HAVE A SCARY HALLOWEEN!

2008-10-31 | 14:19:12Hoppas alla får en trevlig Halloween!
Vi brukar aldrig fira Halloween, men ikväll ska vi faktiskt på middag hos mormor! Detta betyder att jag inte har chansen att skriva några inlägg under kvällen (Mormors dator tar en halvtimme på sig bara att öppna startsidan så det är inte särskilt stor chans att jag ger mig på den...).

Ni får helt enkelt stå ut! Men som sagt; Ha en bra Halloween!

PS. Det var kanske därför Amber ville skrämma mig lite extra idag?...

Balansbrädan har anlänt

2008-10-30 | 23:40:38YES! Idag kom den! Min efterlängtade balansbräda! Dock ser den inte ut som den på bilden, min är slimelila med skrikrosa mitt... Inte världens finaste, men vad gör färgen egentligen?!

Jag provade den en gång idag, eller flera gånger rättare sagt. Första gången snurrade jag runt och åkte hit och dit innan jag landade på golvet... Men nu börjar jag faktiskt på kläm på den! Det gäller att hitta en punkt att hålla blicken på. Sen är den ju även rolig att snurra på! Om man tar fart från soffans armstöd så snurrar den bara snabbare och snabbare, änsålänge har jag bara kunnat stå kvar i några sekunder.

Men det är ju inte lek den är till för, jag ska använda den för att träna upp min balans sedan skadan, eftersom det är mest balansen som fått ta stryk från den. Så jag hoppas på att snart kunna stå upp på hästen i 100 varv!

Dessutom sägs balansbrädan förbättra ens ridning också, det är ju inte så dumt det heller?!

Mitt hästliv

2008-10-30 | 20:20:41

       

1993, den 5:e Februari föddes jag, Freja Lindskog. Lyckligt lottad med en egen shettis redan första dagen! Metti hette detta gamla sto, och var brun och världssnäll, som tur var (Värre var det för min lillasyster som fick en riktig rackare...). Såklart kunde jag ännu inte röra mig bland hästarna, men det räckte nog gott och väl med att få sitta och kolla på medans mamma slet i stallet (Jag önskar det kunde bli så igen!) eller att då och då få sitta på den "stooora" Metti!

   

Några år äldre, och mycket busigare. Nu spenderades dagarna genom att plåga min syster (I blå/svart klänning) samt andra i min närhet. T.ex. när jag och min kusin (Lika gammal som jag) dansade till dåvarande favoritprogram "Sikta mot stjärnorna". Precis när själva "huvudfrasen" ska sägas putar jag omkull kusinen, hoppar upp i luften och skriker "SIKTA MOT STJÄRNORNA!" (Som för övrigt blev videofilmat).

     

Jag red när mamma hade tid att leda mig, men det allra bästa med att ha häst var att få rida Lilla Hubert, för då fick man lotterivinster OCH blev filmad av hästprogrammet Hippo! Annars var det mycket maskeradtävlingar i hoppning, där jag alltid skulle vara antingen sjöjungfru eller prinsessa.

       

Vid ca. 8 års ålder börjar mitt hästliv på allvar kan man säga. C-ponnyn Silver Pontus köptes in. Han var lika snäll som Metti, men lite besvärligare i skötseln... Nu var man tvungen att tvätta både ögon och gump, samt smörja in med solskyddsfaktor eftersom han var albino.
Meningen var att han skulle användas utav både mig och Julia, men det det var mest Julia som tvunget skulle rida på honom vareviga gång, som ni kanske ser på bilderna...

       

Därför handlade vi, ett år senare, in Tartuffe. Ännu en supersnäll D-ponny, då 15 år. Vid denna tiden började jag bli flitigare i stallet. Jag gick ut till honom nästan varje dag, och det bästa var att borsta. Min dröm var att spara hans man lika lång som en enhörnings, vilket inte gick så bra, den stannade i växten när den var sådär halvlång vilket fick honom att se förjävlig ut! Jag läste ut nästan alla våra hästfaktaböcker, och började till och med så smått på en Western-bok! Ridningen gick sakta men säkert framåt, även om allt var läskigt till en början, Tuffe var ju så stor!

