Hej då 2008 -Hej 2009!

2008-12-31 | 23:59:53Då var det dags att lämna år 2008, och gå vidare mot 2009! Det känns inte alltför sorgligt, med tanke på att det nästan bara har varit motgångar det här året, men det är klart... Lite tråkigt är det ju, man blir ju inte yngre precis (15 år med ålderskris?!). Det är deprimerande att blicka bakåt och inse vilka chanser man gått miste om, att man aldrig hann med att göra det man hade tänkt, men framför allt är det deprimerande att inse vad som är försent att göra nu. Tiden rinner iväg från en så snabbt.

Nåja, 2009 ska det bli stora förändringar, detta ska bli ett positivt år med stora framgångar!

Ut med det gamla och in med det nya.
GOTT NYTT ÅR!
Gör det bästa utav det.

2008:

2008-12-31 | 20:51:24


Susanne och Liva 2007

JANUARI: Tränar satan med Liva, varje dag reds det, oftast på ridbanan eftersom det var mörkt när jag kom hem från skolan. Målet var självklart att få henne i form till vår första tävlingsdebut tillsammans! Amber och Tuffe tränade jag också mycket, men fokuserade mest på damerna.
Moby anländer och alla "oh:ar" över hans storlek

Moby Dick kom till gården som foderhäst åt Catrine, vilket Liva inte var så glad över till en början, dock började kärleken spira efter några dagar.

FEBRUARI: Tuffe skadar ena ganaschen, antagligen på något i hagen. Ett ganska djupt och äckligt sår som vetrinär får komma och kolla på. Koksaltslösning och dropp blir medicinen. Ingen ridning på några veckor.


Bild från april, när såret börjat växa över.

MARS: Första lokala starten på Liva! Bollerups Rid & Körklubb, 90 och 1 meter. På 90 slarvade hon över så det blev 1 nedslag. Därför bestämde jag mig att köra järnet på 1 meter, 9:e placering blev det, trots en ganska konstig och pinsam omhoppning...

    

    

JUNI: Äntligen slut på 9:an och ett välbehövligt sommarlov kom. Dock missade jag alla roliga utetävlingar och SM i Voltige eftersom jag tvunget skulle gå och skada mig så fort lovet började! Dock kände jag ingenting av skadan så tiden gick mest åt att gå och irritera sig över alla saker jag inte fick göra när jag inte ens hade ont. Istället fick hästarna bli promenerade, vilket inte uppskattades så mycket från deras sida...JULI: Jag fick äntligen sitta upp och rida igen, men lagom tills jag blev frisk och redo att sätta igång Liva inför min sista chans till en utetävling, så sträckte hon en muskel när hon skulle gå ner för backen på sommarbetet, efter att det hade regnat...Mer fokus på Tuffe och Amber alltså.

AUGUSTI: Hästarna togs hem från sommarbetet, sista rundan gick ju mindre lyckat... Vi bestämde oss även för att prova Tuffe i Allsvenskan igen! Vi kom med, men gjorde ingen större insats för laget, Tuffe kändes seg och slingrig, så som han brukar göra när han inte är på sitt tipptopp-humör.

    

Ambers långa man kapades till en normal längd. Till en början lite motsträvigt, men efter ett tag hade man vant sig och tyckte att hon var lika fin, om inte finare, i sin nya frisyr! Dessutom så slapp hon dreadlocksen.


Dåtid


Nutid

SEPTEMBER: Första omgången av Allsvenskan för mig och Liva, även vår första tillsammans. Tävlingen hölls på Örestad, och gick super för mig och Liva; Felfria med andra snabbast tid i grundomgången! Laget kom dock aldrig till omhoppning.


Framför: Julia Persson och Molle
Bakom: Ann-Sofie och jagAndra omgången i Ponnyallsvenskan genomfördes också. Här gick det bättre för både laget och mig. Tuffe var bland de snabbaste tiderna i omhoppningen, hade jag inte rivet sista hindret med min fot så hade laget kommit 2:a för omgången.

OKTOBER: Sista omgången i Hästallsvenskan. Dagen var misslyckad redan från början med dåligt väder; Regn och storm. Framridningen gjordes nog på 5 minuter skulle jag tro, helt plötsligt ropades jag in till framhoppningen. Väl inne på banan så var Liva ofokuserad och rev första hindret... Laget gick inte till omhoppning.

DECEMBER: Sedan några månader tillbaka har jag varit väldigt omotiverad med hästarna, dock har den stiget från 0 till 100 nu, de sista dagarna! Jag blickar framåt mot nästa år och ser fram emot 2009's tävlingar, då vi ska vara oslagbara!    
Dagens bilder, från imorse!

