Mina boktips:

2010-08-30 | 21:53:58


Jag har tre, ganska nyinköpta, böcker att tipsa er om! Alla är mer dressyrinriktade, men kan med fördel även läsas och utövas av hoppintresserade ekipage.Info om boken hittar ni HÄR. Vad ska jag säga? JAG ÄLSKAR DEN! Jag har alltid älskat Kyra eftersom hon känns så äkta på något sätt, inga konstiga träningsmetoder utan bara ren och skär ridkunskap. Det tycker jag att hon lär ut i denna boken med! Hon är duktig på att förklara i termer som alla förstår, och därmed blir boken väldigt lättläst. Boken tar i princip upp allt som man vill veta, fakta blandat med Kyras egna erfarenheter. Boken känns väldigt personlig, man får verkligen ta del av Kyras tankar och system. Den var aldrig tråkig eller dryg att läsa, hela boken är väldigt inbjudande med väl läsbar text varvat med mycket bilder. Jag har lärt mig supermycket bara av att läsa i denna bok!

Info om boken hittar ni HÄR. Även Bo Tibblin är en person som jag upplever väldigt sund med hästarna. Boken är mer av en typisk "faktabok" med mycket text i lite tråkigt format, därav betyget. Jag har inte orkat/hunnit läsa ut hela, men det finns helt klart en del användbara tips i den!Info om böckerna hittar ni HÄR. Ännu ett par böcker som jag ÄLSKAR! Grundat på sin ridövningsbas så har Hippson skapat en serie på 3 små böcker. Inte särskilt intressant kanske ni tänker (precis som jag gjorde i början), men jo! När ni väl har bläddrat i en så kommer ni aldrig att släppa taget igen! Böckerna är skapta efter utbildningsskalan (se de olika delarna i bilden ovan) och i varje bok finns det en massa ridövningar som tränar och förbättrar just de stegen på utbildningsskalan som ni befinner er på. T.ex. i Del 1 finns det ridövningar som lär er att hitta takten, lösgör din häst samt tränar upp din hästs balans. I varje bok finns det dessutom ett par sidor där Hippson har frågat olika kända ansikten om deras tips på hur man tränar upp just dessa steg, det finns även korta kommentarer/tips från toppryttarna på nästan varje sida. Kanonbra böcker!

Postat av: Emelie

Kan du inte skriva ut vart du köpte dem och vad priset var? Alt. vart det finns biligast bok (av dom ovan då vill säga) och vad priset är då!? I övrigt tycker jag det är bra med "bokrecensioner" såhär som du gjort. =)

2010-08-30 @ 22:21:40
URL: http://ebengtssonhast.blogg.se/
Postat av: Linnea Granström- Ungmamma & Ryttare

Jag är en av dom 20st nominerade till årets bästa ungmamma blogg! Idag 31/8 är sista dagen att rösta på mej så snälla snälla hjälp mej nu!Jag ber om ursäkt om jag redan skickat detta och det är bara att ta bort kommentaren om du vill! Kram LinneaMan röstar via länken nedanför och skriver nr 8! :)♥http://chicmommy.blogg.se/2010/august/finalister-i-arets-ungmammablogg-tavling.html

2010-08-31 @ 00:11:29
URL: http://linneagranstrom.blogg.se/
Postat av: Catrin Egerfors - Mitt liv som tävlingsryttare!

Jag har översta och understa.. Kanske får skaffa mittenboken oxå! :)

2010-08-31 @ 09:19:19
URL: http://cathie.se
Postat av: Onthebit - bloggen om dressyr

Älskar hippson böckerna, perfekta med alla övningar och tips:D

2010-08-31 @ 11:16:01
URL: http://oonthebit.blogg.se/
Postat av: Anonym

Har du tips på böcker för nybörjare? Jag började rida för ett år sen och jag vill lära mig så mycket som möjligt =)

2010-08-31 @ 13:33:11
Postat av: Lisa

Mitt namn kom inte med....? Böcker för nybörjare var det =)

2010-08-31 @ 13:34:15
URL: http://decemberlisa.blogg.se/
Postat av: Linnéa

Vart verkligen sugen på Hippson böckerna! Alltid bra med nya tips & övningar :) Måste nog ta & köpa dom!

2010-08-31 @ 16:14:36
URL: http://neiah.blogg.se/
Postat av: Mina

Har funderat på att köpa Hippson-böckerna, kul att de verkar bra :D

2010-09-05 @ 16:12:27
URL: http://minacoxner.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0