Jag minns de gångerna vi precis börjat fatta grejen med Hoppning. Mamma hade lärt oss att man skulle stå i fältsits över hinderna, men trots alla förklaringar förstod inte Julia riktigt, hon satt ner helt vanligt över hindret.
Så helt plötsligt en gång, stod hon i fältsits över hindret!
Mamma: Vad bra, vad duktig du är Julia! Ser du nu att det var mycket lättare att hoppa i fältsits! Vad var det som fick dig att ställa dig upp?
Julia: Jag var kissnödig...


Julia på Silver Pontus.   

Någonstans i samma veva som det köptes Liva in från Danmark. Det var då Susannes och mammas häst, men det var Susanne som red henne. Hon tog sig snabbt in som flockens ledare, och jag hatade henne för det! Hon sparkade ju på min lilla Tuffe-bebis!       

Efter ungefär 2 års klubbtävlingar, främst Hoppning, gav jag och Tuffe oss ut på Lokala tävlingar! Dock har det faktiskt aldrig gått bra i en vanlig placeringsklass på en Lokal Hopptävling. Nej, det krävs en Clear Round eller Lagtävling för att Tuffe ska kuta som en vipun!Dressyrtävlingar ställde vi upp i då och då, men aldrig några placeringar mer än i Clear Round.

       

Appolonia ska betäckas eftersom mamma inte kan rida längre. Fölet skulle Susanne rida in och sedan skulle vi antingen sälja det eller så skulle jag få det. Hingsten i mitten, Hamlet, skulle vi seminera henne med eftersom han stod i Danmark. Vi hoppades på att få ett palominoföl. Tyvärr tog det aldrig på henne så istället betäckte vi henne med Bollerups hingst Udd.

             

2005 föddes min unghäst Lindgårdens Amber. Redan då var hon väldigt klok och nyfiken, hon gillade att få fart på sin mamma och ta ett litet hinder i farten.

Sedan dess har det inte hänt så mycket. Tuffe har blivit gammal, men älskar fortfarande tävlingslivet. Amber har vuxet upp sina 3 år, och jag hoppas fortfarande på att hon ska få någon speciell färg... Jag har tagit över Liva och fått flera placeringar ute på Lokala Hopptävlingar!

         

Undrar vad som kommer hända i framtiden då?...

Var syns jag?

2008-10-30 | 17:23:15Kolla vad fint! Den här lilla bilden från ett utav mina inlägg hittade jag när jag spanade runt på Blogg.se's startsida! Det var snälla Karin, från Blogg-teamet, som hade fixat det, och jag måste bara säga TACK!

Det betyder jättemycket för mig att min lilla blogg får komma ut i omvärlden lite, och självklart lockar bara en sån liten ruta till sig rätt många nya läsare (Det är kanske därför min statistik har rusat mot himlen plötsligt?)!
Så tack igen, det var verkligen supersnällt av dig!

PS. Jag måste tillägga att jag nu är en stolt bloggägare.

Rolf-Görans nya...

2008-10-30 | 12:06:58Haha, är det någon mer än jag som skrattar ihjäl sig varje gång denna reklamfilm visas?!
Jag undrar om jag fortfarande hade varit uttagen till Hoppallsvenskan om det hade varit min kossa, för den hoppar ju ganska bra? Dock ser vi ju inte vad som händer över flaket...

Vem vet, nästa gång vi ser Rolf-Göran är det kanske inte på en häst?...

En Jacson skulle sitta fint!

2008-10-29 | 21:52:43

Gud vad skönt det var att vara med hästarna igen! Ridhusträningen med Tuffe gick väl bra, med tanke på att han inte blivit riden på typ 2 veckor. Han hade hunnit tappa väldigt mycket kondition, och lagt på sig en rätt stor bulle placerad mellan fram och bakbenen... Men nåja, jag ska komma igång och rida nu (Rider jag inte imorgon så får ni slå mig, OK?).

Tuffe tyckte ju såklart att det var jätteskojigt att få komma ut och springa av sig, så det blev mest rally längs långsidorna, plus en massa bockningar och glädjesprattel! Inte så mycket Dressyr där inte... Men jag tyckte att han kunde, och förtjänade, att få ha lite roligt sådär på första ridpasset. Och jag själv tyckte det var rätt roligt också...


