Myyyckeet

2012-11-22 | 20:45:56
 
Ah, känner att det är jäkligt tråkig uppdatering på bloggen! Har jobbat hela dagen idag så har inte haft tid, ska jobba imorgon också + att jag ska på julfest med gamla jobbet. Lördag jobbar jag också. Så ja, det är mycket som ska hinnas med ;p
 
Tage är fortfarande knackig förresten... Kan det vara så att de är stela efter ett besök av equiterapeuten? Han blev bättre efter några minuters skrittande. Jäkla klant-Tage... :(
 

Dagens planer ++

2012-11-21 | 11:12:00
 
Herregud vad dimmigt det är idag! Man ser knappt ut genom fönsterna. Jag sov hos Calle inatt men kom hem för några timmar sen, finns nog inget tråkigare än att vara ensam i en lägenhet... :p Nu ska jag strax slänga i mig lite frukost och bege mig in till stan. Behöver köpa lite nya vitaminer, kan kanske visa er i bloggen sen.
 
 
När jag kommer hem ska Tage skrittas. Han verkar känna sig som en ungdom nu igen. Hade honom inne för lite borstning och pyssel igår, och när jag släppte ut honom i hagen igen så sprang han som en galning så att benen stod på alla håll i leran och stod och hingst-slog med frambenen. Men det är den Tage jag känner igen, så det känns rätt bra. Hoppas bara inte han sträcker sig igen under allt bus, det är ju rätt riskabelt nu när marken är så geggig... ;o
 
Vi hörs senare!

Det godaste någonsin!

2012-11-20 | 11:06:00
 
 
Jag har hittat världens godaste frukost som jag måste tipsa om! Stenugnsbakad kavring med skinka, brie och gurka. Turkisk yoghurt med müslie och lite honung (den där tunna i tub). Otroligt gott och jag håller mig mätt hur länge som helst på detta.
 
Jag är så kräsen av mig när det gäller kött, vill inte att det ska vara en massa fettklumpar och andra konstiga trådar i det. Helst ska det vara så torrt som möjligt också. Jag är för lat av mig för att bli vegetarian (tycker inte heller om alla konstiga grönsaker man måste äta då) så jag försöker i alla fall få i mig lite kött varje dag. Nu har jag äntligen hittat en skinka som är godkänd, från Lönneberga, så problemet med påläggskött är i alla fall löst till sist.
Just frukost är väldigt viktigt att äta, den sätter ribban för hur du ska må resten av dagen. Genom att äta en nyttig frukost håller sig blodsockret på en bra nivå, tills du äter nästa gång. Äter man en sockerbomb till frukost, eller inget alls, åker blodsockret berg och dal-bana vilket får dig att bli trött, hängig och orkeslös. Det är också större risk att du fortsätter stoppa i dig sockriga saker under dagen, vilket får samma effekt som innan. Finns även forskning som säger att det är lättare att hålla vikten om man äter frukost (beror förmodligen på det jag skrev ovan, att man gärna stoppar i sig onyttiga saker om man inte äter något som stabiliserar blodsockret).  
Nej, nu har jag predikat klart känner jag, hehe. Har ni brist på frukostidéer tycker jag att ni borde prova min, ni kommer inte att ångra er! ;p
 
Brukar ni äta frukost och vad i så fall?
 

Besök av equiterapeuten

2012-11-19 | 21:45:00
 
 
Idag har min kära Tage fått besök av en equiterapeut. Han har varit så irriterad i galoppen på det senaste och inte riktigt sig själv, så jag tyckte att det var dags för en liten avcheckning. Mycket riktigt hade han en låsning i korsleden, vilket har gjort det svårt för honom med galoppen. Lite roligt för hon kommenterade även hans lilla "bulle" på ryggen, som jag skrev om för länge sen -Att han hade en karprygg. Det intressanta var dock att hon sa att hästar med långa ryggar ofta kunde få det, nu kommer jag inte ihåg hennes exakta ord men det var något med bakbenens vinkling och att de hade svårt att komma under sig med bakdelen.
 
