:10


Before & After

Amber har verkligen blivet tonåring nu! Det är bara sura miner och "jaha-vill-du-gå-ditåt-då-vill-jag-gå-hitåt" som gäller för hela slanten...
Hon har upptäckt att Liva är en ganska bra förebild, och är nu någon slags lärjung till henne. Även om det innebär en del bett när det inte passar fru Liv.

Jag tror faktiskt att Amber kommer ta över Livas position när hon väljer att lämna den. Men det är ju faktiskt inte helt fel, en självsäker häst är bättre än en rädd liten stackare som inte vågar ta något beslut själv. Dock så saknar jag våra mysstunder, den enda gången hon vill mysa nu är ifall hon vill se om det finns godis, eller om hon ska torka av det sista matslajmet som sitter runt hennes mule efter middag...

Förresten så var jag lite besviken innan då hon såg ut att ha tappat lite av sitt vackra "arab-ansikte", men så satt jag och kollade på bilder från förra vintern och upptäckte att hon såg precis likadan ut då, som hon gör nu. Jag antar att det är hennes tjocka vinterpäls som döljer dragen.
Och hon har fått klippt man, om någon har missat det? Den fina sagomanen är nu ett minne blott, och hej sade vi till en liten ponnyfrisyr...
Den långa manen var för jobbig att hålla fin, den lindade sig själv till dreadlocks och sedan började den bli stripig och tunn, så hon såg ganska vanvårdad ut. Då är det bättre med en tjock pottfrisyr!

Stenhårt!

2008-11-28 | 20:34:42


You can run, but you can't hide! Öltunnorna ska bort!

KM imorgon, hoppning. Nu ska vi allt se om jag och Melen kan hoppa oss till pokalen i år igen! Ja, det kan vi. För vi är ju det enda häst-ekipaget!... Hehe, jaja, vi får ju en pokal så... Och jag behöver ju inte säga hur många som var med, eller hur?


Denna pokalen ska vi försvara imorgon

Och från och med måndag blir det skärpning för mig. Om jag så ska behöva be mamma att binda fast mig i gödselstacken för resten av mitt liv! Ärligt, om jag ens ska ha 50% chans att komma in i Div. 1-laget så måste jag börja redan nu med Livas kondition och muskeluppbyggnad. Och Amber måste ju få chansen att växa upp någon gång (Oinriden = Bebis, Inriden = Vuxen)! Och Tuffe... Tja, han är ju en gammal skrutt, en skrutt som fortfarande kan springa om alla tonåringarna, så han kan ju faktiskt också förtjäna att jobba bort sin nyblivna ölmage...

Så det blir Bootcamp för hela bunken på Stall Lindgården! Det är ju trots allt bara 15 skoldagar kvar nu, och det kan jag väl stå ut med?

Pälsa på er!

2008-11-24 | 11:53:25


Inte så snygga, men varma!

Idag var det min turdag då min Bildlärare var sjuk, och bild är det enda ämnet vi har på måndagar! Förstå vilken lycka! Mitt ansikte gick från trött och glåmigt till glatt och skinande!

Men nu till ämnet: På vägen hem så körde jag och mamma in om på Grand Prix, mamma skulle kolla på någonting. Men jag kom ut med ett par vinterhandskar i alla fall! Från Globus, inte så väldans snygga men hey, det är insidan som räknas!... Lagom tjocka, man får inga orörliga korvfingrar, varma med tjockt fleece, och en undersida med lagom "klibbigt" anti-slip-tyg!
Så nu ska jag allt hålla mig varm ute på ridturerna! Nu är det bara skolkläderna som ska bli lite varmare, ballerinaskor och minusgrader passar inte ihop märkte jag idag...

Motivationen har stiget ännu en 10%

2008-11-23 | 12:13:01
Idag var jag uppe med tuppen igen, det är så skönt att gå upp tidigt, man hinner utnyttja dagen på ett annat sätt än om man går upp vid 12 på dagen!

Detta har jag hunnit göra än så länge:

- Hjälpt till med morgonfodringen/utsläpp.
- Tränat styrketräning/kondition i 1½ timme.
- Ätit en stor och nyttig frukost så att...

... Jag får energi till att gå ut och rida strax! Det var perfekt timing med att träna och äta frukost mellan utsläppet och riningen, eftersom hästarna behöver 2 timmar för att smälta sin mat, annars kan de ju få ont i sina "små" magar, och det vill man ju inte riskera?

Nu ska jag ut och rida i alla fall Liva, de andra tar jag om jag inte hunnit bli en istapp innan!...

Och på tal om träning, här får ni lite tips:
Artikel från Stallsmart.nu
Balanstips från Ridsport.se
Styrketräningstips från Ridsport.se

Jag har inte dött...

2008-11-22 | 16:44:20... Jag njuter bara av tiden i stallet nu när min motivation börja komma tillbaka (HURRA)! Och just nu har jag lite bråttom eftersom vi snart ska iväg på middag och jag har inte börjat göra mig i ordning än... Så jag slänger bara in några bilder från imorse, inte särskilt speciella eftersom jag nästan fick bräcka bort mina fingrar från kameran efteråt, så kallt var det!

Men man får ju hålla med om att det är vackert med morgnar?


När allt hö är uppätet så skyndas det bort till deras lilla gräshörna... Ursäkta
Liva att du inte blev hel...


