2 korta:

2010-09-29 | 10:28:47


Här hade vi en tråkig blogg... Jag har helt enkelt inget att uppdatera om och har så mycket annat kul (och tråkigt) att göra än att sitta och skriva här. Känns nästan som om jag har vuxit ifrån "blogglivet" lite?... :p 2 saker hinner jag i alla fall berätta lite kort om:

1. Jag funderar på att byta till voltige på skolans specialidrott.

2. Den nya KenTaur-hoppsadeln kom igår! Ser helt okej ut. Har inte hunnit prova den än, ska ju träna dressyr ikväll så det blir nog inte förrän tidigast imorgon som jag kan slänga på den.

FINAFINAFINA TAGE!

2010-09-26 | 17:23:12Tyvärr tog vi bara labilder idag, inget annat. Bra att dem blev så "charmiga" också, höh... Jag, Molle, Malin och Jesper

Nu är första omgången av hoppallsvenskan Div. II avklarad! Laget slutade på 7:e plats idag, med 2 nollor och 2 4-felare och kom därmed aldrig till omhoppningen. Men jag tror att dem flesta av oss var ganska nöjda i alla fall, jag är supernöjd med min fina Tage!

Jag var ganska bestämd mot honom idag, att han skulle göra som jag ville direkt och inte 5 minuter efter. Han reagerade mycket bra på detta och plötsligt så var han inte rädd eller tittig för någonting alls! Förklassen gick vi runt på 8 fel, ett riv då han blev lite lång och sedan kom vi lite för snävt till ett hinder som stod lite knepigt -Tage sög dessutom tag på hindret rakt fram istället så jag hann inte korrigera utan fick göra en volt. Till lagklassen var det en lite snällare bana för min stora häst, inte lika mycket svängar. Dock fick vi ett stopp på ett rött våghinder som man hoppade på diagonalen in mot hörnet, jag tappade fokus där och glömde att hålla om. Lite onödiga och klantiga fel kanske men det är i alla fall skönt att veta vad det var som gick fel!

Tage var riktigt taggad och allmänt glad för att få hoppa igen, så det är verkligen en fungerande metod att inte hoppa så mycket mellan tävlingarna! Han hade sin gnista igen. Det är lite kul för Tage är VÄLDIGT lik min förra ponny Tuffe att hoppa, krävs liksom lite "ponnyridning" och att inte mixtra så mycket utan bara tuta och köra. Kul att jag hittade lite knappar för hoppningen idag! Vet ni vad? Jag tror inte att vi kom fel på ett enda hinder heller! Hade ett mycket friskare tempo än vad jag annars brukar ha, så det fungerar verkligen med tipset. Fick verkligen en bra känsla idag och framförallt så hade vi KUL tillsammans, mer kan jag inte begära! Vågar nog påstå att detta var vår absolut bästa tävling hittills!... :)

Om någon som var på tävlingen som lyckades fånga mig och Tage på bild någonstans, och som dessutom läser detta på min blogg, så får ni väldigt gärna maila någon bild till mig! FrejaLindskog.blogg@hotmail.com.

Hejhopp!

2010-09-25 | 13:34:23


Har inget intressant att uppdatera med idag heller. Har precis varit ute och ridit Tage tillsammans med Julia/Rosanne, blev bara en kort skrittrunda då hästarna i hagen blev helt galna när vi red iväg, såg ut som om dem hade tänkt springa igenom staketet. Så vi fick ta en runda där vi hade lite uppsikt över hagen. Får väl strax ta och putsa lite läder så att jag kan vara ledig och ta det lugnt ikväll (för er som har missat det så ska vi tävla i hoppallsvenskan imorgon).

Lite nervös inför imorgon är jag allt. Tycker verkligen inte alls om när hästarna stannar, och Tage kan man ju aldrig vara stensäker med (även om hans vägringar alltid beror på för att jag inte rider tillräckligt, men det är ju inte lätt att alltid rida perfekt...). Dessutom är jag inget direkt fan av det ridhuset som vi ska vara i imorgon, ogillade det på ponny så hur ska det då gå med en 174 hög häst?! Äsch, nu ska jag inte tänka negativt men... Vi får ta det som det kommer!

