Dressyrträningen 15/5

2010-05-16 | 01:54:45


Filmen som jag har försökt ladda upp hela dagen fungerade såklart inte i slutendan, så nu får ni ändå se den första filmen!

Som sagt, jag tyckte att det gick helt suveränt igår! Chambonen är verkligen helrätt för honom, går inte att förklara med ord hur jag tycker att den hjälper men Tage känns redan mer tillfreds med arbetet, enkelt sagt kan man väl säga att den verkligen tar på rätt ställen! Ändå har jag bara använt den 1 gång, hann inte igår innan lektionen började. Vanligtvis brukar han vara väldigt hård/stel och motsträvig när man sitter upp och tar tyglarna, har känts lite som att man fått börja om efter varje pass. Men igår kändes han väldigt genomarbetad och jag fick ett mjukt och jämnt stöd i tyglarna på direkten!

Jag kommer inte ihåg alla tips som Kattiz gav just nu, men man kan säga att vi har hittat hur vi ska arbeta honom nu! Uppriktigt sagt så är han en riktigt lat gubbe, förut trodde jag bara att han hade mycket energi men nu har det minnsann krupit fram att han endast spelar energisk (dvs springer fortare och fortare) för att försöka komma undan arbetet! :p Så mycket av arbetet igår gick ut på att göra halvhalter, halter, avbrott, tempoväxlingar -Allt för att han inte skulle hinna rulla igång i ett för högt tempo, för när han väl gör det är det jättesvårt att sätta honom i arbete igen utan att avbryta det man håller på med.

Jag tror att Kattiz dessutom gav mig en hemläxa att träna på, fast det var mer en vink istället för att säga det rakt ut... :p Jag måste träna på att rida sitta ner i traven. Och just det; Dem tyckte att jag var för mycket "hoppryttare" i hållningen nu så jag måste träna mina magmuskler så att jag kan hålla ryggen rak... xp



Hade detta filmats för någon månad sedan så tror jag nog att jag hade varit väldigt besviken när jag fick se resultatet på film, men inte längre. Jag har insett att jag har en vision, ett slutmål, där jag vet exakt hur allt ska se ut när jag rider MEN jag är inte där ännu. Så alla filmer innan dess blir mer som "avcheckningar" på vägen mot det stora målet. Det hjälper mig mycket att tänka så, då kan jag se det positiva i filmerna även om det inte är exakt så som jag vill att det ska se ut... :)

Jag tycker att vi har förbättrats otroligt sen sist vi filmade ett dressyrarbete, nu börjar man se att han VILL söka sig nedåt och bli lite rundare, han arbetar bättre med hela kroppen och är hundra gånger kortare i kroppen än vad han varit förr! Han behöver mer korrekta muskler för att bli stadigare och orka mer men som ni alla vet så är det just detta som vi håller på och bearbeta för tillfället! :)

Jag tror att Kattiz också var ganska nöjd efter igår faktiskt, hon hade i alla fall sagt till mamma att hon tyckte vi var påväg till att hitta rätt form och att jag var mer mottaglig för tips just nu. NÖJD :D Fast jag är lite orolig inför dressyrtävlingen om 2 veckor, han är jättesvår att sitta ner på och då måste jag göra det i en dressyrsadel dessutom!... xp

PS. Som sagt så är den här filmen lite missvisande eftersom han tycker att övningen är jobbig och vill spring ifrån/spänna sig, jag ska försöka att fixa fram den andra filmen till er! Sålänge får ni i alla fall kolla efter "the golden moments" när han faktiskt slappnar av på filmen, så hade han aldrig gjort förut! :)

Postat av: Catago - Hästbloggen för dig!

haha måste säga att jag känner igen mej i " Fast jag är lite orolig inför dressyrtävlingen om 2 veckor, han är jättesvår att sitta ner på och då måste jag göra det i en dressyrsadel dessutom!... xp

". Fast jag hade 2 dagar på mig att försöka och tillslut gick det ju ganska bra så jag är säker på att du kommer klara det :)

2010-05-16 @ 10:40:54
URL: http://catago.blogg.se/
Postat av: Paulina

Härligt tankesätt du har kommit på! Det är känslan som räknas så om DU tyckte att det kändes bra så gjorde det förmodligen det! =) Jag tycker också att man börjar se en antydan till att han vill framåt-nedåt, bra jobbat änsålänge! =)

2010-05-16 @ 10:55:22
Postat av: Fredrika lundberg

Fin blogg :)

2010-05-16 @ 11:05:37
URL: http://blagularyttaren.blogg.se/
Postat av: Julia

bra tankesätt du kommit på :) småsmå framsteg...!

ÄLSKAR skånskan btw ;D

2010-05-16 @ 13:08:11
URL: http://ryttarliv.webblogg.se/
Postat av: nicole

Tycker han ser skitfin ut! det enda som fattas är att få till den sista "knycken" i formen som du säger :P keep up the good work! Han kommer verkligen bli skitfin snart!

2010-05-16 @ 14:37:01
URL: http://nicolehartwig.blogg.se/
Postat av: Catago - Hästbloggen för dig!

ja lim skulle man fasen behöva xD

jajamen en till häst har vi nu :) en läromästare till oss alla som vi kan utveckla oss på och komma igång lite mer i hoppningen med :) och vi har haft honom sen förra torsdagen!

2010-05-16 @ 14:49:42
URL: http://catago.blogg.se/
Postat av: felicia

Du har verkligen bra inställning!

2010-05-16 @ 19:58:38
Postat av: Josefine

Ett tips för traven; rid mycket utan stigbyglar. Skitjobbigt och jättebra eftersom man då måste hitta en sits som funkar. Sen blir det ju lättare att sitta när han jobbar riktigt i form också.



Jag tycker att det ser trevligt ut, du har en trevlig sits. Lite långa stigbyglar för dressyrträning kanske? Eller är det jag som är skadad av för många år med islandshästar kanske.

2010-05-16 @ 22:18:09
URL: http://matchesyoureyes.blogspot.com
Postat av: Maja

Va fina ni e Frejis! :)

Han ser större ut än vad man först tror ;)



Håller med Josefin ovan om att rida mycket utan stigbyglar!

Det är verkligen suuuupernyttigt!

Jag rider ju barbacka 1-2 dagar i veckan för att gynna min sits, inverkan och balans, och det har gett jättebra resultat :)

2010-05-17 @ 10:02:16
URL: http://jagblirsnartvansinnig.blogg.se/
Postat av: FRIDA VIKTORSSON - Det mesta mellan häst & hovf

Super fin är han för att vara "gammal" men alltså jag hade velat ha honom i lite lägre form, men egentligen så har han ju ganska bra form för hoppning men om man tänker på dressyren ;) super snyggt freja!!

2010-05-17 @ 15:31:57
URL: http://fridaviktorsson.blogg.se/
Postat av: jenny

bra tänk du har :) nu ser man inte skymten av någon stolsits i alla fall!

han ser fin ut =)

2010-05-23 @ 14:17:31
URL: http://jennylarssonkuskochryttare.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0