Pepptalk -Kan alla lyckas?

2009-09-27 | 19:44:03




Dags att inviga kategorin "Pepptalk"! Under denna kategori kommer ni att kunna finna inspiration på ryttare som har lyckats ta sig fram till toppen utan att ha fått 1 miljonkronors-hästar av pappsen. Tanken är alltså att ni ska bli lite peppade på att det visst går, bara man inte ger upp!

Men vad vore ett första pepp-inlägg, utan min egna filosofi?

FILOSOFI 1: Jag själv föredrar faktiskt ryttare som har fått kämpa sig upp, lära sig rida ordentligt och lära känna sin häst och tillsammans arbeta sig upp i klasserna. De ryttarna har jag respekt för, dem kan man på något sätt bättre acceptera deras framgång, än dem ryttarna som får allt vad dem pekar på. Såklart förbannar man sig själv då och då varför man inte kunde ha fått tillhöra en av dem rika hästfamiljerna med lastbil och hela köret, men innerst inne skulle jag faktiskt inte vilja vara så bortskämd, man har ju inget att kämpa för!


If I was a rich girl?

Jag lever efter mottot "Livet består inte av att ha bra kort på hand, utan att spela dem man har väl". Genom att lära sig att spela sina kort rätt, istället för att fuska bort dem dåliga, tror jag att man i längden får större glädje och framgång, eftersom man har lärt sig göra det bästa av det man har. Man har lärt sig att ta motgång och man har blivit långa vägar mer rutinerad och erfaren!

FILOSOFI 2: Jag tror absolut att alla kan komma till toppen, men det krävs dubbelt så mycket kraft av en ryttare med normal ekonomi. Har man inte pengarna att köpa allt färdigt, packat och klart, så tror jag att man måste kompensera upp detta på andra sätt. Slita som ett djur för att skrapa ihop pengar till det man vill, spara till rätt saker, planera dina steg. Framgång kommer inte att flyga dig rätt upp i ansiktet, man måste jobba för att något ska hända.

Vill du något till 100%, kämpa för det då!

Vad är er filosofi? Tror ni att man kan bli världsbäst trots att man inte är rik?

Postat av: Carro

Håller med dig till hundra procent. Vet inte hur många gånger jag själv tänkt på de där du nu skriver, det är så sant! Detta är anledningen till att jag läser din blogg, snacka om rätta filosofin. Keep up the good work.

2009-09-27 @ 20:26:18
URL: http://hastochtraning.blogg.se/
Postat av: STOCKHOLMSJENNA

jag tror absolut att man kan bli toppen bra fast man inte är rik

2009-09-27 @ 20:44:50
URL: http://stockholmsjenna.blogg.se/
Postat av: Victoria Asén

Jätte bra inlägg! Jag håller fullständigt med dig, man behöver inte bästa och dyraste hästen för att nå toppen. Ett bevis på det är fjordingen Guus : http://www.youtube.com/watch?v=eVb-DFI7G1k

2009-09-27 @ 20:57:34
URL: http://victoriaasen.blogg.se/
Postat av: Carro

Svar: Haha så sant så, hoppas starkt på hästen jag tagit mig an nu=)

2009-09-27 @ 21:21:59
Postat av: ina

rik vet jag inte=)

men har inte lyckats hitta en enda toppryttare som inte bodde på hästgård som liten eller rika föräldrar, eller fina ponnyer u name it..

förutom paula törnqvist som började rida som 42åring och några år senare red i landslaget fälttävlan ;)

men det är väl som de säger "it will take you three generations to become a good horseman" så mina barnbarn kanske kan lyckas ;)

2009-09-27 @ 22:08:38
URL: http://iinah.blogg.se/
Postat av: ina

rik vet jag inte=)

men har inte lyckats hitta en enda toppryttare som inte bodde på hästgård som liten eller rika föräldrar, eller fina ponnyer u name it..

förutom paula törnqvist som började rida som 42åring och några år senare red i landslaget fälttävlan ;)

men det är väl som de säger "it will take you three generations to become a good horseman" så mina barnbarn kanske kan lyckas ;)

2009-09-27 @ 22:09:44
URL: http://iinah.blogg.se/
Postat av: STOCKHOLMSJENNA

sv: håller helt med!

tyvärr fanns det ju en artikel på hippson som sa att du kommer ingenvart utan pengar. lite trist att läsa sånt i en hästidning.