Bad day...

2010-09-23 | 14:01:05


Idag är en riktig sumpdag så jag kommer antagligen inte att göra mer uppdatering än såhär, känner mig som den ensamaste och mest bortglömda människan i Ystad, så nu är jag arg. Imorgon ska jag till Danmark hela dagen med klassen och efter det ska jag för en gångs skull på fest faktiskt. Så imorgon kommer ni definitivt inte att få någon uppdatering, Tage kommer att få vila dessutom. Har för en gångs skull planerat och ridit bra hela veckan så det passar alldeles utmärkt med en vilodag imorgon! På söndag är det ju hoppallsvenskan, så under lördagen ska jag förbereda, packa och rida igenom Tage. Fullt upp!

Nu ska jag ut och rida, hoppas att Tage är på bra humör idag så att jag åtminstone kan få vara glad över honom! Därefter har jag typ 100 andra saker som jag måste göra.

Aha-experience!

2010-09-22 | 17:48:04


2 dagar i hoppsadel nu, det var längesen! Har bara ridit ut, vilket behövs eftersom Tage är pigg som en lärka just nu! Tror att det är för att han håller på och sätta vinterpäls, har för mig att han blev likadan förra året.


Innan avsprång

Under dessa uteritter har jag hållt lite koll på mina händer, hur jag håller när Tage går fint och vad som händer när Tage blir spänd och går ur formen. Jag tror faktiskt att jag hittat ett samband! Ganska svårt att förklara för andra, men jag ska försöka lite smått. Varje gång jag höjer handen något och slappnar av, sätter mig djupt i sadeln och låter sätet/skänkeln vara den största drivkraften så faller Tage ner i en fin och rund form. Däremot varje gång jag blir arg/irriterad/stressad så låser jag handen och underarmen nästan nere vid manken samt tappar drivningen med underkroppen och faller framåt/håller balansen i tyglarna, då blir Tage spänd och motvillig. Så detta är något jag måste banka in i huvudet!

Förresten, den nya KenTaur-hoppsadeln har inte kommit än och gör förmodligen inte det förrän nästa vecka heller. Så jag kommer antagligen att få använda Stübben-sadeln på allsvenskan i helgen, men det blir nog bra i alla fall. Jag måste dessutom köpa ett nytt hoppträns till honom också, jag får rida med hans dressyrträns (aachen) just nu eftersom pullar inte verkar passa honom. Hans ögon sitter nog för långt isär så att remmarna kasar in i ögonvrån på honom... :p

Nya förberedelser!...

2010-09-19 | 18:15:40Kolla så söt och positiv han var på senaste hoppträningen (augusti)!

Nu vankas det första omgången av hoppallsvenskan Div. 2 Häst, till helgen! Till en början såg det ganska mörkt ut för klubben vad gäller folk till lag, men nu är vi max antal! Jag har absolut ingen aning om hur det kommer gå för mig och Tage, senaste gången jag hoppade honom var typ i augusti på en träning. Han är ju ingen häst som man kan vara stensäker på en nolla med, utan går ganska mycket på dagshumör. Men det ska bli kul, och skönt för oss båda att pausa från dressyrsadeln ett litet tag! Jag tror nog (och hoppas) ändå att Tage kommer vara ganska positiv och hoppsugen i och med att det var så länge sedan vi hoppade sist. Jag ska göra mitt bästa i alla fall för att hålla Tage på bra humör! Ska tänka mycket på DETTA tipset.

Imorgon ska Tage få vila lite eftersom vi tävlade idag, men jag ska nog ta en promenad med honom ändå så att han får gå av sig lite stelhet. Sen tänkte jag faktiskt att vi skulle ta och klippa honom, helst imorgon när han ändå vilar. Han börjar bli rätt luddig. Frågan är bara om vår klippmaskin fungerar, annars måste åka och låna en...

