Imorgon!

2009-03-31 | 22:51:29Pust, nu är jag för trött för att skriva det sista tänkta inlägget; Om hoppträningen på Preston idag!
Det får skrivas imorgon istället, håll utkik!

God natt!

Voltigeträning

2009-03-31 | 22:45:10Voltigeträningen idag kändes riktigt bra!

Vi började med lite uppvärmning i form av jogging i ridhuset, fem varv satte fart på pulsen! Bensving framåt och åt sidan och lite cirklar med armarna, så var det mesta i kroppen uppvärmt.
Efter det stretchade vi, jag bestämde mig för att göra en riktig genomkörare så att hela kroppen blev uppmjukad, men benen gjorde rätt så ont, det var ett tag sen...

Voltigehästen Sickan verkade också ha en bra dag idag, hans galopp var alldeles lagom snabb, perfekt! Jag var mer våglig idag vad gäller alla övningarna, förra gången var lite läskig och stel eftersom vi inte tränat sedan i julas!
Men vet ni vad jag är mest stolt över? Mitt stående var det bästa jag har gjort på riktigt länge! Så balansen är inte som bortblåst i alla fall!

Medans de andra var uppe på hästen passade jag på att köra lite styrkeövningar, vilket behövdes.

Jag var alltså ett riktigt energiknippe idag, jag undrar vad det beror på? Chipsen jag åt efter skolan kanske? ;)

Ridning ska vara kul!

2009-03-30 | 21:16:39

Okej, nu har jag suttit och funderat lite över hur jag vill att min ridning ska se ut just nu, i dagsläget. Kanske inte någon intressant information för er läsare, men jag vill gärna ha det skrivet någonstanns så att jag inte glömmer bort det, och eftersom det handlar om hästar så kan ju ni lika gärna ta del av det på bloggen?

1. HA KUL!
Just nu ska jag försöka att bara fokusera på att ha kul när jag rider, som när man race:ar på stubbåkrar med sin ponny! Nu menar jag inte att man ska vara oseriös i sin ridning och rida sönder sin häst på saker som man själv tycker är roligt, men allt behöver ändå inte vara blodigt allvar! Jag har förmågan att vilja lite för mycket, och framför allt för fort, då glömmer jag bort vad som är det roliga med hästar och går istället in och tjurar för att jag inte kan få allt serverat på silverfat.Min "inspiration" inom detta ämnet är Tina Lund. Se på denna bilden! Hon hoppar en 160(?)-bana, men har ändå tid till att sitta och skratta över hinderna! Hur härlig får man vara?

2. TÄVLING SKA VARA TRÄNING!
Vi pratade om det medans vi satt på läktaren och kollade på andra som var inne på banan under Ystad-tävlingen i lördags; Det syns vilka som har rutin på tävlingar, och vilka som inte har det. De som har rutin tar det hela bara som en träning; Lugnt och sansat, fina språng, form mellan hinderna etc. De "mindre rutinerade" tar det just som en tävling, det är högt tempo, huvudet i taket och så snäva svängar som möjligt. Jag kan inte säga att jag tillhör de rutinerade ännu, jag tillhör klart den andra kategorin. Men mitt mål ska vara att kunna rida sådär lugnt och fint, lekande lätt ska det se ut!
Jag har även här en liten inspirationskälla, som jag håller hemlig!

Dimmigt

2009-03-30 | 09:57:52


Sånt där väder är det idag! Amber förra vintern.

Jag lyckades somna om en timme extra... Men, det gjorde visst inget för när jag väl vaknade så var det helt grått därute med en ordentlig dimma, så hästarna blir inte utsläppta förrän nu!

Min dag kommer se ut såhär:

1. Skynda mig att äta en stooor frukost, så att man orkar vara ute i stallet hela dagen!

2. Alla boxarna ska bli gödslade idag, men jag tror att jag ska dela upp det så att jag tar bara tar en av dem innan jag börjar rida, så hinner inte klockan bli så mycket och jag hinner inte bli dödstrött...

3. RIDA! Jag ska försöka hinna med så många som möjligt idag.

Rapportering kommer ikväll!

Veckoplanering

2009-03-29 | 19:54:43


Pysen! Obervera att det inte är vi som kapat pannluggen...

MÅNDAG: Ledig från skolan, tjoho! Jag ska dock ändå försöka ut och rida tidigt, bästa tidpunkten som ni har fått höra ;)

TISDAG: Rida de hästar jag hinner innan voltigeträningen som börjar kl. 18. Efter det är det hoppträning för Christer Ewesson med Preston!ONSDAG: Änsålänge inget inplanerat. Tidig morgon med ridning innan skolan, ev. någon efter skolan också?