2009-09-27 @ 22:20:54
URL: http://stockholmsjenna.blogg.se/
Postat av: Carro

svar: tacktack

2009-09-27 @ 22:29:55
Postat av: STOCKHOLMSJENNA

sv: nej den har jag inte läst :O handlar den också om sånt?

Den här hette "Köp dig framgång". Och det var typ det enda de pratade om. Att om du har pengar, så kan du bli något. Annars kan du glömma det.

2009-09-27 @ 22:36:51
URL: http://stockholmsjenna.blogg.se/
Postat av: ina

ja;)

2009-09-28 @ 06:46:33
Postat av: Josefine

Håller absolut med dig! Jättebra skrivet!!

2009-09-28 @ 12:55:49
URL: http://jsohlman.blogg.se/
Postat av: Henny

Svar: jaha, där ser man :) tuffe är ponnyn gissar jag på?



Väldigt bra blogginlägg förresten, och jag håller med till tusen! "Med vilja går allt" :)

2009-09-28 @ 14:26:21
URL: http://hennyvinlof.blogg.se/
Postat av: Hanna

Känsla, vilja och hårt jobb är det enda det handlar om.



Har du verkligen en medfödd talang och känsla för det här med hästar OCH har både viljan och beredd att jobba hårt kommer framgångar.



Det hjälper inte att vara rik om du inte har känslan för det och inte är beredd att slita. Urgammal diskussion det här.



Blir du inte bra har du inte talang helt enkelt. Pengarna kan bara hjälpa till en viss punkt.



Det är lätt också att skylla på sin ekonomi när man kanske helt enkelt inte är så bra/talangfull som man vill vara. Men det är svårt att erkänna såklart.

2009-09-28 @ 15:03:20
URL: http://hannasvedlundstahl.blogspot.com
Postat av: Elin

vilket leende på första bilden:P



håller me tycker det är bättre att kämpa, mem får man chansen att få de lite lätt nån gång kan man ju ta den, men känns att vanliga ryttare, har förtjänat att va där dom är istället för (finns ju sånna med bättre förutsättningar med) att nån annan tränat hästen å dom rider bara på tävling



man känner sej själv så bra när man fått kämpa å lyckats, de är värt de då



Vill du något till 100%, kämpa för det då! stämmer så bra



2009-09-28 @ 15:07:06
URL: http://enlitenfux.blogg.se/
Postat av: A N N i C A *

håller med till 100%

2009-09-28 @ 15:13:49
URL: http://s94356.blogg.se/
Postat av: Benedikte Bull

sv: Haha ja! ;D Er det din lillesøster?

2009-09-28 @ 16:52:31
URL: http://www.daimls.blogg.no
Postat av: Ina Jacobsen

Mycket bra skrivet Freja! Håller med och min kommentar lyder "VÅGA OCH VINN"! :D



Ha de gott

Kram Ina

2009-09-28 @ 16:54:43
URL: http://inajacobsen.blogg.se/
Postat av: caroline

kommer inte ihåg var det kostar just därifrån var ett år sedan jag beställde därifrån senast men frakten lär inte vara dyrare än i sverige där kostar ju nästan allt 150 kr.

2009-09-28 @ 17:07:45
URL: http://internationalshowjumping.blogg.se/
Postat av: caroline dahlén

Sv: Tack så mkt, alltid kul att höra!