Frågor/Svar

2010-09-19 | 17:29:48
SVAR: Tack! Jag känner absolut skillnad på min ridning med den sadeln, men Tage var lika spänd som han brukar vara på tävlingar... ;p Däremot känns han ju bättre att rida hemma till vardags/på träningar med den sadeln, så det är nog mer någon "spärr" mentalt sätt som vi måste komma över tillsammans just på tävlingar innan det kan börja gå bra. För övrigt så får jag mycket bättre stöd för sätet i denna sadeln, jag kommer djupare ner och skumpar därmed inte lika mycket. Älskar den!SVAR: Njä, vi har ganska bra vakthundar som säger till när det är någon oinbjuden på gården... ;)


SVAR: Tack så mycket! Jag har en Canon EOS 400D systemkamera, gillar den verkligen :) Gillar dock inte objektivet som man får till så mycket, kör oftast med mitt Sigma-teleobjektiv så ofta det går.


SVAR: Jaså? Du får hälsa om du ser mig! Lycka till :)


SVAR: Det kommer bli Matilda Lancing/Burning Star, Freja Lindskog/Prins Tage, Jesper Thuresson/Caresse och antagligen Malin Nilsson/Camaro.


SVAR: Jag har inte så jättestor koll då mamma sköter allt sånt. Men frakten brukar stå bland infon till varan, oftast går det på några hundra. Definitivt värt det att köpa utomlands i alla fall, Sverige är ett tråkigt och dyrt land bland hästvaror... ;p


SVAR: Nej, försöker hålla mig till 6 dagar i veckan men ibland kan det bli lite mindre. Ibland, när jag vill vara duktig, så kan jag ta en promenad med honom på vilodagen. Men det är ju inte direkt något ansträngande, mest äta gräs och mysa.SVAR: Ingen aning hörredu, mamma och pappa la i det för flera år sedan och det är fortfarande i jättefint skick -Så bra är det i alla fall! Någon grusblandning tror jag i alla fall. Fryser aldrig och är allmänt bra, vi är inte precis några som vattnar och harvar hela tiden heller... :p
UPDATE: Gummiflis blandat med grus var det!


SVAR: Ja, jag har tränat en del för honom. Är du säker på att han fortfarande håller i träningar på klubben? Har för mig att han inte ville det längre, ring till Kattiz och hör så att det verkligen stämmer... :) Han är väldigt mycket för att hoppa mer tävlingsliknande banor, men jag gillar honom! Han är något tyst, men han har väldigt bra tips att ge och jag upplevde att man fick fler överlag ju mer man lärde känna honom. Han är ju gammal svår klass-ryttare så han har rätt mycket kunskap att dela med sig av, var bl.a. han som tipsade mig om att longera Tage med chambong... :)

Nu har jag förhoppningsvis svarat på alla frågor sedan ca. en vecka tillbaks! Har jag missat er så fråga igen, och om ni vill fråga något så tveka inte -För det mesta är det bara kul när ni undrar saker! :)

Både bra och dålig tävlingsdag

2010-09-19 | 14:56:21Kossan Tage ser han ut att heta när man kollar på denna bild... x)

Nu är vi hemma från dagens dressyrtävling! Det har gått både bra och dåligt, vi beslutade oss för att ta LB också när vi ändå var där och vädret var ganska dugligt. Men gud vad irriterad jag är efter sista klassen!

Som alltid så hade jag planerat tiden dåligt för framridningen, eller rättare sagt så red jag ut en lite för lång runda då jag bara hade 20 minuter på mig att lösgöra honom sen när vi kom tillbaks till framridningen. Inte bra, jag hann aldrig få igenom honom ordentligt. Dock var han ovanligt fin när vi startade! Det ridhuset är ganska jobbigt när man har en tittig häst, vilket jag har. Det är nämligen ett stort glasfönster in till caféterian nere i manegen på ena kortsidan, och ovanpå det är det en stor öppen läktare som alltid är ganska ljudlig. Så Tage ville inte riktigt bruka allvar på den kortsidan och det blev lite slarviga vägar med springigt tempo så fort vi var där nere. Ändå lyckades vi skrapa ihop 54%, och jag tror att nog att vi hade kunnat få lite till om det var en annan domare -Denna var nämligen ganska nyutbildad och då brukar dem ju alltid vara extra hårda/snåla med poängen. Men protokollet var ändå ganska precist jämfört med hur jag kände det, så det var väl rättvist. Mycket tänkvärda saker hade hon i alla fall tipsat om i kommentarsfältet, och det är ju alltid kul!

