Nu längtar jag efter att komma igång med träning!

2010-03-13 | 09:52:25



Jag ställer för höga krav på mig själv OCH jag jämför mig med ryttare som redan tävlar svår hoppning! Det är såklart ganska deprimerande för tekniskt sett så kan jag inte jämföra mig med ryttare som hoppar 140-150, när jag själv är på 110-120.

Vad jag ska börja med istället? Koncentrera mig på min egen utveckling istället för andras, acceptera mig själv som ryttare, leva i nu:et och ha stenkul med hästarna under tiden! Jag ska även sänka mina krav och tävla*/jämföra mig mot ryttare på min egen nivå, på så sätt är målen lättare att nå och självförtroendet höjs. När jag är bättre än mina utsedda motståndare -Då är det dags att höja ribban lite och söka upp duktigare ryttare att tävla mot.

Jag har faktiskt redan utsett ett ekipage på min nivå att tävla mot. Vi är ganska lika som ryttare och person. Hon är himla duktig, värd att sätta som motståndare och "förebild". Detta ska bli kul, lite mer "på lek" men framförallt på lika villkor! Tror att denna mentala ändring kommer att vara himla bra för min utveckling.

* Med tävla menar jag inte bara på tävlingsbanan, utan även utvecklingsmässigt.

Jag har äntligen förstått vinken med veckoplanering! Det är faktiskt himla smart, man får en bättre översikt och kontroll på träningen. T.ex. nu när jag är skadad så måste träningen trappas ned, inför en tävling kanske vi ska höja träningsinitsiteten lite, hästen kanske behöver bättre kondition med hjälpa av intervaller. Många, däribland jag, vet vad som behöver tränas och hur, men om det inte står nedskrivet på papper så är det lätt att bli lat och bara fusk-träna lite.

För mig så fungerar det inte alls att planera veckan i detalj, dels så är det svårt att bestämma och dels så hatar jag att känna mig "fast" och rider/tränar mer efter vad jag känner för dagen. DÄRFÖR kommer mina veckoplaneringar att vara mer flexibla med bara "ytlig planering/stödpunkter"!

  

Ungefär sådär kommer våra scheman för nästa vecka att se ut! Det finns vissa krav/planer för veckan som man måste arbeta efter, men det är ändå inget tvång att "På måndag MÅSTE vi träna dressyr, det står i min planering!". Det här kommer nog att vara till stor hjälp för mig!

Brukar ni skriva veckoplanering?

Postat av: KAJSA KJELLSON- Min ponny&Jag

JAG VET VEM DET ÄR, JAG VET VEM DET ÄR ;)

2010-03-13 @ 11:05:25
URL: http://osterlenskajsa.webblogg.se/
Postat av: Lina Renström - Du kan vinna ett tävlingstäcke!

Jag skriver veckoplanering varje vecka ;)

2010-03-13 @ 11:53:26
URL: http://linastraningsdagbok.blogg.se/
Postat av: Veronica -En hoppryttare med ambitioner

Jag har också haft väldigt lätt för att jämföra mig med andra duktigare ryttare, vilket har lett att jag bara blivit stressad och känt prestationsångerst. Men efter att jag nu börjat koncentrera mig på min egen ridning och hur den är idag, och vad JAG har för förutsättningar och jobba utifrån, så tycker jag att det släppt och att jag har utvecklats. Mental träning är verkligen något jag tänker satsa på, för bara genom att läsa om det och träna så tycker jag att det gjort väldigt mycket i min ridning! Så du är nog på helt rätt spår :)

2010-03-13 @ 14:13:55
URL: http://veronicasroka.blogg.se/
Postat av: jenny

jag brukar skriva planering när jag har fler valmöjligheter att köra på. Nu går det in princip bara köra på grusvägarna här omkring och då går det inte göra så mycket mer än att träna kondis & tempoväxlingar ;)

2010-03-13 @ 14:56:58
URL: http://jennylarssonkuskochryttare.blogg.se/
Postat av: Alina

nope =)

2010-03-13 @ 15:44:10
URL: http://alinich.blogg.se/
Postat av: Josefin

Haha, jag är inte en person som kan följa planeringar... så nej. ;p

2010-03-13 @ 15:59:52
URL: http://ridsport.bloggplatsen.se/
Postat av: Sofia

jag skriver aldrig ner utan diskuterar med mamma men jag har alltid en plan för veckan. sedan kan den ändras lite beronde på hur jag jobbar och så men alltid en grund :)

2010-03-13 @ 20:15:51
URL: http://kumpumaki.blogg.se/
Postat av: Hoppbloggen

Jag försöker alltid att planera upp veckan med violdagar, fokus för hästen och fokus för mig.



- Varför väljer du en motståndare att jämföra dig med? Tävla mot dig själv, bevisa dig bättre för varje tävling och ställ krav på en utveckling istället. (enkelt tips från coachen;) )

2010-03-15 @ 01:28:15
URL: http://hoppbloggen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0