Tuffe, Tony och Sunny på sommarbetet, 2008.

Jag måste verkligen skaffa en ny, riktig, Dressyrsadel! Just nu har jag en i syntet eftersom jag ett tag tyckte att det var mycket snällare mot honom som är så gammal, och dessutom var han ju inte så duktig på Dressyr... Jo visst, där tänkte vi smart (Eller inte)!

Syntet är kanske snällare mot honom, men nu när han har visat sig ganska fin i Dressyren behöver jag en riktig lädersadel med ordentliga kåpor! Jag får verkligen inget stöd från min nuvarande sadel, jag kunde lika gärna rida runt i min hoppsadel (Som för övrigt inte passar längre nu när han fått större ryggmuskulatur, så nu har jag en, inte så snygg, gammal lädersadel med målarfärg på...).
Nej, ge mig en likadan sadel som Julia använder! En Jacson. Jag har snott den några gånger förut då den ligger skitbra på Tuffe och den är perfekt för mig, djup med "utstickande" kåpor!

PS. Vad kul att bloggen har fått så många nya besökare, det blev faktiskt nytt besöksrekord idag! Och tack för alla positiva kommentarer jag får från er!

Vad rider ni i för Dressyrsadel?

JAAYE...

2008-10-29 | 11:30:45


Mon petit Puff!

Okej, kom inte på någon sådär vältalig rubrik så det fick bli ett litet glädjeutrop istället, även fast vissa nog kommer tro att det ska vara ett namn (I så fall har ni fel)?

Idag känner jag mig sådär bubblande glad som jag gjorde varje gång jag skrev på min förra blogg, Horses. Det tar jag som något positivt! Men jag tror inte att min glädje kommer från att jag nyss besökte den (Ja, jag går fortfarande in och kollar kommentarer m.m.). Nej, jag tror bestämt att det kommer från att mamma nyss föreslog att vi skulle ta med ponnierna till klubben för att träna! Jag älskar att träna på klubben, det är så roligt när andra sitter och kollar på en! Haha!
Och klockan 13.30 ska jag rida ut på Liva tillsammans med Catrine och Moby. Så idag blir det minnsann inlägg ska ni se!

Finalen, och vi ligger bra till

2008-10-25 | 21:12:23JIPPIE, imorgon är det Voltigetävling på Örestad, årets sista tävling, även kallad Sydserien FINAL! Laget ligger väldigt bra till, men man ska ju inte ropa hej förrän man är över bron (Heter det så?)... Jag är i alla fall väldigt taggad! Allt är klart förutom själva packningen. Sminket är utprovat, frisyrerna likaså (Även ifall du vill ha en vanlig knorr, Molle), dräkter och musik är självklart klara och sist men inte minst; Sickans "tävlingsklädsel" är klar! Åh, vad vi kommer vara fina imorgon!

Rapport om hur det gick kommer självklart imorgon kväll, jag hade även tänkt fota och filma så gott som det mesta! Allt användbart kommer finnas här i bloggen imorgon.
Så länge får ni njuta utav några gamla, men härliga, bilder:

               

        

       

            

       

       

         

       

Att vara protokollskrivare har sina fördelar

2008-10-23 | 13:59:41


Ja, så har det gått nästan en hel vecka sedan jag lade upp mitt senaste inlägg, men jag har haft så mycket annat för mig att jag inte ens lagt en tanke åt bloggen!

Nåja, jag antar att visa av er skulle vilja ha lite domar-tips? För er som har missat det, så satt jag förra helgen som protokollskrivare åt två olika Dressyrdomare. De två domarna jag satt hos var mycket olika, den första var väldigt mycket på "hästens sida", t.ex. blev hon väldigt arg om ryttaren var snabb med att bestraffa hästen efter ett fel. Den andra domaren verkade inte ha några bekymmer med det, det kändes mer som att hon kollade på ekipaget som helhet, t.ex. om ni är finputsade osv. Generellt så fick jag mer tips utav den andra domaren då hon var väldigt pratglad och berättade hur man ska rida för att nå högre poäng.