Här firas det redan...

2008-12-31 | 14:41:28

Skritt idag igen för Liva, såklart. Jag var lite orolig att hon skulle flyga i taket under ridturen, eftersom det smälldes raketer lite här och var, men hon reagerade knappt ens!

Och idag ska ni få se några dagsfärska ridbilder som mamma tog:
 

.:2:.

2008-12-30 | 21:07:26

Motivationen är verkligen på uppgång nu (Peppar, peppar) och Liva är inne på sin 2:a skrittdag idag! Bara 12 kvar då... Liva verkar otroligt nog inte tycka att det är alltför tråkigt ännu, antagligen har hon nog en chock över att hon blev riden två hela dagar i streck(!). Nej, jag vill inte påminna er fler gånger nu om hur lite jag har ridet på ett tag, det är så pinsamt...

Det är faktiskt ganska skönt att bara träna i skritt, man hinner liksom tänka efter lite mer och korrigera. Nu när det bara är skitt tänkte jag ta tillfället i akt att träna mer på Livas två svagheter; Formen och bakdelen. Formen har hon alltid haft svårt med, så det är på tiden att hon börjar bli lite stadig och sätta lite halsmuskler! Bakdelen behöver hon sätta under sig mer, så att hon lyfter lite från framdelen. Dessutom behöver hon en hel hop med muskler på den! Ska jag säga det enkelt så behöver hon en hel hop med muskler över hela kroppen, så mycket backträning ska det bli också!

Jag ser fram emot att se hennes utveckling.


Världscuphoppning i Mechelen

2008-12-30 | 20:40:01De flesta av er ska antagligen bort och fira in det nya året någon annanstans, men för oss som ska stanna hemma kan vi åtminstone trösta oss med att det är hoppning på TV!

På Nyår alltså, Världscuphoppning i Mechelen:
SVT218.30

Ingen Göteborg Horse Show, men...

2008-12-30 | 19:35:30

... Istället kanske vi åker till Equitana i Tyskland!Mässan där ska tydligen vara Göteborgs Horse Show's mässa x 25, så i så fall kommer det vara fullt upp hela dagen!...
Man ska dock inte ropa hej förräns man är över bron, de gamla dividerar fortfarande, och vi alla vet nog hur lång tid det brukar ta för föräldrar...?
Vi ska hålla tummarna i alla fall!

Skrittperioden Dag 1

2008-12-29 | 16:24:42


Tänk vad snygg Liva kommer vara med lite muskler, särskilt på baken!

Era små "spark-i-baken-kommentarer" hjälpte faktiskt, för klockan 11 idag så småjoggade (Nästan i alla fall) jag faktiskt ut till stallet! Liva blev glad när jag kom och hämtade henne, och det är inte så vanligt att hon blir! Dock blev jag inte lik glad när jag såg att hon överallt där inte täcket skyddade var kolsvart av otorkad gegga...

Hennes 2 skrittveckor ska nog gå bra, dock kommer hon tycka att det är tråkigt efter några dagars skrittande... Men, hon får stå ut, är man så gammal får man ju vara extra försiktig med benen, och då blir 2 veckors skritt utmärkt!

Hon skötte sig i alla fall över förväntan, jag trodde hon skulle vara en krutburk igen efter att bara stått några dagar igen, men hon var inte så farlig, vi travade 2 korta streckor så att hon inte skulle bli alltför tjurig. Jag fick dessutom henne i form! Det är inte världens lättaste kan jag säga.

När vi kom tillbaka så tänkte jag ta en extra liten putsning på henne eftersom hon såg "ganska" förjävlig ut, men förutom stretchingen så hann jag bara kyla hennes ben med vatten, linimenta, kratsa och olja in hovarna innan hon tyckte att det räckte för dagen.
Hon tyckte i alla fall att hon var fin när hon kom ut i hagen, uppvisning inför alla de andra små lortgrisarna!

Malin á la Barbie?

2008-12-29 | 15:19:23

En stilla undran; Hur kan det vara så att två toppryttare, lika bra och med samma förutsättningar, kan uppfattas så olika?

Om vi tar Malin Baryard och Meredith Michaels Beerbaum som exempel.
Båda tävlar på samma nivå, och båda har legat/ligger rankad 1:a i världen.
Men, Malin uppfattas som en "Barbie-ryttare" enligt min mening, medans Meredith tas mer som en seriös ryttare.

