Plugga dressyrens grunder

2010-07-28 | 11:19:08
Dessa två böcker har jag beställt! "Dressyr med Kyra" och "Ridlära", här ska det minnsann pluggas dressyr från grunden! Jag har aldrig direkt varit intresserad av dressyr förr, och eftersom både jag och min syster är hemmaskolade vad gäller ridningen så har jag aldrig direkt blivit tvingad till att lära mig dressyr heller. Visst har jag tagit regelbundna dressyrlektioner, men jag lyssnade aldrig direkt eller tog åt mig av instruktionerna. Därför känner jag att jag egentligen inte kan så mycket om dressyr mer än att hästen ska gå i form och ryttaren ska sitta lodrätt, resten har jag inte en aning om. Hur ska man kunna rida bra i dressyren när man inte ens vet grunden?

Jag har alltid älskat både Bo Tibblin och Kyra Kyrklund, sättet de ser på hästen och jag har hört att dessa böcker ska vara jättebra. Så jag ser verkligen framemot att paketet ska anläda så att jag kan sätta mig och läsa direkt! Jag beställde dem från adlibris.com.

Postat av: Matilda

Kyras bok är guld :)!

2010-07-28 @ 12:24:32
Postat av: Heidi

Kan vamt rekommendera KYRA´s bok, den har verkligen varit en HIT för min del och mina tidigare ridhästar.Vilket sammanträffande att vi båda två har lagt ut ett sådant tips idag =)

Jag kan dock se att jag varit snabbare på tangentbordet tidsmässigt ;-)Men du kan iallafall verkligen GLÄDJA dig till att böckerna kommer med posten!!Bo Tibblins bok känner jag inte till, men kanske jag skulle ta och införskaffa mig den också.

Aldrig fel med sådana böcker.2010-07-28 @ 14:44:10
URL: http://balee.blogg.se/
Postat av: FREJA LINDSKOG - Livet på Lindgården

Matilda: Jag längtar tills jag får båda böckerna, ska nog börja med Kyras tror jag... ;)

2010-07-28 @ 18:29:29
URL: http://frejalindskog.webblogg.se/
Postat av: jennifer

Lussans bok är awesome. "Dressyr med Lussan". Dock finns den inte att köpa längre fick jag veta när jag ville beställa, men efter mycket om och tjänster så fick jag hem den och den är otrolig! Kan du låna den av någon så.. (;

2010-07-28 @ 19:06:50
URL: http://loadofshit.blogg.se/
Postat av: Annie

sv: tack:) ja det kan jag göra.

Ja, det är bra, men jag tycker ändå att den domaren var grymt orättvis då vi alla måste få en chans att lära oss, man kan ju inte vara Jan Brink direkt liksom!!! suck på henne alltså!! Så grymt opedagogisk. Låt henne inte trycka ner dig bara. Du kanske t.o.m kan anmärka detta för "någon som har koll på domare" om detta så hon blir tvungen att bättra sig :)

2010-07-28 @ 19:12:59
URL: http://anniehoppryttarinna.blogg.se/
Postat av: jennifer

Den kanske är något mer för dem som vill ha en förklaring till saker som sker i lite svårare rörelser än någon som inte är så "utvecklad i dressyren".. :PDen där på är en Knights! (:

2010-07-28 @ 19:20:12
URL: http://loadofshit.blogg.se/
Postat av: jennifer

Nej vad jag vet så är det olika märken?

2010-07-28 @ 20:20:41
URL: http://loadofshit.blogg.se/
Postat av: C U A D R O - linnéas lilla blogg.

Har Ridlära hemma men jag tror knappt jag har läst en sida i den, riktigt dåligt :3

2010-07-29 @ 00:37:30
URL: http://cuadro.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0