- Även om ritten är totalt misslyckad, rid ändå med ett leende och krama om hästen efter sista hälsningen. Det kan alltid lura någon domare till att sätta högre poäng om du själv verkar nöjd med er prestation!

- Tempot är allt! Den ena domaren tipsade mig om att man på tävlingar ska trycka på sin häst till snäppet snabbare tempo än vad man brukar träna hemma på.

- Jag märkte att domarna satte högre poäng på de hästar som var energiska. Nu är det inte alla hästar som är det, t.ex. min gamla lunkade Tuffe, men man kan alltid rida sig till lite mer energi.

- Var väldigt konsekvent innan du bestraffar hästen. Tänk två gånger innan du bestraffar hästen med en hård skänkel, oftast är det ryttaren som utgör felet.

- Du ska styra genom skänklarna, inte genom tyglarna.

Hm... Detta var nog allt jag kom på för den här gången, jag orkar inte tänka riktigt klart idag... Jag fyller på så småningom som jag kommer på något!
 

Det händer i helgen:

2008-10-17 | 22:47:41

LÖRDAG: Går upp typ 05.30 eftersom jag, mamma och Julia ska åka till klubben (Österlens Ridklubb) och fixa i ordning inför Knockoutdressyren Häst, Final, som börjar lite senare på morgonen. Under förmiddagen ska jag sitta som protokollskrivare åt en utav de tre domarna. Det ska bli kul, och framförallt lärorikt! Ska se till att snappa åt mig lite tips (Kanske hamnar något på bloggen?) som jag kan ha användning för senare.

Efter mitt pass ska jag sitta och kolla på när ekipagen i LB rider fram. Där finns några som jag verkligen vill se, det finns det i LC också men de rider ju när jag sitter hos domaren, så jag får kolla på dem på banan istället... Jag tycker det är intressant att kolla hur olika dressyrryttare rider fram, särskilt de duktigare som kan sin grej. Framridningen är ju detsamma som när man tränar på banan där hemma, det avslöjar ens träningsmetoder, dressyrprogrammen visar ju ingenting om ens ridstil eftersom det är samma sak för alla.

SÖNDAG: Samma visa som föregående dag, fast idag är det Ponnys som går istället. Även här sitter jag som protokollskrivare åt en domare under förmiddagen, och ledig under eftermiddagen.
 

Elin Jeppsson - Charmidor
(Fotograf: Jag)

SCARY...

2008-10-17 | 15:50:57Haha, fick ett rejält skrattanfall när jag såg detta! Bukefalos.com har ju nu skaffat ett bloggsystem, där alla medlemmar kan blogga från deras hemsida. Eftersom jag redan har en blogg så tänkte jag "Jag slänger in ett inlägg som är länkat till min riktiga blogg".

Sagt och gjort, jag gjorde ett inlägg med rubriken "Bästa hästbloggen någonsin!" och när man öppnade inlägget fick man länken till denna bloggen. Detta var några veckor sedan, men när jag idag gick in för att kolla om där var några kommentarer eller liknande fick jag se detta! Haha, moderatorn hade raderat själva innehållet i inlägget och skrivit dit en text "Bukefalos är bästa hästbloggen någonsin!"...
Haha, ganska läskigt, och framförallt ganska knäppt!
 

HURRAY! Fotosidan fixad!

2008-10-17 | 00:12:42

Yesbox, nu är jag färdigfixad med den nya fotosidan. Den förra fungerade ju inte, men nu har jag en till blogg som är relaterad till denna där jag bara kommer lägga in mina finaste foton från tävlingar m.m.

Jag har lagt upp första inlägget i den redan, det är alla bilderna från senaste Knockoutmötet Häst. Så klicka på rutan "Foton" och kolla in!

När jag ändå är igång med ett inlägg; Ursäkta den långa väntan på några intressanta inlägg... Jag har inte haft tid eller fantasi till att skriva något. Men imorgon, och förhoppningsvis alla dagar framöver, kommer det strömma in inlägg, så ni får hålla utkik!

Nu är det väl bäst att jag går och lägger mig, och slutar sluddra halvsovandes över tangenterna. Jag måste först lägga ut nyheten om fotosidan på Bilddagboken, OCH skicka mail till Catrine och Kattiz om att deras bilder ligger ute... Suck!