Sen till LB. Jag trodde att det skulle gå ännu bättre i denna klassen då han alltid brukar vara mer avslappnad andra gången, men icke sa nicke -Han var värre! Jättetittig mot läktaren och ofokuserad. Körde värsta rejset i galoppdelarna, fick knappt stopp på honom! Det var några skitstöriga ungar på läktaren som sprang rundor och typ lekte flygplan med sina jackor, good... Det var dock inte bara för mig dem höll på, dem hade hoppat runt där sen halva LC-klassen... Sorgligt. 51% fick vi, och det är väl ganska så exakt vad vi förtjänade... x)Tycker det är så störigt att det aldrig lossnar på tävlingar! Är trött på att ligga sist med runt 50% varenda gång nu. Han har en så fin utstrålning och KAN verkligen gå superfint, men vi får aldrig till det på tävling... Jag blev i alla fall jätteglad när en duktig tjej från klubben sa att han skulle vinna allt bara han kom ner och slappnade av i formen! Då har vi i alla fall något att peppa oss med och träna mot, även om det är lättare sagt än gjort (tyvärr). Tycker det är lite kul också för verkligen ingen tror att han är så gammal som 18, jag vet dock inte om dem tycker att han är fräsch för sin ålder eller om dem tycker att han borde prestera bättre för att han är gammal... ;p

Det är bara till att fortsätta träna, någon gång måste det lossna! Funderar på om hoppallsvenskan ska bli årets sista tävlingar så att jag bara kan fokusera på att hårdträna resten av hösten/vintern. Han har tappat lite i styrka och kondition igen tycker jag så han behöver bygga upp sig igen. Kanske ta någon avslutnings-dressyrtävling i november bara för skojs skull, om det finns någon?... En liten paus efter allsvenskan ska han i alla fall få.

Nighty nighty!

2010-09-18 | 22:51:15


Jag som hade tänkt göra ett inlägg om hur jag fixar Tage fin inför en tävling, men tävlingsfixet drog ut på tiden lite och nu är det ju dags att lägga sig och ladda batterierna inför imorgon... Jag får skriva det inlägget imorgon istället!Red ut en kortis på Tage idag och bara hade kul, vi är jäkligt oförberedda ridmässigt inför imorgon och därför tyckte jag att det var bättre att han fick sträcka på benen utan krav än att vi skulle bli ovänner för att det inte gick bra på banan. Det vi inte kan redan går ju ändå inte att fixa över en dag. Efter det gjorde jag i alla fall Tage riktigt snygg, flätade svansen så att den ska bli lockig tills imorgon samt flätade manen så att det ska gå snabbt att bara slänga upp till knoppar imorgonbitti. Jag ska ju (försöka) knoppa själv för första gången till en tävling imorgon! Jag kommer att sy dem eftersom jag tyckte att det var lättast, det var därför jag övade för några dagar sedan... Lädret är putsat och snyggt. Allt är klart skulle jag tro! Känner mig ändå ganska taggad till imorgon, men förväntar mig inte något ändå. Bara för att det går bättre på träning nu så behöver det inte betyda att det syns på tävlingar än. Men visst hade det varit kul om vi höjt oss någon liten procent...

Nu ska jag lägga mig, håll tummarna för oss imorgon!

DISS

2010-09-18 | 10:36:32


- Att vissa får hur mycket som helst för hur mycket pengar som helst, utan att uppskatta eller förtjäna det. Medans vissa skulle göra vad som helst för att få samma saker och kämpar i hela sitt liv utan att få dem möjligheterna. Sen kan man i och för sig vända på det, vem lär sig mest -Den som jobbar hårt eller den som glider på en räkmacka genom allt? Men ändå. Varför är livet alltid orättvist mot fel personer?!