2009-09-28 @ 17:32:56
URL: http://carolinedahlen.blogg.se/
Postat av: sofie

På ett sätt hålelr jag inte alls med om att pengarna inte gör allt, okej det är inte abra pengar. Men omn man som jag/min familj inte har råd att ha enn häst. Okej vi kanske har råd om man hitter ett billigt nära stall o hästen inte skadar sig. Men sen isf har man inte råd till att träna för nån tränare speciellt ofta o då utvecklas man knappt. Sen att åka ut o tävla kostar med anmälningsavgift/startavgift, transport, bensin o massa sånt. Visst man blir inte en bra ryttare om man bara får allt o knappt kämpar. Men pengar har en stor roll i det endå. Men man ska kämpa, nått bra kan ju hända xD ^^

2009-09-28 @ 17:33:52
Postat av: Hanna

De med pengar når inte stora framgångar pga av pengarna utan pga talangen och det egna jobbet de väljer att lägga ner.



Man blir inte en bättre ryttare för att man inte har pengar som många verkar vilja tro. ;)

2009-09-28 @ 19:21:39
URL: http://hannasvedlundstahl.blogspot.com
Postat av: FREJA LINDSKOG - Livet på Lindgården

Sofie: Såklart måste man ha en "normalekonomi" för att klara av att hålla sin häst, men man måste absolut inte vara någon riking!



Det är väl där som kämpaglöden kommer in i bilden, kanske du/ni kan göra någonting för att tjäna lite extra pengar? Kanske man inte har råd att tävla för tillfälligt, men bara att få rida hemma är väl underbart?! :) Att ha en tränare tycker inte jag är ett måste heller, när man är nybörjare och behöver lära sig grunderna kanske, men om man efter det har en klar bild i huvudet hur det ser ut när allt är rätt så är det inget tvång. Jag tränar inte ofta för någon, men å sin sida så har jag en mamma som vet hur man rider korrekt... :)



Du får kämpa på! ;D

2009-09-28 @ 19:49:25
URL: http://frejalindskog.webblogg.se/
Postat av: Hanna

Är man en tävlingsmänniska så funkar det ändå, även om man har pengar. Då behöver man inte ha kämpaglöden från att ha kämpat med pengarna.



Det viktigaste är ju då att man verkligen VILL vinna och då jobbar man för det. Viljan att bli bäst är den som gör att man tränar i ur och skur, rider året runt, tar varje chans man får att rida olika hästar och utvecklas.



Har man pengar men inte är beredd att göra de uppoffringar och ansträngningar som krävs kommer inte framgångarna. Dem går inte att köpa.



Pengar hjälper dig med hästmaterial, men som Emma Emanuelsson sa en gång för flera år sedan: "När man är inne på banan, när startsingnalen har gått, det är då det egna slitet räknas, allt jobb man lagt ner"

2009-09-28 @ 22:29:56
URL: http://hannasvedlundstahl.blogspot.com
Postat av: Melinda

Visst, pengar ger genvägar till framgång, men till lycka?

2009-09-28 @ 22:53:48
URL: http://munderstreckn.blogg.se/
Postat av: molle

haha ja vet;)

2009-09-29 @ 13:17:14
URL: http://matildalancing.webblogg.se/
Postat av: Liza

Du behöver en fin häst med kapacitet om du ska komma långt. Det är i alla fall min teori om man vill nå de högre klasserna. Men har man inte pengarna att köpa en färdig os häst kan man göra som min tränare sa till mig "Hitta den fina hästen innan ägaren själv inser hur fin den är." Då behöver man inte betala alls de höga priserna, men det är då inte det lättaste att hitta dem och livet med en unghäst är kämpigt! Men vill man bli bäst utan en gigantisk plånbok får man ta den långa vägen och man lär sig nog otroligt mycket mer.

Tror jag :)

2009-09-29 @ 15:43:57
URL: http://lizamedzeta.blogspot.com
Postat av: Anonym

vilket bra inlägg!

håller helt klart med dig :)

2011-02-08 @ 15:54:52
URL: http://josefinefriberg.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0