Klicka på rutan "Foton" i menyn för att se resten utav Knockout-bilderna!

"Weee are the Champiooons"

2008-10-06 | 14:28:34

Gud vad jag har börjat längta till Voltigetävlingen! Den sista för året, och finalen för Sydserien. Mitt lag kommer vinna Sydserien för Mellanklass, såvida inte Örestad åker och vinner på Caprifolens tävling (Vi ska inte dit eftersom det är för långt att köra).

Jag och Julia har redan provat ut frisyr och smink som passar utmärkt till våra nya dräkter, OHHH, vad jag älskar våra nya dräkter! Musik har vi redan bestämt vilka låtar men vi har inte mixat ihop dem ännu eftersom vi behöver ha kürprogrammet klart innan, så att musiken byts ut samtidigt som kürerna.

Tyvärr får ni inte se några bilder på förhand hur vi kommer se ut, man kan ju inte riskera att något blir härmat!


Laget i våras, efter en tävling på Malmö Ridklubb. Hästen Cicorius, linförare
Katarina Jönsson.
Voltigörer: Jag, Molle, Julia och Karna.

På 10:e plats

2008-10-05 | 19:41:13


En gammal bild från när Susanne tränade Dressyr på Liva.

Ja, idag var det Hoppallsvenskan Häst på Lillhagen! Usch, säger jag bara. Att köra nästan 2 timmar i storm och regnrusk är inget att rekommendera, som tur är så är Liva ganska tålig i transporten...

Det gick sådär för laget, jag som verkligen trodde att vi hade turen på vår sida denna omgång, men icke. Det gick jättebra för övriga tre i laget i förklassen (Jag var inte med, ville spara på Liva då hon inte är riktigt igång ännu), Emma fick till och med gå in på prisutdelning!
I lagklassen gick det superbra för Molle, bara 4 fel denna gången! Även Leona fick 4 fel efter en riktigt bra runda, Emma vägrade ut sig på kombinationen, Zino tyckte väl att det räckte med 6 hinder kanske! Men för mig och Liva gick det skit... Vi fick 4 fel, det är väl OK med tanke på att jag inte hann värma upp riktigt ordentligt, men ändå är jag så himla besviken på mig själv! Jag har ju inte hållit igång Liva särskilt ordentligt, så hon kändes ganska stel i benen och båda var väldigt oförberedda inför tävling...

Så med de bästa resultaten inräknade fick vi totalt 12 fel, vilket lade oss på 10:e plats för dagen, och 10:e plats totalt (Tror jag). 

Nåja, jag ska leta upp några tävlingar nu som vi kan vara med i, få upp flåset igen, och plocka hem några nya rosetter såklart!

Vi kom, vi såg, vi segrade

2008-10-04 | 16:25:54

Det är vad vi ska göra imorgon!
För er som inte vet ännu så är det Hoppallsvenskan Div. II (Omgång 2) imorgon på Lillhagen. Det ska bli så himla kul! Jag hoppas verkligen att turen är på vår sida den här omgången, och att alla hästarna är på bästa möjliga humör, för mycket hänger ju faktiskt på dem.

Liva har fått stå och samla energi hela veckan så att hon är pigg och fräsch till imorgon, men jag körde igenom henne i alla gångarterna idag för att se så att allt står rätt till, och det gjorde det verkligen!
Åh, jag är taggad till tusen! Det känns verkligen som att det är vår dag imorgon, för även om vi kom ganska dåligt första omgången (Otur verkar vara bästa vän med klubben) så har vi ändå chans att komma på bra slutplacering imorgon, även om vi inte kan gå vidare till final.

Jag ska snart börja med min packningslista, det är väl bäst så, så att allt kommer med. Och just det, jag ska lägga in peppmusik i mobilen som jag kan lyssna på under tiden vi åker imorgon! Har ni några bra tips, så tar jag gärna emot dem!

En bild från 2008, Örestad. Det var första omgången för Hoppallsvenskan Häst Div. II, och första hästallsvenskan för mig och Molle!
Omgång 1 på Örestad, Malmö. Julia, Molle, Ann-Sofie och jag.
RSS 2.0