 
 
Han har dock blivit mycket bättre med karpryggen, eller så syns den bara inte lika mycket nu när han blivit mer "fyllig"? Första bilden är från 2010, andra för någon månad sedan
 
Hon var i alla fall jätteduktig och hittade direkt det onda, utan att vi behövde säga något. Han fick både stretching, lite massage (antagligen för att hitta spänningar), akupunktur, laser och sist lite kiropraktik. Tage tyckte det var lite läskigt och obehagligt när hon skulle "knäcka", men såfort det var över verkade han tycka att det var skönt. Han kommer nog att sova skönt inatt! Nu får vi hoppas att han blir sig själv igen (eller kanske lite bättre, t.o.m?), han skulle vila imorgon och sedan skrittas i ca. 2 dagar innan vi kunde sätta igång igen.
 

Äntligen!

2012-11-19 | 10:41:00
 
 
Wihooo, jag och min pojkvän har blivit medbjudna att åka utomlands i mars! Senast jag var utomlands så var jag nog kanske 10-11 år, jag har längtat otroligt mycket efter att åka igen. Hur skönt blir det inte att få lämna Sverige under den värsta och tråkigaste vintertiden, för att åka till ett soligt, varmt ställe där man kan bada och gå i sommarkläder?! Plötsligt känns det ju som att man kan stå ut med allt regn och rusk (eller snö och storm så småningom) när man har det här att se fram emot. Sen är det ju väldigt bra för träningsmotivationen också, hehe.
 
Vårt sällskap funderar på Gran Canaria, någon av er som har varit där och har tips på fina hotell?
Jag tror min senaste resa var till kanarieöarna faktiskt, men det enda jag kommer ihåg är att hotellet låg uppe på ett berg, och att stranden fanns på gångavstånd nedanför. Åh, vad jag längtar!
 

Tävlingen avslutad

2012-11-19 | 01:18:36
 
Bloggtävlingen är avslutad! Kul att så många ville delta och stort tack till Ladbrokes som gav mig möjligheten att ordna detta.
 

Money can't buy life

2012-11-15 | 17:09:46
 
 
Men man kan göra många roliga saker med dem! Gissa vad? Jag har kanske hittat ett jobb. Vi får se, har inte skrivit på några papper än så jag tänker (vågar) inte säga varken bu eller bä. Men jag var där och provjobbade idag och allt kändes bra, så håll tummarna åt mig, tack! Så skönt, känns liksom som att hela livskvalitéen lyfts upp ett snäpp när man har ett jobb.
 

Snabba puckar

2012-11-10 | 08:00:00
 
Idag är det full rulle för jag har lovat min syster att jag ska hjälpa till på hennes projektarbete genom att stå i cafeterian. Loppisen är ju idag! Innan dess ska jag rida och fixa till mig, och säkert något mer. Jag brukar alltid få för mig att jag ska göra en massa när jag egentligen inte hinner.
 
För er som inte fattar ett dugg om vad för projektarbete och loppis jag snackar om, så är det min lillasyster som anordnar det och alla pengar hon tjänar in går till Svenska hästars värn. Hon ska även arrangera en modevisning och lite annat kul framöver, så gå in på denna facebook-sidan lite och kolla! Ni är välkomna att komma förbi och fynda idag om ni har vägarna förbi! :D
 
 

Gör ett nytt försök

2012-11-07 | 12:13:00
 
Ska försöka få med mig mamma ner till stugan, där är alltid lugnare väder än här hemma
 
Jag ska försöka mig på att få några fina headerbilder idag igen. Önskar att man kunde fota sig själv, då hade allt varit klart för längesen och förhoppningsvis blivit så som jag önskar. Man kan ju visserligen fota sig själv, men då behöver man en sådan där "fjärrkontroll", kanske vore något? :)
Hur som helst, jag hoppas att det går vägen idag. Bloggen känns så splittrad och halvdan om man inte har en passande header, jag är inte så sugen på att marknadsföra bloggen heller förrän designen är på plats -Det är ju designen som är "ansiktet utåt"... :p
 
Ni kan väl passa på att skicka in fler tävlingsbidrag sålänge! Är det något ni inte förstår med den så är det bara till att fråga.
 

