Halloween!

2012-10-31 | 09:56:00
 
 
Glad Halloween på er alla! Eller hur man nu säger?...
Jag gillar faktiskt halloween, kanske inte för de läskiga sakerna men alla pumpor med ljus i är så fina och gör vintermörkret mycket mysigare!
Trots att jag inte gillar att bli uppskrämd så är jag ändå väldigt fascinerad och nyfiken på övernaturliga saker, så jag och min bästa kompis ska faktiskt gå och lyssna på läskiga historier i en hemsökt borg på lördag. Det är "Österlen lyser" hela helgen, alla byar som hör till Österlen tänder en massa ljus längs gatorna och ordnar olika aktiviteter för alla som vill vara med. Jag tänkte dra med mig min pojkvän ut på fredag för att kolla runt lite och sen äta på någon restaurang.
 
Ska ni göra något speciellt för att fira Halloween idag, eller väntar ni till helgen?
 

Vad vi har sysslat med under tiden...

2012-10-23 | 10:34:00
 
Jag önskar att jag kunde säga att jag klättrat Mount Everest, ridit EM och en massa andra spännande saker under tiden jag varit borta från bloggen. Sanningen är tyvärr inte lika intressant, det enda vi har gjort under tiden vi var borta är ren "vardag". Jag träffade ju min pojkvän i juli/augusti förra året, och jag får nog erkänna att jag varit lite slarvig med allt som inte rörde kärleken. Ni vet, typisk nyförälskelse-fas. Jag har ridit mest för skojs skull, inga tävlingar eller träningar. Fast nu när jag skriver det här så kom jag faktiskt på att jag startade en dressyrtävling i april, tyckte det gick helt okej men procenten tycks alltid vara densamma ;p Det enda viktiga jag har åstadkommit är att jag fick mitt körkort i juni detta året!
 
Jag vill komma igång med ridningen, träffa mina vänner, vara hälsosam(mare), uppfylla mina drömmar kring jobb -Därför har jag börjat blogga igen, bloggen knyter samman alla mina intressen och drömmar. Jag har faktiskt saknat att dividera med er läsare om allt.
 
MÅL FRAMÖVER:
* Komma igång med både dressyr och hoppträningar.
* Lite tävlingar planerar jag till 2013, finns ju inte så många kvar nu när det närmar sig vintertid. Jag funderar dock på KM Hopp för skojs skull, det är om ungefär en månad.
* Komma igång med bloggen på riktigt, samt ny design och uppdateringar.
* Hitta ett jobb för att kunna försörja mig. Jag har dock ett drömyrke, eller yrkeN, som jag ska kämpa för att förverkliga!
 
En fälla som jag hamnade i sist jag bloggade, var att inte kunna uppskatta det jag och Tage uppnådde utefter vår egen utbildningsnivå. Jag tyckte alltid att det kunde vara bättre, såg förjävligt ut och skämdes för att visa videos eller skriva hur det gick på tävling. Jag kände press att jag måste vara framgångsrik om jag hade så många läsare, och när jag inte var det (vilket jag oftast inte var eftersom min hjärna intalade mig att vi var tvugna att vara i klass med OS-ekipagen) så kände jag mig totalt värdelös. Denna gången ska jag hålla mig och Tage i en egen bubbla, där jag har fullt fokus på bara oss själva där vi står i nuläget. Så har vi det nu och det är så mycket roligare att rida då!
 

Elektronik alltså...

2012-10-22 | 19:21:59
 
Så sur jag blir på datorn! Försöker ta tag i designen, även om jag inte har någon bra headerbild än, men det är minnsann inte det lättaste när det tar 5 minuter för den att ladda en ny sida och allt hänger sig hela tiden. Tror den är inne på sin sista tid. Nu ger jag upp med designen i alla fall (för idag). Tur det inte är min egen dator höhö, hade aldrig orkat sitta här varje gång...
 

