Det som tynger mitt hjärta mest...

2010-05-23 | 10:27:03


Usch, jag blir nästan lite ledsen och känner att jag måste få prata ut lite, och vad kan då vara bättre än att ta det inför självaste bloggläsarna?... Det som jag är så förtvivlad över är att min blogg går verkligen på mer minus för varje dag!... Jag har förlorat jättemånga läsare och t.o.m. min mamma och syster har sagt att dem nästan slutat läsa den för att den är så tråkig nu. WHY?!

Jag har ju gjort flera stycken "undersökningar" i bloggen om vad det är för inriktning ni gillade att läsa mest och liknande saker, dem flesta svarade då att dem vill läsa om livet som tävlingsryttare samt att inläggen ska vara mer vardagliga och personliga. Jag vet att jag inte är någon stjärnryttare i de höga klasserna, vilket kanske är det mest optimala för att få bloggen populär, men jag har ändå försökt leva upp till den inriktningen på bloggen nu på senare tid. JA, det kan bli tråkigt eftersom jag inte har ett superspännande liv, men det jag inte förstår är varför andra bloggare som har lika "tråkigt" liv som jag och tävlar på samma höjd -Kan ha minst 300 läsare MER? Varför kan andra "nobodys" få populära bloggar medans min bara sjunker i värde, trots att vi lever samma liv och skriver samma tråkiga inlägg?
Jag fattar inte vad jag gör för fel och vad andra gör för rätt?

Bloggen är verkligen något som jag vill hålla på med, men jag finner ingen motivation när det bara går sämre och sämre utan att jag vet varför... Känner mig bara så förvirrad... Jag vill vara bra på något, men nu har jag kört det enda som jag var bra på i botten och jag kan inte ta mig upp igen... Hm ja, nu har ni att i alla fall fått reda på vad som tynger mitt hjärta värst just nu... Jag vet inte hur jag ska göra...

Postat av: D A G A K A R L S S O N

Jag läser iallafall din blogg MINST varje dag, haha! Jag har inte ridit så länge, men jag tycker ändå det är intressant att läsa om lite mer avancerade grejer liksom ;)

Men du skulle ju kunna testa att skaffa Bloggtrafik (bloggtrafik.nu), statistiken bara FLYGER i luften ;D Du får säkert många nya läsare med hjälp av det ^^

2010-05-23 @ 10:44:09
URL: http://dagakarlsson.blogg.se/
Postat av: sofie

Jag läser din blogg dagligen och har gjort det ganska länge :) Och jag fattar inte heller varför alla dessa småbarn (enligt mig)som har hästbloggar blir så populära dom skriver inte äns seriöst, ett inlägg med en mening typ...

Men du kan ju alltis försöka med lite dagens ridpass, lite tips och videor det är iaf vad jag gärna skulle vilja läsa :)

2010-05-23 @ 11:01:03
URL: http://sofieslilla.blogg.se/
Postat av: ToTheTop

Jag tycker att din blogg är så himmla inspirerande Freja!:D Du är så duktig och har så klara mål som du satt upp och som du kommer närmare och närmare för varje dag som går! Det är sååå roligt att läsa om och jag blir så inspirerad att få ordning på min unghäst så att han oxå blir sådär fin :D

Sen så är det kankse så att alla andra som har hästbloggar är "märkesnördar" och skriverbara om utrustning och allt dom köpt och så...Men det tycker jag kan bli lite tråkigt att läsa,då tycker man tillslut bara att dom är jobbiga töntar som bara bryr sig om märket...Men det gör inte du,för du bryr dej så mycket om dina hästar och det tycker jag är kalaskul att läsa! ;)

Så sluta inte blogga vad du än gör!

Lycka till :D

2010-05-23 @ 11:15:35
URL: http://tothetop.blogg.se/
Postat av: Maja

Jag försöker tänka att jag bloggar för min egen skulle, inta för alla andras - även om det oftast är kul med kommentarer och så..

Min blogg är ju mer en träningsdagbok, och den blir ju därför inte mer intressant än vad mina ridpass är, och därför hänger inte jag upp mig så mycket på hur många som läser eller kommenterar varje dag.



De allra flesta större hästbloggarna har ju faktiskt blivit ganska ointressanta nu, vet inte varför. Det är nästan inga som tävlar/tränar med jämna mellanrum....

Sedan kan det ju vara att en del inlägg kanske inte lockar till kommentaren, som mina dagliga träningpass till exempel; Vem kommenterar ett träningspass med mer än "det ser fint ut" eller "vilken fin bild" - inte så jättestimulerande...

Enda gången det kommer igång riktiga diskussioner är om någon påpekat att bloggaren gjort något "fel" i sin ridning, och det är ju inte heller så stimulerande...



Jag tror bloggarna blir drabbade av att det snart är sommarlov, folk har mycket att göra i skolan och man vill vara utomhus mer...



Jag tror inte man kan påverkar läsarna så himla mycket mer just nu, förutom de klassiska med mer filmer o så - Men viktigt är att tänka på att inte driva hela det här med bloggandet för långt!