Lista

2012-11-06 | 19:11:25
 
Vilken är din bästa egenskap som kärlekspartner: Hm, tror jag är ganska omtänksam och stöttar i alla situationer. Försöker åtminstone leva upp till det, haha!
Och din sämsta: Jag kan bli rätt sur om jag inte får som jag vill, hehe...
Länder du varit i: Danmark, Finland, Grekland, Spanien. Kommer inte ihåg om det är fler? Längesen vi var utomlands nu.
Bästa resan: Har mest minnen och myskänslor från Kanarieöarna, där vi var med mina kusiner.
Coolaste upplevelsen: Måste nog vara Blogawards eller modellcastingen för Horze!
Bästa mat kombinationen: Köttbullar, potatis, brunsås, lingonsås och gele. Så jäkla gott!
Favoritblomma: Har nog ingen speciell, och är inte så bra på blomnamn heller.
Favoritdoft: Orientaliskt.
Din senaste facebook uppdatering: Minns inte ens när jag sist skrev något, haha! Kollar mest bara in andras uppdateringar.
Bästa på tv just nu: Tycker mest det går repriser av allt nuförtiden... 
Bästa tv serien: Någonsin? Buffy!
Spelas just nu på spotify: Får vara tråkig och erkänna att jag inte har Spotify igång just nu.
En dröm som aldrig kommer gå i uppfyllelse: Tror allt kan gå i uppfyllelse om man kämpar för det :) Men ekonomiskt oberoende, änsålänge känns det som att jag aldrig kommer få uppleva det ;)
Planer i sommar: Har inte hunnit fundera över något, sommaren slutade ju nyss. Men jag vill åka på någon resa, och göra en massa roliga, mysiga saker!
Planer de kommande veckorna: Söka jobb. Få tummarna ur och ändra bloggdesign så att bloggen rullar igång.
Nästa kommande utomlandsresa: Det undrar jag när det blir... Men det kommer bli en solsemester i alla fall, har jag redan bestämt.
Din sämta egenskap: Att jag inte vågar satsa fullt ut på alla mina drömmar och passioner.
Vad gör du när du är rastlös: Undrar jag också. Sjunger för hundarna brukar jag göra ibland.
Vad kommer dina barn heta: När jag var liten ville jag att de skulle heta Dexter och Diddi som på ett barnprogram. Nu har jag ett par andra som är hemliga ;)
Skostorlek: 41. Tråkig storlek.
Favoritdjur: KATT! Förutom hästar dårå.
Är du en långsint person: Mja, ibland kan jag vara.
Vad fascineras du av hos andra människor: De som alltid är glada, positiva och har lätt för att samtala med alla. Sånna människor har alltid en speciell glow om sig!
Var är du om 10 år: Jag vet inte riktigt. Vill vara lycklig och ha ett meningsfullt liv i alla fall. Ha god ekonomi, bra vänner, jobba med en passion och göra mycket av det jag älskar.
Hur var du som tonåring: Är fortfarande tonåring (bara 3 månader kvar innan jag blir "gammal", herregud!). Jag var mycket osäker och blyg.
Favoritfilmer: Har många som jag gillar, senaste jag såg var Taken!
Godaste du vet: Finns mycket gott, t.ex. Ben&Jerrys Baked Alaska.
 

BLOGGTÄVLING! Vilken är er värsta sport-blooper?

2012-11-06 | 10:13:00
 
 
Jag har fått chansen att i samarbete med Ladbroke Poker ordna en bloggtävling! Poker är ett spel som liksom sport, kräver en del skicklighet. I denna tävlingen vill jag dock höra om era största sport-bloopers! Vad är det värsta, pinsammaste och/eller roligaste du råkat göra under något sportsligt sammanhang? Priset är ett presentkort på 1000 kronor hos Stadium!
Alla sorters sport-människor är såklart välkomna att vara med. Läs nedan för att se hur ni går tillväga.
 