Ett projekt i Hästväg

2012-10-22 | 15:43:00
 
 Min syster har projektarbete i skolan nu och hon har valt att köra igång "Ett projekt i Hästväg". Detta projektet går ut på att anordna olika, hästliga, evenemang och alla pengar som blir insamlade kommer att skänkas till Svenska Hästars Värn -som hjälper vanskötta hästar i Sverige.
 
De evenemang som hon planerar för nu i det närmsta är en clinic, en ridsport-modevisning samt en loppis. Loppisen har redan fått ett datum, den 10/11 på Österlens Ridklubb (läs mer på facebooksidan).
 
Så, har du möjlighet och tycker att detta låter som något kul, samt vill bidra till ett gott ändamål -Gå med i evenemanget "Ett projekt i Hästväg" på facebook! På så sätt kan ni följa allt som händer samt hålla koll på nyheter och uppdateringar kring de olika tillställningarna. Bjud gärna in era vänner, tipsa Julia om idéer och sprid vidare! Tillsammans kan vi ge många vanskötta hästar ett bättre liv!
 

Huvudväääärk

2012-10-21 | 19:32:00
 
 
Dålig uppdatering idag! Har varit i Lund med min pojkvän. Hann dock skritta ut en runda på Tage imorse, han verkar vara bra i benet igen men känns bättre att låta honom ta det lugnt i några dagar till. Gud vad mysigt det är att rida på morgonen förresten, man borde göra det oftare!
 
Vad har ni haft för er idag?
 

Vi har hittat dressyrsadel!

2012-10-20 | 23:15:48
 
Visst var han snygg i mörkbrun utrustning (sadeln)? Nästan så jag blir sugen på att ha den färgen!
 
Vi var som sagt och kollade på lite sadlar idag, och hittade en som jag tyckte om väldigt mycket efter att ha provsuttit i den på sadelbocken. En sadel som vi faktiskt kollat lite på redan för något år sedan, men aldrig provat. Det är en Kieffer Lusitano som vi fick med hem för att prova på Tage. Jag älskar den och den låg superbra på Tage, så jag tror faktiskt att det blir en sådan! Det var dock en 18'' som vi fick prova, jag behöver en 17,5'' så vi får leta lite till.
 
 
 

Nu är han färdig!

2012-10-20 | 22:48:00
 
 
Nu äntligen är Tage färdigklippt! Måste säga att han blev väldigt fin den här gången, jätteglansig och en snygg mörkbrun nyans. Han var så otroligt duktig och lät oss klippa ordentligt enda intill öronen, förra året var vi tvugna att lämna rätt mycket päls uppe vid öronen och försöka snygga till med sax.
Visst är han otroligt snygg i hullet?! Tänk, han är ändå 20 år detta året. Det kan man inte tro.
 

Flugans första ridpass

2012-10-20 | 22:30:25
 
Här är några bilder från när Julia red Flugan idag! Första gången på hemmaplan. Vet inte om ni tycker det är särskilt intressant men jag tycker det är rätt kul att hålla er lite uppdaterade om henne med, hon har ju synts till här några gånger med sina ponnys så varför inte med stor häst också.
 
 
 
Visst ser han trevlig ut?
 

Kommentera mera, tack!

2012-10-20 | 09:29:00
 
 
Ska snart åka till Stallshopen och se om de har några intressanta sadlar som man kan låna hem och prova. Det är så himla svårt att bestämma sig över nätet bara, finns ju otroligt många att välja på och även många åsikter kring en och samma sadel. Fick tips av en läsare om Zaldi Atlanta som ser jättefin ut, läste att den passade hästar med långa, raka ryggar och höga mankar -som skapt för Tage om det nu stämmer.
 
Förresten, vet att jag inte bloggat så länge än men har ändå en del trogna läsare som stannat kvar och läser varje dag. Det är mycket roligare att blogga om ni slänger in lite kommentarer här och var... ;) Är det något speciellt ni önskar att läsa om så är det bara att kommentera.
 

