Filmer från dressyrträningen!

2010-05-28 | 10:44:50


Här kommer filmerna från dressyrträningen igår! Jag är måttligt nöjd. Förr brukade han ju bara springa som en giraff och spänna sig, så för den sakens skull kan man se en stor förbättring med gårdagen. Men han var så jäkla fin, rund, mjuk och lugn i söndags när jag tränade själv på klubben så det är bara störigt att han inte kunde visa den sidan igår! Eller, det är ju jag som ska rida honom till den sidan men det gick banne mig inte -Bara skumpade rundor som en schimpans i den jäkla dressyrsadeln... xp Sen brukar jag alltid vilja för mycket inför tränare/åskådare och då koncentrerar jag mig på fel saker, då brukar allt bli sämre.

Men som sagt, VI har gjort bättre men jag antar att detta är bra för tillfället. Som jag skrev i tidigare inlägg så hade Tage musklat på sig en del så att dressyrsadeln låg inte riktigt 100%-igt, så jag har bestämt mig för att tävla i hoppsadeln på söndag. Med längre stigläder såklart. Men jag fasar ändå för hur det ska gå, för tillfället känns det som att vi gått ett steg tillbaka... Får hoppas att det hinner ändra på sig de närmsta dagarna, roligare om man går in med en bra känsla ju!


YEY, efter typ sammanlagt 12 timmar har YouTube laddat upp min video, otroligt snabbt gjort... ;)

Postat av: s

ser ut som ni gör framsteg. :) han ser som sagt inte lätt ut att få ihop. Stort plus till dig att du har så stilla händer och inte fixerar på vart huvudet är, utan kämpar för att försöka få det på rätt sätt.

2010-05-28 @ 11:23:04
Postat av: Emily

Tage påminner jättemycket om en tävlingshäst på ridskolan som jag hade på lektion en gång, lika hög, väldigt högrest och svår att rida ihop. Jag kämpade som en gnu för att få honom fin när jag red haha. Ni gör framsteg hela tiden iallafall :)

2010-05-28 @ 12:34:10
URL: http://memily.blogg.se/
Postat av: Sabina Borenius- Bli Veckans Blogg och Vinn priser sponsrade av Hastfynd.se- bloggen med allt för ryttare och häst

Ser ju jättebra ut! Ni gör stora framsteg hela tiden ;) Och som nån nämde här över, jättebra med dina händer och att du inte är fixerad över vart hans huvud är :D Great!!

2010-05-28 @ 18:04:02
URL: http://ronda.blogg.se/
Postat av: josefine

Tycker att det ser mycket bättre ut! Han är fortfarande över hand och trampar inte under sig ordentligt men helt klart en STOR förbättring! Kämpa på! :)

2010-06-01 @ 22:06:22
URL: http://cookiescloset.blogg.se/
Postat av: Emily

Om jag får komma med en åsikt så gör jag gärna det...

Jag tycker du ska satsa på att få FRAM honom. Som han går nu så snyger han fram utan den minsta framåtbjudning och det gör också att han inte kan söka sig ner på tygeln. Du sitter bra och har stilla händer, se till att utnyttja det och RID honom fram till handen. Då försvinner också hans nickande med huvudet.

Lycka till, det är en fin häst.

2010-06-27 @ 15:16:30
Postat av: FREJA LINDSKOG - Livet på Lindgården

Emily: Jag vet, han är väldigt försiktig i traven och har även varit det i galoppen -Känns som att han inte blivit tillåten att röra sig framåt förr. Men det blir bättre och bättre hela tiden, jag blir bättre och bättre på att sitta ned i traven också så att jag kan inverka samtidigt som jag kan hålla mig kvar, haha ;) Tack så mycket!

2010-06-27 @ 16:05:01
URL: http://frejalindskog.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0