Amber flyttar till Stockholm

2013-08-30 | 09:03:31
 
 
Nu är vår vackra Amber såld och står i skrivande stund på en transport upp till Stockholm. Första tjejen som svarade på vår annons och första som var och provred, klickade direkt med henne. Vi är jätteglada att hon fastnade så för Amber, exakt en sådan tjej som vi föreställt oss skulle passa henne. Amber verkade stortrivas med hennes ridning och nu äntligen kommer hon att få den uppmärksamhet som hon förtjänar!
Allt känns jättebra, men det är såklart ganska ängsligt att skiljas ändå. Hon har ju varit här sedan hon var nyfödd och aldrig riktigt åkt någonstans egentligen. Vi har dock den nya tjejen på facebook så det känns otroligt skönt och jättekul att kunna läsa hur det går för dem och kanske få se bilder/filmer då och då :) Jag tror att detta blir kanonbra!
 
 
Vår lilla fölis
 
 Världens mysigaste skrutta, önskar er all lycka tillsammans! :')
 

Myser med björnen

2013-08-27 | 15:14:59


Tage fick komma in och fixa frissan idag. Mycket kel och puts och promenad (med väldigt många grässtopp...). Tyvärr var detta bästa bilden jag fick på honom med mobilen haha. Desto argare var jag däremot när jag kom tillbaks till stallet och såg att stallkatterna vält ner min mobil i stengolvet. Givetvis den enda gången jag inte hade skal på den... Fyför alltså.

Kurremurre har galopperat på fälten idag.

Kunde inte hålla mig

2013-08-24 | 18:01:00
 
Här är en bild på mig och Kurre som vi tog igår. Den ska vara med i min nya header, men jag kunde inte hålla mig från att lägga upp den lite tidigare...
 
 
Visst är han en riktig sötnos? :D
 

Gammelbjörnen ville också vara med

2013-08-23 | 18:49:22
 
Vi höll på att fotografera till en ny header, så kommer Tage lunkande och ville mysa! Han är så söt min gamla björn :)
 
 
<3

Framtida planer med Kurage

2013-08-18 | 22:56:00
 
Nu har jag ridit Kurre i lite över 1 vecka. Det vi sysslar med just nu är igångsättning, mycket skritt, backar etc. eftersom han inte varit igång på några månader. Han är ju 18 år och då känner i alla fall jag att långsamma igångsättningar är det mest optimala.
 

Såhär ser mina planer ut framöver:
* Vi är inne på 2:a veckan av igångsättningen, och det är fortfarande mycket skritt som gäller men om allt känns bra så är det tänkt att vi lägger in mer travpass. Som sagt klättrar vi några gånger i veckan, lite lösgörande längs grusvägarna och varierad form, det är vad jag går efter varje ridpass.
* 3:e veckan börjar vi med lite galopp. Detta blir nog en väldigt blandad vecka beroende på hur han känns, men det blir nog någon lugn skrittdag och galoppassen kommer inte alls att vara långa eller särskilt ansträngande. Jag hade tänkt att denna veckan mest skulle vara till för att "rulla igång".
* 4:e veckan börjar vi med lite pass på ridbanan. Ganska korta, mest lösgörande och för att checka av varandra lite. Såklart blandat med uteritter, som jag alltid brukar göra.
 
Efter de veckorna räknar jag med att han är igång och kan ridas normallånga pass i alla gångarter och grenar. Här hade jag även tänkt att vi skulle ut och galoppjobba lite för att få upp konditionen, såklart med försiktighet. Jag funderar fortfarande lite på tränare, Kattiz är ju standardtränaren i dressyr/markarbete, men hopptränare är lite klurigare att trixa med.
 
Längre än såhär har jag faktiskt inte planerat! Jag har inte ens provhoppat Kurre än, haha. Jag litar på att han är lika genomsnäll i hoppningen som han är i övrig ridning, men man kan ju aldrig veta till 100% så det får vi se när det blir dags helt enkelt ;)
Att Kurre har tävlat höga klasser förut är självklart jätteroligt och en stor ära för mig att få chansen att rida en så duktig häst. Men jag fick honom inte för att jag skulle klättra i klasserna på något vis, tvärtom så kom han till oss för att han ska trappa ned på höjderna och antalet tävlingar.
Jag har inga ambitioner för att tävla varje helg. Kan vi tävla 110 tillsammans så är jag jättenöjd, det är den höjden jag känner mig hemma på. Sen vet man aldrig, vi kanske inte alls är ett bra team på hoppbanan -Eller så flyger vi över som ingenting och kanske vill prova 5, max 10 cm högre? Jag har som sagt inte provat honom på den biten än. Jag säger att ingenting är säkert, så ta mig inte på orden. Hästar är stora och levande djur, allt kan hända. Det som är säkert dock är att Kurre ska tycka att det är roligt och lätt, hans välmående styr när allt kommer att sluta.
 