Är Globus Clic bra?

2012-10-19 | 15:12:00
 
Har kikat runt lite på sadlar till Tage. Han behöver både en dressyr och hoppsadel. För tillfället har vi inte ens en dressyrsadel och hoppsadeln är nog 20 år gammal (dvs. noll stöd). Ska väl inte klaga för den ligger väl rätt bra på honom, men ska vi börja hoppträna/tävla så vill jag ha en med lite bättre stöd och som man får bättre grepp för sätet med. Min nuvarande är sjukt glatt, vägrar han så hade jag nog glidit av som en fisk :p Sen vill jag ju även kunna träna dressyr för tränare (och man vet aldrig om jag får för mig att tävla då och då), och då sitter man ju faktiskt bäst i en dressyrsadel.
 
Hur som helst, för att komma till saken så är jag inne på Globus Clic-sadlarna! Har läst/hört att de ska ligga bra på raka ryggar, och i alla fall dressyrsadeln ser ut att ha cutback för höga mankar. De ska vara riktigt sköna att rida i.
 
Har ni provat Globus Clic-sadlarna? Hur är dem att rida i? Hur är storlekarna? Vilken typ av hästrygg? Någon som vet om hoppsadeln har cutback?
 

Neu Flug

2012-10-19 | 10:48:00
 
 
Här är han! Julias nya häst. Han kallas för Flugan och har gått MSV dressyr. Han är lite äldre och är tänkt att fungera som läromästare åt Julia. Ska bli kul att se hur det går för dem framöver!
 

En nallebjörn

2012-10-18 | 18:01:18
 
Suck, det blev inga bra bilder på mig idag! Började bli för mörkt när vi körde dit, och jag har redan en idé om hur jag vill att bilden ska se ut (dvs. mycket sol! ;). Ni kan få se en bra bild på min söta syster så länge:
 
 
På tal om något sött så har vi fått en ny hund också, Bamse. Han ser ut som en nallebjörn och är världens lugnaste och mysigaste. Jag brukar inte tycka om små hundar så mycket (eftersom de oftast är så bjäbbiga och stirriga) men Bamse är som en stor hund i liten förpackning.
 
 

Klippdag

2012-10-18 | 14:43:00
 
 
Haha är inte Tage söt i sina "knoppar"? Vi började klippa honom idag, brukar alltid sätta upp manen då så att man kan se ordentligt var man klippt. Han blev dock inte riktigt klar, lite finklippning kvar som vi får ta imorgon.
 
Nu ska jag och Julia köra ner till stranden och försöka ta lite fina headerbilder till bloggen!
 
Såhär ser han ut änsålänge! Ingen vidare bild men det är ganascherna, vid öronen också lite småputs som är kvar. Han är svår att klippa nära öronen så det krävs lite tålamod.
 

Tage aj-aj || Ny häst imorgon!

2012-10-17 | 20:08:00
Tage var lite ofräsch i ena benet idag, så hans planerade galoppövningar blev genast kvaddade och ersatta av stallmys och äpplen. Undrar om det var ett planerat drag från hans sida?... Å sin sida fick han istället bli friserad, vet inte om han tyckte att det var mycket roligare. Hur som helst, han har antagligen bara halkat till lite i hagen så jag hoppas att det går över snabbt. Det får väl bli lite mini-rehab för honom.
 
Anledningen till att Tage fick bli lite extra fin idag är för att imorgon kommer det en "konkurrent" hit, så nu får inte Tage ha sina flickor för sig själv längre :) En häst till Julia! Kanske han inte blir alltför ledsen när han känner sig nyklippt och fräsch, det var min tanke i alla fall haha. På tal om klippning så behöver han verkligen klippa pälsen nu också...
 
Kommer ihåg första gången jag provred honom
RSS 2.0