Istället för att äta pepparkakor i jul...

2014-11-17 | 18:24:00
 
Måste bara berätta om en fantastisk idé som en tjej jag träffat på ridklubben för många herrans år sedan, arbetat fram tillsammans med en kompanjon!
Den heter Snällkalendern, och är precis som en julkalender men istället för choklad i rutorna så får du olika uppdrag som du ska genomföra under dagen. Saker som gör andra människor glada, och får dig själv att må bra på köpet.
 
Detta gör dem i samarbete med Plan Sverige. En kalender kostar 75 kr, och pengarna går till arbetet med att bekämpa Ebola.
 

Jag tycker att detta är en jättefin och spännande idé som kommer att förgylla både dina egna och många andras dagar. Jag ser det även som en chans till att utveckla sig själv, de här uppdragen kan man ju fortsätta att göra även efter att julen är slut :) Dessutom gör du något bra bara genom att köpa den här kalendern, eftersom pengarna går till välgörenhet. Det behövs mer medmänslighet!
 
Jag har redan köpt två stycken (den ena ska jag ge bort), gör det ni också!
Ni hittar deras hemsida HÄR (ni får sedan bläddra lite i gåvoshopen för att hitta Snällkalendern)!
 

Speglar hästen sin ryttare?

2014-11-17 | 11:39:00
 
 
Bläddrade förbi denna bilden på Facebook, och var tvungen att scrolla tillbaks för att spara den (har en mapp full med citat som jag gillar). På något vis fångade den mig, och jag tycker att det är en väldigt intressant tanke.
 
Att man ska hålla sig lugn, behandla hästen väl och med respekt är något som de flesta av oss har präntat in sedan barnsben (eller när man nu började rida). Men även om dessa punkter alltid ligger i vårt bakhuvud, så är vi alla olika individer och dessa ord kommer att betyda olika för oss.
Vissa är tävlingsinriktade, vissa gillar att mysa och pyssla, vissa är väldigt noggranna och vissa vill bara ha roligt. Självklart påverkar dessa olika beslut och energier våra hästar!
 
Det är så jäkla intressant att en häst som betraktas som lite svår hos en ryttare, plötsligt kan bli världens tillgivnaste mot en annan. En stressande ryttare får en stressad häst, en oförsiktig ryttare får en tjurig häst, och såklart har en lugn ryttare en lugnande effekt på sin häst.
En annan intressant sak är att hästar har precis lika mycket personlighet som oss människor.
Nu när man är vuxnare och kanske reflekterar lite mer över saker än när man var liten, så märker man det tydligt och det är så kul när man börjar lära känna en ny häst och märker att vissa saker gör de helt enkelt för att det är så de är.
T.ex. Kurre är en RIKTIG lustigkurre (passande namn!) och hade han varit en tecknad figur så hade han definitivt varit Janne Långben! Tänk er hans klonkande röst samtidigt som han är så nyfiken på allt att han glömmer vad han håller på med och snubblar över sig själv. Det är min dagliga bild när jag håller på med Kurre, haha! Fast han kan vara jäkligt divig också om han sätter den sidan till.
Tage hade mer av en räv bakom varje öra och var ganska "stängd" länge innan man kände att han släppte in en, och då var han världens mysigaste nallebjörn! Han var väldigt egen men också med ett stort hjärta.
 
Sedan så passar helt enkelt inte vissa hästar och ryttare tillsammans på ett rent psykiskt plan, är man en ryttare som mest gillar att pyssla med sin häst och eventuellt skritta ut i skogen någon gång i veckan så kanske inte en het tävlingshäst i full kondition är det bästa. Varken ryttaren eller hästen hade förmodligen varit särskilt nöjda (eller så hade de trivts utmärkt? Inget är rätt eller fel så länge båda trivs med varandra).
 
Med det sagt, så tror jag att vi människor kan ha antingen en lugnande eller stressande effekt på hästen men jag tror också på att hästen är sin egen person med dess unika karaktär -Något vi aldrig kan ändra på. Sedan kan man fråga sig om fölets personlighet formas efter människan eller om den är helt egen i sin personlighet från första början?
 
Vad tror ni? Har er häst någon speciell personlighet? :)
 

Filmer för er som är nyfikna

2014-11-10 | 11:35:00
 
Har ju inte visat er särskilt mycket bilder eller videos på Kurre, så därför tänkte jag ge er den otroligt fina äran att se två filmer från när vi hoppade igår! Skämt å sido, en sådan stor ära är det väl inte precis. Men om ni känner er nyfikna så har ni i alla fall lite nytt, rörligt material att titta på! :)
 
 
 
Ett tidigt nyårslöfte är att hoppa lite oftare och att skaffa en tränare! Behöver träna upp min sits både på marken och över hinder, det är sådant som man inte alltid tänker på när man fokuserar på annat -Så hade behövt ett par extra ögon som tjatar på mig... ;p Annars så är jag nöjd med hur det gick igår, målet var bara att ha roligt tillsammans och det hade vi!
 

Never let anyone dull your sparkle

2014-11-09 | 12:24:00
 
Har ni aldrig varit med om att ni känner att det som händer i ert liv inte ligger i era egna händer? Att ni är beroende av en person i ditt liv, men den personen uppför sig i sin tur som att du bara är någon "extra" som endast behövs när de inte har någon annan för tillfället, eller behöver något från dig.
Bekräftelsebehovet ("varför tycker hon/han inte om mig?") kickar in och jakten på att få känna sig viktig för den personen sätter igång. Plötsligt har du lagt hela ditt liv i deras händer och du är deras marionettdocka.
När det vi egentligen borde göra är att lämna personen direkt och absolut inte bättra på deras ego, de borde inte få tillåtelse att påverka dig och få dig att må dåligt.
 
Jag har nu insett att det viktigaste är att lita på min egen intuition och magkänsla, vi vet innerst inne alltid vad som är bäst för oss och vad vi borde göra. Låt ingen hålla dig nere, du har själv makten att påverka dina dagar och kvällar så att de blir givande och roliga för just dig! 
Låt inte någon annan ledsaga dig, för oftast gör dem inte det till din fördel. Var aktivt med i besluten som rör ditt liv.
Don't let anyone ever dull your sparkle!
 
 
RSS 2.0