Jag får vårkänslor av denna bilden på Catrine och Moby!

TORSDAG: Packa och förbereda inför morgondagen då...

FREDAG: ... Det blir tävling på Preston! Endast 70-90 cm på Ljunits Herrestad, kommer nog gå superbra!
Dessutom är det ju PÅSKLOV!

LÖRDAG och SÖNDAG: Ingenting planerat. Först på listan står i alla fall att vila ut och ta hand om hästarna al day long!


Efter motgång kommer framgång

2009-03-29 | 19:05:40


Herr Råttsvans och Heffaklumpen på sommarbete!
Foto: Kjellsons

Vi åkte till ridhuset idag med Preston, men det gick inte särskilt bra... Just nu är han inne i någon trotsåldersfas eller något, fick ingen kontakt med honom!
Dessutom provar vi just nu ett annat bett (Vanligt 3-delat med bettskivor) som jag inte är särskilt förtjust i åt honom, han accepterar det inte ett dugg, och när han väl lugnade ner tempot lite så gick han och hängde på det... Nej, jag gillade det andra mycket bättre!

Jag tvivlar dock inte på honom, dåliga dagar har vi alla! Dessutom är han ju inte så jättegammal ännu så det kan mycket väl hända att han har någon tjurperiod?!
Nästa träning kommer bergis gå 100 resor bättre, det är jag säker på!

I LOVE Schockemöhle

2009-03-29 | 17:29:10

Schockemöhle är absolut ett av mina favoritmärken! Sakerna är ganska vanliga, men de lyckas alltid få dem att se så otroligt lyxiga ut ändå.

Deras nya produkter i grönt skulle sitta väääldigt fint på Magnolia... På Preston och Liva också om jag tänker efter!


Maggan har visst redan provat sakerna ser jag? ;)

Alla bilderna är tagna från Schockemöhle.

Dagen ska spenderas...

2009-03-29 | 11:23:00


Emely och Fatima från Österlens RF's sommartävling.

Nu får ni skynda er in på min fotoblogg, jag har nämligen lagt upp Del 1 av mina mest misslyckade bilder!

Nu ska jag snart bege mig utåt och fixa klart i stallet, mamma och Julia är på Div. I Ponny i Skabersjö (Tror jag?), Julia fick låna Emelys ponny eftersom Emely inte får rida just nu. Klockan 13 ska jag dessutom bort om till familjen Kjellson och rida på Prästis.

Vad ska ni göra idag?

Hopptävling - Magnolia - Ystad Ridklubb

2009-03-28 | 21:11:14

Det börjar bli pinsamt att berätta det här men, jag trillade av... I 90-klassen! Maggan gjorde en helt vanlig vägran och jag rullade över huvudet på henne... Jag är dock medveten om varför detta händer, och det är inte för att jag har dålig balans (Som jag trodde ett tag) utan för att jag är van från Tuffe-tiden att jag ibland praktiskt taget fick hoppa hindret åt honom, därför är jag berädd på att hoppa av före hästen, gör den en kvick vägran eller konstigt språng då så flyger jag som en vante. Så jag vet vad jag ska träna mig själv på i alla fall!

När jag trillade av lyckades jag på något konstigt sätt landa på min egen näsa, så just nu är den dubbelt så stor som den ska vara och säkerligen lila imorgon... Snyggt!
Det är så jobbigt med avtrillningar för jag ska alltid börja gråta! Det är inte för att man är skadad, som alla tror, utan för att man blir så himla snopen av att man plötsligt ligger på marken och man tappar nästan andan/känns som att hjärtat har trillat ner i fötterna. Jag hatar att gråta för sånt, men när alla frågar hela tiden hur det gick, om man är skadad osv. så går det inte att hålla tillbaka!
Någon annan som är lika känslig som jag? ;)

Efter den klassen och på framhoppningen till 1 metersklassen, där hon också höll på att vägra på oxern hela tiden, var mitt mod helt borta så vi bestämde oss för att bara hoppa det första hindret på banan, sedan utgå. Det första hindret var samma som hon vägrade på i föregående klass, men denna gången hoppade hon det som ingenting! Hästar alltså...
Det kändes i alla fall skönt att ha avslutat dagen med en positiv "runda" så jag får väl kalla mig nöjd. Jag har ju trots allt bara ridit hästen 3 gånger innan.

Till nästa Maggan-tävling dock, ska regnbågshinder hoppas som ingenting och pilotsitsen ska vara som bortblåst!

Det tar emot att lägga ut det här ska ni veta:


Några stillbilder från videon:


Första hindret


Hon var i alla fall bland de snyggaste hästarna på tävlingen, tack vare Kattiz!
Så kan det se ut!...