SÅHÄR TÄVLAR DU:
1. Publicera bilden ovan på din blogg för att tipsa andra om tävlingen. Har du ingen blogg får du tipsa på annat sätt, exempelvis Facebook.
2. Maila och berätta om din värsta/roligaste sport-blooper till [email protected]. GLÖM EJ att skriva din adress också!
3. Tävlingen avslutas den 18/11 kl. 18.00.
 
AVSLUTAD!
 

Har det inte regnat klart snart?

2012-11-06 | 00:22:00
 
En bild från tidigare idag (eller igår med tanke på att klockan blivit över 12?...). Drog med mig Tage ut i regn och rusk för att rida lite på banan. Han fick ha på sig sitt regnridtäcke med hals, som dock inte är jättepraktiskt att rida i. Tages hals verkar vara för lång för att kunna fästa täcket som man ska. Men men, han var lika glad ändå.
 
 
Imorgon kommer bloggtävlingen upp! Tänkte publicera den innan idag men då kom min pojkvän och hälsade på helt plötsligt, så bloggen fick vänta då. Nu är det dags för mig att gå och lägga mig, godnatt alla läsare!
 

Från rött till blont till lite mörkare

2012-11-05 | 10:28:00
 
 
 
Kommer ni ihåg tiden när jag var rödhårig? Jag gillade det faktiskt, men det var snyggast på sommaren när man blev lite brunare och utväxten var urjobbig. Jag tröttnade på att det såg onaturligt ut efter ett tag, men som nog de flesta tjejer vet så är det ett rent helvete att få bort röd hårfärg! Jag tror det tog mig ett halvår att få en någorlunda normal hårfärg igen, och då var det myyyycket färgning och blekning som vi sysslade med. De första gångerna vi blekte det blev det bokstavligt talat brandorange och kycklinggult. Mamma försökte övertala mig om att det såg fint ut, haha... 
 
 
Sedan dess har jag varit blond, och nu mellanblond (ljusbrun). Mellanblond är min naturliga hårfärg så tanken är att ha den här färgen tills mitt eget hår växt ut, och då ska jag MAX göra lite slingor här och var om jag vill fräscha upp det. Tänker aldrig mer experimentera sådär med hårfärger, min stackars hårkvalitet är inte vad den en gång varit nu heller. Jag älskar min nuvarande hårfärg, trivs nog bäst i lite mörkare färger -det tar fram min hudton och ögonfärg bättre än det blonda.
 
 
På den här långa resan av hårfärger har mitt hår slutat ta till sig hårfärg, eftersom det är så överpreparerat redan. Därför är det viktigt att använda schampo och balsam för färgat hår, annars trillar större delen av färgen av direkt. En frisör som jag var hos använde Goldwells produkter, så de använder jag för tillfället och tycker att de är superbra. Jag har dock börjat titta på lite torrschampo nu, det sliter ju på håret och hårfärgen om man ska tvätta det varje dag.
 
Använder ni torrschampo? Någon som gjort en lika långdragen hår-resa som jag?
 

Vad säger ni om...

2012-11-02 | 20:14:00

... En bloggtävling? :)
 

Evig otur på jobbfronten

2012-11-02 | 12:50:00
 
Livet var bra lätt när man gick i skolan trots allt!...
 
Buhu, jag blir så ledsen för det här med jobben... Jag tror jag är dömd till att leva i evig fattigdom! Alla andra verkar ha så lätt för att få normala, helt okej jobb. Medans jag aldrig får något svar, och de svar jag får är från sånna som vill "utnyttja" en som praktikant (de får ju ersättning från arbetsförmedlingen isåfall, medans min enda lön är ett litet bidrag månadsvis) och det är inte så lockande att jobba heltid för typ ett studiebidrag. De få normala jobben jag fått, stängs alltid ner eller något annat där jag inte behövs längre. Sen är det samma visa igen! Jag vill ju tjäna pengar så att man kan börja leva som en normal människa... 
 
Tyvärr har man väl inget annat val än att fortsätta söka... Har ni tips på några bra sidor med lediga jobb? De jag vet är jobbsafari, metrojobb och såklart platsbanken.
 
RSS 2.0