Lite allmänna planer och "mål":
* De sista månaderna på detta året satsar vi bara på att komma igång lugnt och säkert, lära känna varandra och att komma igång med tränarledda pass! Känns mycket roligare och inspirerande tycker jag :)
* MÖJLIGTVIS kanske vi startar en klubbtävling som brukar vara mot slutet av året, men bara om vi är tillräckligt igång och känner oss redo. Rätt skönt att känna på tävlingskänslan första gången med en ny häst på hemmaplan.
* Annars skulle jag gissa att vi kanske provar på någon hopptävling till våren nästa år. Jag tänker inte stressa eller pressa för det tycker inte jag är roligt, vi startar helt enkelt när vi känner för det och är i trim.
* 110 är en höjd som jag tycker är alldeles lagom. Det är allt jag säger för tillfället :p
* Det viktigaste för mig i ridningen är att det ska kännas roligt och enkelt, och detsamma gäller för Kurres del. Såklart är det inte alltid kul och lätt att rida, men jag syftar mer på att det inte kommer bli några omöjliga mål eller press om höjder/tävlingar för det är jag ändå inte intresserad av. Jag vet vad jag trivs med och känner mig motiverad av, och det är en snäll och enkel häst som jag kan träna med och tävla då och då. Verkar som att jag träffat fullkomligt rätt än så länge!
 
 Detta är väl ungefär vad jag planerat och känner just nu för tillfället. Ganska oklara "mål" men det är också för att jag inte har så värst många krav heller faktiskt. Jag vill bara känna att det är roligt, resten spelar inte så stor roll för mig. Sen känner vi ju inte varandra så bra än. Vi får se vart det barkar hän helt enkelt! Planeringen är bara ungefärlig dessutom, viktigare att gå på känsla.
 

Off to Malmö

2013-08-12 | 12:09:00
 
 

Debuten

2013-08-10 | 10:46:10
 

Här kommer en bild från ridpasset igår. Tydligen tycker han att det är dagens höjdpunkt med ridningen, han sprang fram till en i hagen och var helt exalterad, haha. Första hästen jag har haft som gjort så! Skrittade som sagt mest eftersom han inte varit igång på ett tag, men han kändes väldigt pigg och framåt.
 
Har förresten snart köpt en helt ny utrustning till honom :p Nytt träns och tyglar, plus ett pannband med guld"swarovski" (tror jag ska spara det till tävlingar). Nya benskydd. Nytt regntäcke. Nya schabrak. Nya, bruna stövlar till mig. Det enda som saknas nu är en sadel, men för tillfället lånar han Livas som låg rätt bra på honom.
 

Aug. 09, 2013

2013-08-09 | 15:41:00


Har en riktig hemmafixardag idag så har inte haft tid att uppdatera något. Håller för tillfället på att rensa ridbanan från ogräs. Det är inte nådigt kan jag säga!... Hur mycket saker kvar att göra efter det också, men man känner sig bra duktig efter varje sak man kan pricka av.

Ska rida ut på Kurre till kvällen, han är ju inte igångsatt just nu så det kommer bli ca. 2 veckors uppbyggnad i skritt och lite trav.

Lugna killen

2013-08-08 | 09:36:22


Här har vi lugna killen som står och hänger vid staketet. Just nu vill han inte alls vara med de andra och står bara och blänger på mig. Tänkte strax gå in i stallet där han inte kan se mig så att han börjar socialisera sig lite mer.

Passar häst

2013-08-08 | 09:20:45
Sitter just nu ute vid hagen och kollar till hästarna. Allt har gått bra. Har varit och köpt bullar och lite läsning, man måste ju uppdatera sig lite nu vad som hänt i ridsporten

;-)

Nu är han här!

2013-08-08 | 07:57:27
 
Nu har Kurre kommit! Han står i boxen och äter för fulla muggar. Julias storhäst och en shettis står inne för att hålla honom sällskap. Snart ska han få gå ut i hagen och bekanta sig med resten. Mycket kolugn häst måste jag säga, bryr sig inte ett dugg om sin boxgranne.
 
Återkommer!
 

Imorgon istället

2013-08-07 | 21:11:36
 
Kurres ägare fick förhinder idag så han kommer nog imorgon istället. Ska bli så kul att få hem honom! :) Har försökt fixa till lite i stallet där han ska stå och ha sina saker. Putsat upp Livas gamla träns som han får ha så länge, tills jag hinner köpa ett nytt till honom.
 
Vi hörs imorgon, slänger såklart upp några bilder när han anländer!
 
 

Viktigt möte

2013-08-07 | 08:51:12
 
Om någon timme ska jag på ett möte som handlar om min framtid. Ja, ni ser själva -Väldigt mycket som tumlar runt mitt liv just nu! Men det ska bli spännande att se vad vi kan komma fram till idag. Håll tummarna för mig! :)
 
 

Allt gick bra, så här har ni den nya...

2013-08-06 | 19:27:00
 
... Hästen! Mamma glömde att fota och filma större delen av provridningen, så här är min enda bild på charmknutten, haha:
 
 
Kände mig tvungen att print screena från avskrittningsfilmen för att göra honom lite mer rättvisa:
 
 
Han är en superduper-häst som kändes exakt så som jag föreställt mig att min nästa häst skulle vara. Så himla fin! Är så OTROLIGT tacksam att jag får den här chansen! Tack snälla till Kurres familj som är så underbara att de tänkte på mig, tänk att det finns sådana människor! <3
 
Imorgon anländer han till gården och får bekanta sig med våra andra hästar. Jag är i full färd med att tänka ut vilka våra framtida tränare ska vara, kolla utrustning m.m. Har redan tjuvköpt en grimma och lite schabrak för några veckor sedan, kunde inte hålla mig för jag visste att jag skulle träffa på en häst förr eller senare.
 
Är jätteglad och tror att jag kommer få mycket roliga minnen med Kurage :)
 

Nu börjar det hända saker

2013-08-06 | 08:47:59
 
Snart rullar bilen mot hemlig destination för att ********. Ni lär få se på bloggen sen om allt går bra!
 
 
RSS 2.0