- Tävlingen imorgon. Jag känner mig inte alls peppad eller förberedd och vädret är förjävligt?! Vill inte gå ut. Jag kommer bara att starta LC imorgon, av tre anledningar: 3 6 timmars väntetid till LB sen, i det här vädret (glöm det?!), när vi inte känner oss tillräckligt bra.

Nystädat stall!

2010-09-16 | 20:07:27
Nu har mamma målat och städat klart i stora stallet, så därför får ni se lite bilder! Kanske blir någon film på hela gården snart, dock har vi 2 stallar kvar att måla och lite annat småpimms innan den känns redo för att visa upp sig helt och fullt. Detta är i alla fall det s.k. "Stora stallet" med 4 boxar, vilket är perfekt eftersom vi bara har 4 hästar kvar nu. Otroligt skönt och lätt att fixa stallet nuförtiden!...

Cause I had a bad day...

2010-09-15 | 23:02:12
Usch, dressyrträningen idag gick uruselt!
T.o.m. Kattiz tyckte att Tage var lite ovillig idag. Känns inget vidare inför tävlingen nu men, det kanske hinner ändra sig igen (förhoppningsvis). Tror nog att jag hade kvar lite av den dåliga känslan i kroppen från spec.idrottshästen imorse, fick helt enkelt inte något flyt.

Suck, nu blir det till att sova några få timmar innan det är dags för tidig och lång skoldag igen. Känns jäkligt surt just nu faktiskt, hinner aldrig göra något mer än skolan... God natt alla läsare!

Fy för!

2010-09-15 | 10:57:41


1. Kom nyss hem från specialidrotten. Jag brukar inte tycka att någon häst är värdelös, MEN SHIT PÅ HÄSTEN JAG FICK IDAG! Vet inte ens hur jag ska beskriva den på ett realistiskt sätt utan att låta elak, det går helt enkelt inte. Aldrig mer säger jag bara. Eller, den var nog inte värdelös egentligen men väldigt, väldigt, VÄLDIGT avtrubbad och oriden. Hade nog blivit fin om den fått ett par ordentliga uppmjukningspass flera dagar i rad. Det tråkiga är ju att man ska försöka lösa upp dessa (enorma) knutar på 1 timme, 1-2 gånger i veckan. För MIG så var det omöjligt på den här hästen i alla fall. Tråkigt. Men det får en verkligen att uppskatta sin egen häst i alla fall!

2. Nu har det regnat nästan oavbrutet i 3 dagar och jag tror att det ska fortsätta vara så hela veckan. USCH! I dessa lägen önskar man verkligen att man hade ett ridhus eller var inackorderad på ridklubben, tur att vi ska träna ikväll i alla fall så det blir lite ordentlig ridning...

Jag blir så glad!

2010-09-14 | 19:42:55
Jag vill bara tacka för alla snälla och positiva kommentarer som jag fått om mig och Tage på senaste tiden!
Ni ska bara veta hur mycket det betyder för mig! Känns så skönt att äntligen ha fått bekräftat att vi faktiskt har tagit ett steg framåt i utvecklingen den senaste tiden och att allt slit har lönat sig. Jag säger det väldigt ofta nuförtiden, men det är en helt annan häst att rida nu!

Visste ni att...

2010-09-14 | 10:22:39Lånad bild

... Enligt Jens Fredricson finns det inget som heter "öga för avstånd", däremot känsla för bra grundtempo! Har du ett bra tempo så kommer du garanterat rätt på de flesta hinder. Jag själv brukar ofta mesrida i hoppningen och därför kommer jag även ofta fel med Tage. Något jag ska tänka på till hoppallsvenskan (som startar nästa vecka, hjälp!) är att rida lite mer "kaxigt", dvs. sätta Tage på rumpan samtidigt som jag rider honom framåt. Det behövs på en så stor häst som honom som annars gärna blir lite tung och slarvig.

Hoppas att min nya hoppsadel hinner komma i god tid innan allsvenskan så att jag kan rida in mig på den, och såklart att den ligger bra på Tage!...

RSS 2.0