Ville ni ha bevis?

2010-06-15 | 14:00:56




Är det här tillräckligt låg form för er? Ja, det har tagit mig ett halvår att få honom såhär mjuk men nu börjar allt slit ge resultat. Han går inte stadigt i låg form ännu, men gör det längre och längre för varje vecka. Eftersom han är så högställd naturligt strävar jag efter att få honom lägre i formen så att ryggen kommer upp. Det bästa är att han nu söker kontakten med bettet själv, hänger inte i handen och svarar på mjuka hjälper. Detta är helt tvärtemot vad han var när jag fick honom, så även om vi inte är i mål än är det en stor förbättring.

Fult av er att tro att det är jag som rider honom fel. Möjligtvis om vi hade köpt honom för 300 000 av något fint försäljningsstall där han blev dagligen riden av toppryttare -DÅ hade jag hållt med er om att jag förmodligen inte kunde rida, köper man så dyra hästar är dem oftast välridna och då bör man kunna rida dem om man inte vill kalla det för slöseri med pengar. Men så är det verkligen inte i vårt fall, vi fick honom på livstids foder och han hade inte blivit riden på flera år innan dess. Dessutom är han ingen häst som man kan segla runt och se snorkig ut på för han är jävligt svårriden (som jag har sagt 511 gånger till er), så det är inte mer än rätt att det har tagit såhär lång tid innan jag började få ordning på honom. Det roligaste är ju att min långsiktiga planering visar resultat nu, och han jobbar på rätt sätt -Bakifrån och fram, avslappnat. Vad ska ni klaga på nu då? Att den är för låg?

PS. Längst till vänster på bilden ser ni Julia och Amber när dem red ut för första gången igår, känner mig stolt över dem! :)

Postat av: Josefine

Du ska inte känna att du måste bevisa något, för det kommer att vara folk som tänker och kanske skriver massa skit om det här ändå. Är man vettig så fattar man att en blogg är en blogg och inte en fullständig utlämning av hela personens liv.



Haha, usch. Vad har människor för något att göra med vad man har för utrustning till sin häst? Eller hur man rider dem? Jag brukar rida en två, tre mil, ca 2-3 timmar. Och inte sjutton orkar jag eller hästen jobba i form i tre timmar?! Inte sjutton tror jag heller att hon lider ett enda dugg av detta. Det viktigaste är väl ändå att hon blir riden, får sin mat, får gå ute med några hästkompisar (vilket inte betyder att ALLA hästar mår bäst av att gå med andra hästar heller), mår bra och inte har ont någonstans. Det är vad som räknas. Att hästen mår bra. Och det kan den göra trots att den blir riden av en femåring, har jättedyr eller billig utrustning, hoppar, rider dressy eller travtränas.

2010-06-15 @ 14:40:49
URL: http://matchesyoureyes.blogspot.com
Postat av: Tina - Born "Bornis" Late - Tävling i bloggen !

Svar: Var så lite så :)

säger bara precis vad jag tycker och tänker..

Och är det något jag stör mig på är det folk som måste trycka ner andra för att "må bättre" själv..



Japp de har jag, har skickat vänner förfrågan till dig..

Heter Tina Thunder där :P

2010-06-15 @ 15:04:32
URL: http://bornlate.blogg.se/
Postat av: Kristin

Hejsan

Är det inte alltid så att någon bitter liten person som sitter vid sin dator, inte kan låta bli att fälla dumma trångsynta kommentarer om andra? