Inne från hoppträningen!

2010-04-24 | 18:00:55


Nu är jag inne från hoppträningen! Det har gått både bra och dåligt, men överlag så är jag nöjd -Våra problem kom verkligen fram och jag fick massor av tips för att motverka dem, och träning är väl till för att kunna jobba på det som är dåligt? ;)

Känner fortfarande att han är lite motvillig till arbete och känns inte alls så mjuk som han varit innan, vi fick hoppa fram på volt över ett litet räcke som successivt höjdes. När det låg på 1 meter blev det helt plötsligt väldigt farligt tydligen, både Tage och Dante vägrade några gånger. Vet inte riktigt om dem blev osäkra på att hoppa in i staketet (hindret stod typ precis vid första bokstaven på långsidan)? Vi fick då tipset om att rida ut volten lite så att vägen mot hindret blev rak, inte böjd och det fungerade mycket bättre.

 
Uppvärmningsbanan till vänster, träningsbanan till vänster -Ganska knevlig!

Själva träningsbanan var väldigt knepig (vilket tyvärr inte framkommer på min bild... :p)! 1:an var ganska lätt, därefter var det det "läääskiga" hindret som man skulle rida an mot på en båge. 3:an stod väldigt mycket vinklad och nära staketet, var lite svårt att komma rätt på den. Därefter kom det svåraste, kombinationen kom väldigt, väldigt snabbt så det var i princip 1 galoppsprång efter 3:ans landning innan man var tvungen att vända upp mot kombinationen som kom ca. 2 galoppsprång senare. Sista hindret var nog lättast att rida an mot.

De 2-3 första gångerna kom jag inte förbi 2:an, först så slarvade jag med vägen. Dem andra gångerna glömde jag att hålla om honom och då passade han på att stanna. Jag är förvånad när jag säger att det lättaste på banan med Tage var det allra klurigaste -Mellan 3:an och kombinationen! DÄR trodde jag att han skulle passa på och smita vid sidan, men icke... :p Resten av gångerna som vi hoppade banan så gick det mycket bättre, inga stopp eller större missar. Sista rundan låg på 110, så nu är vi i alla fall redo för tävlingen. Det är ju inte själva höjden eller bansvårigheterna som är svåra för Tage, det är mer att han inte gör något gratis så jag måste verkligen komma ihåg att rida hela tiden.


UPPTÄCKTER:
* Jag är fortfarande för mesig i ridstilen när det kommer upp lite hinder. Jag måste kommendera mer över Tage, sitta till, hålla om, styra och därmed få ett bättre tempo. Se till att han inte får någon chans att stanna, hålla honom sysselsatt och "på mattan".
* Tage hoppar bättre desto mer klurigheter och uppgifter där är, det märkte man tydligt idag mellan 3:an och kombinationen! Han blir mer fokuserad på sin uppgift om det händer saker hela tiden, då hinner han inte tänka på några dumheter.
* Tage lyssnar mycket på rösten, han var lite osäker på om han skulle hoppa någon gång på 2:an men såfort jag smackade så kom han på bättre tankar. Han känns lite som Tuffe, även om dem är helt olika att rida, men båda måste man vara väldigt "närvarande" på när man hoppar, rida i nu:et och vara aktiv med både kropp och röst.
* Välja vägar så att Tage hinner bli rakriktad innan avsprånget. Märktes tydligt till 2:an, gick han inte rakställd där så vägrade han. En gång rev han även 3:an, och det var för att han fortfarande gick böjd från svängen. När vi tog om det, och var extra noggranna med att komma rakt mot, så fungerade allt super.
* Jag är lite orolig för Tages bula på ryggen, har nu upptäckt fler saker som kan vara begrundade på den. För det första så kan han ju inte göra galoppombyte till höger (till andra galoppen går utan problem) och han sätter ju inga gumpmuskler. Men idag märkte Christer att han gärna byter galopp precis innan avsprånget, det som jag har trott/kännt som att han bara inte kunde hitta rätt avstånd. Han vill alltså inte hoppa av från höger galopp?! Måste verkligen checka upp detta hos en equiterapeut, men mamma ringer aldrig...

Den sista rundan kändes faktiskt ganska bra! Han fick till några riktigt bra språng, särskilt på kombinationen där han verkligen fick anstränga sig. Som Christer sa, han ska ju kunna det här men passar på att stanna när han kan, därför måste jag verkligen rida mer och ställa lite krav. Dem tyckte i alla fall att han hoppade fint när han fick det stöd han behövde... :)

Så, även om det inte gick helt strålande så känner jag verkligen att jag fått ut något nyttigt av dagen! Det jag ska tänka på till tävlingen är alltså att vara mer "på" i ridningen samt hålla honom rakställd de sista sprången innan hindret :) Känns bra i alla fall, jag är glad att vi gjorde denna träningen!

Chrissies (tjejen som rider Hootch nu) mamma fotade lite, om hon skickar bilderna så får ni definitivt se dem :)

Postat av: Hanna

Fin blogg ! :)

Allt bra idag ?

2010-04-24 @ 18:42:56
URL: http://brusella.blogg.se/
Postat av: ASTRIDS TRÄNING - tävling i bloggen!

är det en ganska liten bana ni hoppar på? tänkte eftersom du sa att det var trångt, fast det var så få hinder :)ang equiterapeuten så kan du ju ringa själv ;)

2010-04-25 @ 00:04:37
URL: http://astridstraning.blogg.se/
Postat av: ASTRIDS TRÄNING - tävling i bloggen!

SV: haha okej :Pkattis skarestad är ju bra :)

2010-04-25 @ 08:34:15
URL: http://astridstraning.blogg.se/
Postat av: Maja

Kul att det känns bra inför helgen! :)

Det var den första du skulle hoppa va? Jag och Kenny ska till Falkenberg den 30 :DDu får förresten ta å gå in på bloggen och kolla in Kentucky (hingsten jag skulle få ha, men som jag nu ska rida och träna någon gång i veckan istället), snygg serru! ;D

2010-04-25 @ 12:43:11
URL: http://jagblirsnartvansinnig.blogg.se/
Postat av: jennifer

Bulor på ryggen - hårda utstående eller mer som en svullnad, alltså mer utflytande än rätt utstående?

2010-05-04 @ 20:08:49
URL: http://loadofshit.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0