Hur kan det vara så? Malin är ju egentligen lika seriös som Meredith skulle jag tro, men av någon anledning skickar hon lite "Barbie-vibbar", eller vad man ska säga?...

Någon som har en tanke om vad detta kan bero på?
(Lite rörigt inlägg, alla mina idéer till inlägget försvann under tiden jag började skriva...)

Summer 2008

2008-12-28 | 20:33:03

Idag är jag en liten härmapa och snor Katjas idé om ett sommar-inlägg!

För alla längtar väl tillbaka till den varma, sköna sommartiden?
Sol, Vind och Vatten

2008-12-28 | 20:02:48

Mobba mig om ni vill, men jag tycker faktiskt att den låten är lite mysig! Plus att den passar in på vad jag gjorde idag (Förutom solen såklart, här är det bara grått):

Vi var nämligen på långritt hos Molle!De har jättefina ridvägar, strand och skog, där det fanns en massa naturhinder! Det var Tuffe som fick äran att följa med på denna lilla tripp idag, och han lär nog inte ångra sig även om han kommer ha världens träningsvärk imorgon...

Jag önskar verkligen att vi hade haft sånna ridmöjligheter, då hade jag minnsann ridet där vareviga dag, fram och tillbaka! Tänk vilken jäkla kondis hästarna skulle haft?! Och jag som redan har har hittat min drömgård, som ligger nästan granne med den här gården? Nej, jag har då två val;

Val 1: Flytta rubb och stubb. Men det här alternativet är näst intill omöjligt, hur ska man kunna flytta en sjö?
Val 2: Bygga en exakt likadan gård, fast placerad vid en skog och stand.

Hm... Vilket alternativ ska jag välja? 2:an verkar väl ändå lite bättre? Då kan jag ju dessutom bygga den ännu större och lyxigare?...
Äsch, vi får väl vänta och se tills det väl blir dags, jag hinner nog ändra mig 10 gånger om, minst, innan dess.


Lisen & Peders gård, väldigt mysig, särskilt hagarna! Det gick dock inga hästar i dem...

Fifty / Fifty

2008-12-25 | 19:59:03

God kväll! Jag hoppas att alla hade det kul igår, på julafton? Jag stod väl ut, när man inte är liten längre så tycker jag inte att julafton är så "magisk" och speciell längre, det är som en vanlig dag bara. Men julmat det åt jag i alla fall, antingen så har min smak ändrats eller så trodde min mage att jag inte ätit på 10 år?!

Julklapparna var ju inte vad jag hade hoppats på i år, det slutade med att jag klöste upp alla paketen och kastade dem i min julklappslåda, en efter en. Lite otacksamt, men är man besviken så är man besviken! Dock så kom några guldkorn bland de sista paketerna, som tur var, i form av hjälm, väst och objektiv (Och såklart armbandet från Catrine)!

JAG FICK:

♥ Ett marin/brunt dressyrschabrak i sammet...
♥ Racesafe säkerhetsväst.
♥ Charles Owen Wellington-hjälm.
♥ Kingsland-jacka.
♥ Ridbyxor, typ som Fancy Jessica fast marinblåa.
♥ Dressyrlektion för någon som heter Mimmi.
♥ Ett nytt superfint teleobjektiv, längre än det jag redan har. Så nu ska det allt bli lite häftiga hoppbilder!
Tävlingsarmbandet Wish.
♥ Gummistövlar att gå i lerhagen med.
♥ Parfymer.
♥ Mysbyxor.
♥ Lite pengar.
♥ En himla massa tröjor...
♥ Och en hög med annat som jag redan glömt bort.

Men jaja, jag får väl vara glad för sakerna ändå. Och att jag fick några saker jag önskade mig i alla fall.
Fick ni vad ni önskade er i år?

GOD JUL!

2008-12-24 | 08:52:27Hoppas att alla får en riktigt trevlig Julafton idag, god mat, många paket och roligt sällskap!

Själv så ska jag skynda mig att göra mig i ordning, släkten kommer kl. 11.00, då ska till kyrkan (Nej, vi är inte religösa, det är bara en tradition!). Efter det blir det nog lunch, men jag tycker inte om julmat särskilt mycket, så till största del blir det nog bröd för mig!... När Kalle Anka börjar så ska vi "kolla" på det (Alla kan den ju redan utan och innan). Vid 16-tiden brukar de vuxna vela äta kvällsmaten (!), och vid 18-tiden så är det paketöppning, höjdpunkten på hela juldagen!