Hootchen var lite busig, han försökte nafsa i kameran!


Livan stod och nannade.

Där har ni lite att kolla på, i en stund i alla fall! Nu är jag ännu senare. Vi får se hur dags vi kommer hem ikväll, annars kanske jag hinner slänga in lite fler inlägg?... Men det återstår ju att se!

Vad jag var härlig!

2008-11-19 | 18:05:44Hihi, satt och kollade igenom min gamla blogg Horses och insåg just hur BRA den bloggen var! Så himla gulligt, glatt och skojigt jag skrev på den tiden! Det är lite konstigt, med tanke på att den perioden nog varit min mörkaste hitintills...

Jag vet att många gillade den bloggen, och den har otroligt nog fler besökare nu än den hade när jag skrev i den regelbundet (Det kanske är sånt där antikvitetsvärde på den? Ju äldre desto bättre?), så därför ska jag försöka hitta tillbaka till den sidan inom mig. För jag kan hålla med, vem vill läsa en blogg med en massa surskånks-inlägg? Inte jag i alla fall.

Ni läsare, upplever ni någon skillnad på bloggarna? Berätta, är denna bloggen intressantare än min gamla? Positivt eller negativt? Vad behövs förändras och vad är redan bra?

C'est mon nya jacka!

2008-11-18 | 17:54:10

Min nya vinterridjacka! Modellen Trigger från Jacson.

Ja, här ser ni min nya vinterjacka! Visst är den snygg? Från och med torsdag kan jag skrida runt i den i stallet.

Jag övertalade farmor till att köpa den åt mig. Men som vanligt när jag ska ha någonting så finns det inte, men Ryttarshopen var som vanligt snälla och ringde och beställde den åt mig! Det är en Jacson (Värst vad jag har snöat in på dem?), av modellen Trigger. Inte så farligt dyr heller, 700 någonting, så farmor blev nog glad för det...

Är det någon mer än jag som tycker att jackan på bilden har en aubergine-färg? Tydligen så är den svart! Jag som gärna hade velat ha den i den färgen... Men, jag beställde en svart (Det fanns att välja på svart eller olivgrön) i hopp om att den ändå ska likna den på bilden!

Review of the Week:

2008-11-16 | 20:45:48


I brist på fantasi... - Jag har blivet listgalen! Hm... Hur ska man sammanfatta det här? Kort sagt då: Hästlista, frågor, i-kryssade rutor, listan måste vara felgjord eftersom jag inte fick den högsta poängen!?...

Kul-Kul Jul(show) - Jag har blivet tillfrågad om något oemotståndligt kul! Ett nummer som vi ska köra på klubbens Julshow.

PS. Kom gärna in och kolla! 6 December, kl. 14.00, i ridhuset på Österlens Ridklubb.

Stallboken 2008-2009 - I detta inlägg kan du se hur min "egengjorda" Stallbok ser ut! Den är ju slutsåld så fort den anländer, alltså blev det ingen kvar till mig... Men jag tycker att min verkar bättre eftersom den har större utrymme för anteckningar. Dessutom är den ju snyggare, håller ni inte med?

I LOVE >YOU< - Åh, det finns väl ingen underbarare?

Klok som en bok! - De bästa böckerna jag har läst, samt en som ännu inte kommit men enligt alla som läst den ska vara jättebra. Dem kan du hitta i det här inlägget!

4 steg till F R A M G Å N G - Alla vill väl att sin högsta dröm ska gå i uppfyllelse? Ja, här har du 4 tips på vägen! Läs, och ta åt.

Tävlings-Catrine - Catrines bästa tävlingsresultat någonsin! Vi följde med henne på Bollerups lokala Dressyrtävling. Den där Moby Dick är inget att leka med ska jag säga!...

Ridlektion - Lilla Clara var på besök igen för att få rida på sin favorithäst Pysen.

Ridlektion

2008-11-16 | 13:03:04


Clara på Pysen, armen som sticker fram är mammas...

Imorse höll vi ridlektion för en liten tjej som heter Clara. Eller rättare sagt Julia höll i lektionen, jag tyckte inte att jag hann. Clara började rida för oss i somras då hon ville prova på, och Pysen behövde lite motion eftersom Fia var hemma i Blekinge (Eller var hon nu bor?), sedan dess kommer hon lite då och då och hälsar på "sin" kära häst!

Änsålänge har jag bara gödslat två boxar, en kvar alltså... Efter det hade jag tänkt ta ut min lilla Diva på en lång travtur! Jag har bestämt mig för att bara koncentrera mig på deras kondition nu fram till KM Hoppning, det är det som behövs mest känns det som.

Tävlings-Catrine

2008-11-15 | 23:22:28


Catrine Hellberg - Moby dick

I förmiddags var jag på Dressyrtävling med mamma och Catrine på Bollerup. Catrine skulle själv tävla i LC:2, vilket gick jättebra! Det blev nog den bästa poängen hon någonsin fått har jag för mig?

Moby börjar gå riktigt fint i Dressyren, när jag och Liva följde med dem ut på en liten runda den här veckan så sprang han med riktigt höga och utsträckta ben i traven! Så alla Dressyrtanter där ute får snart se upp!

Jag lägger in bilderna imorgon, klockan är ju ganska mycket faktiskt!...
RSS 2.0