Du ska inte filma, träna och till och med tävla för dina bloggläsares skull, DET SKA DU GÖRA FÖR DIN OCH TAGES SKULL! Om sedan läsarna vill följa dig är det deras val.



Jag läser din blogg varje dag, vad du än skriver och uppdaterar om - du är jätteduktig Frejis! :D

2010-05-23 @ 11:29:31
URL: http://jagblirsnartvansinnig.blogg.se/
Postat av: Martina J

Du gör en jätte bra blogg, keep up the good work

2010-05-23 @ 11:31:53
Postat av: Josefine

Jag tycker att det är jättefint att läsa om din och Tages utveckling, men jag kan tänka mig att många tröttnar eftersom ni inte ligger på en högre nivå.



Det jag vill läsa mer om är ditt hästliv i stort. Mer stallbilder, mer tips och trix (som det där med örtmixen ni köpte förut, sånt är intressant för det är nog många som funderat på det och tycker att det är kul med någon som testar). Och hur ser det ut i ert stall? Hur har ni organiserat sadelkammaren och fodret? Även om det är stökigt är det kul att se.



Lite mer bilder, det behöver inte vara på när du rider, andra bilder är också kul. Jag saknar lite när du skrev om kändisryttare och sådana saker. Även om det inte är det som jag tycker är roligast att läsa om.



Jag vill ha tips som jag kan använda mig av lite också. På något sätt. Ridkläder som funkar bra, hur sadelkammaren är uppbyggd, hur ni gör med foder, hur det ser ut i stallet, osvosv.



Lite tips. Men sen tror jag också att det är som någon här uppe har skrivit, det är fint väder och folk är nog hellre ute än sitter vid datorn.

2010-05-23 @ 12:03:07
URL: http://matchesyoureyes.blogspot.com
Postat av: Ulle

Varför är det så viktigt att ha många läsare? Du bloggar väl för din egen skull? Annars tror jag bloggen blir mer en börda än ett nöje,om man bloggar för andras skull.. Då måste man ju hela tiden tänka på vad andra tycker är intressant och vad de vill läsa om.. Nej,få tillbaks glädjen genom att blogga för din skull och ingen annans. Tänk inte på antalet läsare. Keep up the good work!! =)

2010-05-23 @ 12:12:04
URL: http://livetitun.blogg.se/
Postat av: vickan

Jag tycker att din blogg är jättebra och läser den varje dag :) tror inte alls läsarantalet beror på hur högt man tälar. jag tävlar på högre nivå en dig men tycker ändå det är jätteintressant och att du är jätteduktig :)



har inte läst bloggen superlänge så du kan ha skrivit om det innan men annars tro jag iaf att saker som lockar läsare är att ha med lite frågor som läsarna får svara på, så man blir lite delaktog plus att det är kul att jämföra. eller om du svarar på frågor från oss :) små tips tex hur man får en skimmel vit eller så. visa stallet. många gillar utvärderingar av utrustning och tips på produkter. det är roligt med saker som återkommer varje vecka eller så också. skriv om tages foder, sadel, bakgrund mm. det är lättare att läsa många korta inlägg med bilder än allt för långa.



jag tycker som sagt att din blogg är grym redan men det var lite saker som kanske kan öka läsarantalet lite? ;)

2010-05-23 @ 12:15:13
Postat av: Anonym

Fortsätt blogga! Jag som inte är någon tävlingsryttare finner din blogg väldigt intressant. Tycker att det är skoj att följa någon med hästar runt omkring sig dagligen. Mer bilder och videoklipp önskas!

2010-05-23 @ 13:21:34
Postat av: jenny

jag gillar din blogg! förstår att det är tråkigt när det går neråt men det är bara att kämpa på!! :)

2010-05-23 @ 13:37:55
URL: http://jennylarssonkuskochryttare.blogg.se/
Postat av: E. Bengtsson

Tror det kan vara för att du hela tiden flytta rpå det du redan bestämt. Skjuter upp dina mål istället för att kämpa. Folk vill läsa om andra som kämpar för att själv bli inspirerade till att göra lika dant. Nu ska du ju självklart inte träna, tävla osv för att vi läsare ska hänga kvar, utan jag tycker du ska tnka igenom och gå igenom vad det är DU vill med din ridning, vart siktar du och hur nåt du dit?! Det intresserar folk sig utav. Sen innehåller den vägen dit dom flesta vill och ska, träningar, tävlingar, clinics osv osv. Skriv dina mål, din planering på ett snyggt, nogranns, tydligt med framför allt på ett målinriktat stt och ett sätt som är möjligt för dig - realistiskt! :)



Men som sagt, jag tror att du mister läsare dels för att våren kommer, men också för att du skjuter på det du redan bestämt. Tex (även om du inte skrivit så) "Jag ska rida Tage och träna på detta och detta och även filma detta" och sen så blir det ingen ridning på Tage elle rliknande. Då tappar folk sin inspiration till att läsa bloggen och du själv trappar ner på dina krav, mål och mister fokus på att komma någonstans.