Som ni ser så är det ganska fullt upp hela dagen idag, så jag tror inte att det kommer dyka upp fler inlägg än detta? Men som sagt; Jag önskar alla en riktigt GOD JUL!

The wishlist:

2008-12-23 | 17:39:31

   

Hoppstövlar från Königs eller Parlanti är en sakerna som står 1:a på listan! Jag har även gett ett budgetalternativ till mamms...... I form av ett par Jacson-stövlar.Roliga tävlingsridbyxor, som t.ex. Kingslands Jessica Fancy, finns självklart med! Så även andra annorlunda tävlingsbyxor och vanliga vardagsridbyxor.Den svarta modellen av Charles Owen-hjälmen. Den här hjälmen är tidlös, och alltid lika snygg till vad som helst!Stallpaddar för benen till hästarna. Även ett svettäcke eller stalltäcke önskas. Dock vet jag redan att jag aldrig kommer få någonting som har att göra med Back on Track...Stallskor. Som man kan ha till allt annat än ridning, alltså ett par slit och släng-skor!Vardagsskydd till alla, senskydd och kotskydd, från Eskadron. Även ett par tävlingsskydd till Liva skulle sitta fint, men på den fronten har jag inte bestämt mig riktigt än.Till Liva önskar jag mig ett nytt tävlinsträns, från Dyon.

Det finns mycket, mycket mer som jag önskar mig, men ni hade antagligen inte orkat läsa klart inlägget om jag skulle lagt in allt!... Dessutom får ni komma ihåg att detta bara är en önskelista, jag kommer antagligen inte ens få hälften av det jag har skrivet upp här (Tyvärr...). Vi får väl se vad som kan gömma sig i alla paketerna, när jag öppnar dem imorgonkväll! Självklart lägger jag upp allt här sen, kanske inte just imorgon, men i övermorgon!

Vad önskar ni er i julklapp?

Ett Nyårslöfte i förskott!

2008-12-23 | 11:51:44


Någon som vet vad den här fina hästen heter?

Trots att det nästan är 1 vecka kvar tills nyår och nyårslöften, så har jag redan suttit och funderat på några stycken. Ett av dem är att få alla mina hästar så här fina, som hästen ovan! Bilderna kommer från tidningen Stallmagasinet, och föreställer Rolf-Göran på en häst som jag aldrig sett förut (Vet ni vad den heter, får ni gärna berätta det!), men en riktig sagohäst är den allt!

Det här nyårslöftet/målet ska ju självklart inte gå ut på att jag ska blondera mina hästar, utan vad jag menar att jag ska sträva efter är själva kroppsmodellen! Den är inte för fet, och inte äckligt slimmad, fint musklad och hela köret, verkligen ett sunt alternativ att gå efter!

Så efter nyår är det bara att kämpa på, med den här hästen i bakhuvudet! Alla hästar är ju såklart olika byggda, Liva är ju av den skrangliga typen, men en förbättring går det alltid att få! Och ang. hur ren och fin den här hästen ser ut, så är det ju inte så fel det heller?...

Förresten, silverschampo, är det något man kan använda på vita hästar? I bara man och svans eller? Har för mig att jag har läst om det någonstans...

STUPID GIRL?!

2008-12-22 | 21:14:25Fy farao alltså! Den här tjejen kan man undra vad hon har att göra uppe bland världsstjärnorna att göra?! Alla som såg hoppningen för någon timme sedan, på Eurosport, vet vem och vad jag talar om?!
För er som inte såg det, kan jag förklara:

Det var en speed-hoppning, alltså för varje rivning så lades det istället på 2 sekunder i tiden, istället för att få ett fel. Den här tjejen rider in, hoppar det första hindret, efter det så var det typ en halv volt fram till 2:an. Tjejen rider inte alls någon bra väg, vilket resulterar i att hästen vägrar. Vet ni då vad hon gör? Jo, hon tar upp sitt spö och slår hästen allt vad hon kan, fem eller sex gånger på baken?!

Vad tusan är hon för någon?! Och mitt på en show, bland en fullsatt publik? Vad ska hon vara för någon slags förebild för yngre ryttare?! Och det värsta var att hon aldrig blev tillsagd, eftersom internationella regler är annorlunda, vad förmedlar det för budskap till de yngre då?

Nej, verkligen en idiotisk tjej! Jag förstår inte hur hon lyckats ta sig så långt med den stilen/attityden? Nåja, det var rätt åt henne att hon rev det sista i alla fall! Hon borde skämmas över sig själv.
RSS 2.0