Ni får gärna ge tips på vad som kan förbättras, även om ni inte hinner se särskilt mycket på videon! ;)

Tävling imorgon!

2009-03-27 | 21:20:37Så var ännu en skolvecka avklarad, en kvar innan man äntligen kan få njuta av lite ledighet!
Jag har nog drabbats av någon sorts sömnsjukdom, jag skulle kunna sova hela dagarna om jag fick, tyvärr har ju bloggen halkat med på en kant där.

Jag kan dock säga att ni inte har missat något mer spännade än det bästa ridpasset någonsin på Preston, en hoppträning på Maggan, och dagens halvvilda uteritt på Preston.

Imorgon blir det hopptävling på Ystad Ridklubb. 90-100 cm på Magnolia. Jag ska försöka tvinga på mamma både videokameran och systemkameran, men troligtvis kommer hon bara använda videokameran inne på banan där hon glömmer zooma och tror att hon stängt av kameran när hon istället filmar sina fötter... ;)

Nej, nu ska jag snart gå och lägga mig så att jag har en lite större chans att komma upp i tid imorgon! Jag tror inte att jag kommer hinna uppdatera bloggen innan vi kör, men ni kan räkna med tävlingsfilmer och bilder (Förhoppningsvis...) senare på kvällen!

Kvälls-TV!

2009-03-23 | 17:19:35VÄRLDSCUPHOPPNING
Ikväll
SVT24 - 22.45

Äntligen en förståndig dressyrryttare!

2009-03-23 | 12:02:43Här har vi en dressyrryttare i min smak, Catherine Haddad!

Elitallsvenskan

2009-03-21 | 20:27:32Första omgången i Elitallsvenskan Hoppning Häst gick av stapel idag, självklart startade våra duktigaste ryttare där! Jag följde med som deras personliga fotograf, men det blev inga bilder utöver lagbilderna, ingen red fram utomhus nämligen... Dessutom var det nära på istid så dem får allt vänta till utomhustävlingarna på Fjälkestad.

Alla i laget var jätteduktiga men gick tyvärr inte vidare till omhoppning. Vi fick i alla fall en fin 6:e placering för dagen, efter alla stora klubbar så som Helsingborg, Flyinge, Dagstorp, Sölvesborg och Lillhagen, så jag tycker absolut dem ska vara stolta!

I vårt lag red:
Nils Roos
Olivia Kinnesson
Hanna Stenkilsson
Rickard Persson

GRATTIS!
Nästa gång tar ni dem ;)

Bland jordhögar och bommar

2009-03-21 | 20:06:20Så, nu får jag väl börja bena av alla måste-inläggen som ska skrivas...

Gårdagen spenderades på Kjellsons gård, där jag red Preston tillsammans med Kajsa på Flugan. Det blev uppvärmning ute på ett stubbfält, Preston var faktiskt riktigt pigg jämfört med förra gångens uteritt, vilket bara är kul! De ska få leka av sig lite när man är ute tycker jag.

Sen blev det en stund på banan dessutom. Maria hade ställt upp lite gymnastikhinder, studs och bommar så det var bara att träna på! Det märktes att Maria hade tränat mycket på galoppfattningarna, en stor förbättring! Men jag tror att jag ibland är lite otydlig och slarvig med hjälperna, ibland blev det nämligen fel galopp etc... Bank på mig...

Mot slutet blev det några skutt över hinder på 50-höjden, några bra språng fick vi allt till, men lika många dåliga. Inget som var Prestons fel utan återigen var det jag som slarvade, jag kan inte vänja mig av med att jag inte bara kan åka häst längre!

Men en bra sak har jag att berätta; Han sträckte inte alls ut tungan förutom en endaste gång, när jag försökte rygga honom (Vilket han inte har lärt sig ännu = Han blev irriterad och började med tungan). Så nu är det konstaterat att så fort han måste göra något tråkigt eller stunder då han har tid att tänka på annat än arbetet, då åker tungan ut. För den höll sig minnsann inne under hela uteritten och hoppningen när det hela tiden matades på med nya saker; Jordhögar, brevlådor, bommar och allt vad det nu kan vara.

Top 1-fråga just nu:

2009-03-21 | 19:12:28


Bl.a. dessa gulliga benskydden kan man köpa på Hästaffären.se, dock är det ju inte riktigt sånna jag är på jakt efter till en 170-hög pånke eller mina tre "stora" tjejer...

Många har frågat vad det är för webbutik som jag har hittat, så det är väl bäst att jag delar med mig?!

Hästaffären.se är alltså min nyfunna favoritbutik!
RSS 2.0