Svar på era frågor, DEL 2

2009-07-11 | 16:10:40

"Dels undrar jag ifall du ska på Horseshow i höst/vinter? :)"
Stockholm Horse Show? I så fall nej, det är lite för långt att åka. Funkar lika bra att se det via TV:n! ;)

"Och har du något tips till mig... Jag rider på ridskola, en gång i veckan och rider samma häst då min ridlärare försöker att hjälpa mig att få det att gå framåt. Rolf, som skrutten heter, är snäll och så men ibland stänger han liksom av när man försöker arbeta honom. Har du något bra tips på vad jag ska göra då?"
Jag förstår hur du menar, men det är lite svårt att hitta på lösningar eftersom du rider honom på en ridlektion där du måste lyda ridläraren. Som jag förstår det så "somnar" hästen? Var då noga med att hålla honom pigg och vaken. Var noga med att hålla honom framför skänkeln och se till att han reagerar på dina hjälper. Säger du galopp så ska det vara galopp, direkt! Detta övar du upp genom mycket övergångar och tempoväxlingar, men det är som sagt svårt eftersom du är på en ridlektion.

Om jag hade varit du så hade jag frågat ridläraren hur jag skulle göra, hon/han är ju trots allt där för att hjälpa dig! Lycka till!

"Är hela din familj hästintresserad?"
Ja, alla utom pappa...


Mamma, Julia och Hootch år 2006


"Hurdana hästar gillar du? Både till utseende och "personlighet"?"
Personligheten är viktigast, så det börjar jag med. Det jag INTE gillar är falska hästar, jag får absolut ingen kontakt med dem och det känns som att de bara "gör", de lär sig inte. Så det första jag vill ha är en häst som man känner att man får kontakt med, annars är det inte så lätt att inverka på den. Jag vill att den ska vara positiv och glad, snäll. Jag gillar inte heller hästar som bara rusar i 190 mot hinder, men det är kanske bara för att jag fick en dålig start med den typen av häst.

Utseendet är inte så viktigt, men som sagt gillar jag maffiga hästar. Finmejslade ansikten är riktigt snyggt, men "teddyutseende" är inte heller fel. Personligheten och kapaciteten är viktigast.

  
Milton var en riktig "teddyhäst" medans Jos Lansinks Cavalor Cumano är lite mer finmejslad.


"Saknar du voltigen?
Ska du på voltige-EM i sommar?"
Faktiskt inte! Ibland kanske jag saknar det en smula, men det är inget jag tänker på eller är ledsen för. Jag tror inte vi ska till EM, det är i så fall om mamma anmält oss som funktionärer men det tror jag inte?...

"Ska ni till Falsterbo Horse Show?"
Ja, för första gången i mitt liv! Det har inte blivit av de andra gångerna, men i år ska vi nog åka dit tillsammans med familjen Kjellson. Om de hittar någon som kan passa Preston vill säga!


"Vilken är din "favvo" häst?"
Oj, svår fråga! Alla är ju mina favoriter men de kan höjas/sänkas i ordningen beroende på hur de har skött sig under dagen... Just nu är det nog Liva som ligger i topp eftersom hon var så duktig på tävlingen! ;)


"Vad har du för sadlar? :)"
Till mina egna hästar har jag faktiskt gamla Stübben-sadlar! :) Prestons heter Jacson "Legano".


"Vem har du som förebild?"
Jag gillar gamla rävar, John Whitaker är min absoluta favorit! Han rider fantastiskt och har verkligen känsla för hur man arbetar sina hästar.



"Kan man inte få se lite mer bilder från gården, det vore kul"
Självklart! Jag ska se om jag har några på datorn redan annars får du vänta tills här är städat och fint! ;P


"Hur högt har du hoppat med Ponny?"
Hm... Det var länge sedan jag hoppade höjd på ponny, jag tror inte det har varit mer än 1-1,05 m?

"Hur lång är du?"
Jag är 174 cm. Lite för långt enligt mig, det är svårt att se proportionerlig ut på en del hästar... :S

"Skulle du vilja vara med i Hööks-katalogen med en av dina hästar? =) Som modell alltså."
Haha, det hade kanske inte varit så fel?! Om jag hade blivit frågad så hade jag självklart ställt upp :)

Tack så mycket för alla frågor! Det blev faktiskt fler än vad jag hade tänkt mig! Jag har "splittrat" era frågor, annars blev det så långa svar på allting! Hoppas att ni fått svar på det ni ville, ni får gärna fortsätta fråga saker även om frågestunden är avslutad :)

Postat av: Carro

Det här med att hästen somnar på lektion, händer ofta just på lektioner. Men jag har lärt mig att man kan krama tyglen lite grann. Bara lite lite, så att hästen vet om att man fortfarande sitter på. Vet inte om det är något som kan hjälpa den som fråga.

2009-07-11 @ 17:01:24
URL: http://iamcarro.blogg.se/
Postat av: Anna

Svar: Ja eftersom jag alltid har en häst i flera år, så byter jag ju inte så ofta. Har haft han som nu ska avlivas och den jag har ju, från det att jag var 11 år, så för mig är det inte många och de är speciella för mig <3

2009-07-11 @ 17:09:18
URL: http://soockertoopp.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0