Hoppas du tar detta stärkande och inte som någonting negativt, för jag vill ju hjälpa inte stjälpa! :)

2010-05-23 @ 13:46:47
URL: http://likeajoke.blogg.se/
Postat av: Catago - Hästbloggen för dig!

för mig spelar det ingen roll om ryttaren tävlar på hög/låg nivå utan det är kul att läsa om någon som ligger lite mer på ens egen nivå enligt mig :P



sen tycker jag nästan det känns som om man måste ha bloggtävlingar med dyra/bra priser för att få läsarantalet att öka bland hästbloggarna idag, och det är ju inte så kul det heller.

2010-05-23 @ 14:03:43
URL: http://catago.blogg.se/
Postat av: Linnea - Hästar, Foto, Vardag m.m.

Jag bloggar för min egen skull, men jag känner igen problemet du har! I början av förra sommaren hade jag väldigt mycket mer läsare än vad jag har nu, men sedan pajade mitt internet & jag kunde inte blogga på någon månad, då försvann många som inte kommit tillbaka..



Jag tycker iallafall din blogg är bra & jag läser varje gång du uppdaterat eftersom jag har dig på bloglovin :)

2010-05-23 @ 14:13:01
URL: http://linneabrandt.blogspot.com
Postat av: Victoria

Du jobbar på bra, jag läser din blogg varje dag! :}

2010-05-23 @ 14:41:52
URL: http://flyingchanges.blogg.se/
Postat av: Christina

jag gillar din blogg :9 tycker du gör riktigt bra reflektioner och med mycket god info bakom allt du skriver! Jag tror att det finns så många bloggar just nu, det var sådan hype för ett tag sedan att alla läste massa bloggar, nu börjar sommaren komma och folk börjar vara ute :) Forsätt som du gör och skriv intressanta saker, tips och trix, tävling och tränbing. precis som du gör. lite filmer och lite bilder :) så tror jag att tids nog kommer det komma tillbaka lite läsare:)

2010-05-23 @ 14:59:33
Postat av: Camilla

det enda jag stör mig på är texten, det är så hemskt drygt att läsa att jag knappt orkade läsa första stycket..

prova återgå till en design som såg lite mer ut som din förra, mycket mer lättläst!

2010-05-23 @ 15:08:39
URL: http://unafraid.blogg.se/
Postat av: sara

tycker inte din blogg har blivit tråkig, du är fortfarande min favoritblogg, och då läser jag ändå sjukt många hästbloggar.

Men här kommer lite tips på sånt som jag tycker om att se/läsa i en blogg.



* Fler bilder, nytagna. Helst ridbilder, det är roligare än typ en vanlig bild med en häst i hagen.

* Videos. Både när du rider eller vanliga videobloggar. Du kanske kan filma stallet och gården? Skulle va kul att se.

* Viktiga diskussionsämnen inom hästvärlden kan vara kul. Typ vad du tycker om ex. pessoabett, om att såga ner hästen i form och sådana saker.

* Visa bilder på din utrustning och utvärdera dem lite.

* Filmer/bilder från när du var mindre. Kanske när du var nybörjare och så.

Mvh Sara



2010-05-23 @ 16:46:06
Postat av: Sandra Johansson

Jag lsäer din varje dag! Du får inte sluta. Jag ser min blogg som något personligt och tycker det är jätte skoj med många läsare. men det är ju trots allt för din egen del du bloggar? =)

2010-05-23 @ 17:17:03
URL: http://teamjohansson.blogg.se/
Postat av: Malin

Har alltid tyckt att din blogg är den bästa hästbloggn tills ett par veckor sen när jag insåg att jag mest blir förvirrad av att läsa den. Läser man ett inlägg är det jättebra och välskrivet och man vet precis vad du vill satsa på och hur du ska rida och vilka mål du har, nästa dag så har du helt bytt "tänk" verkar det som och skriver NU ska jag rida såhär och såhär för då blir tage si och så och det är tvärtemot vad du tidigare skrev. Annars bra att du satsar och jättefin design och ovanliga ämnen men tänk på detta vore jättebra freja!

2010-05-23 @ 17:32:00
Postat av: Matilda

Jag läser din blogg ganska ofta, och den är jättebra, så sluta inte. Jag har inte ont av det, men ibland kan det bli en del text att plöja igenom i vissa inlägg. Det kanske är därför? Du skriver väldigt bra och allting är så "rent" och lätt att läsa, och det du skriver är ju vettigt också! Inte bara massa blahablaha om struntsaker. Dessutom är det alldeles innan skolavslutningar, studenter och det är hyfsat väder nu = inte lika många som degar vid datorn. Keep up the good work :)

2010-05-23 @ 17:38:05
Postat av: warnmark -Vinn ett schabrak från Scapa

Min statistik har också sjunkt den senaste tiden, riktigt tråkigt då jag försöker att ha en intressant blogg men det är inte så lätt när man inte har någon häst att rida.. Så nu orkar inte jag bry mig längre. Haha

2010-05-23 @ 20:52:39
URL: http://warnmark.blogg.se/
Postat av: Matilda

Jag gillar din blogg och tycker du ska fortsätta skriva som du gör! :)

2010-05-24 @ 09:10:32
URL: http://showjumper.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0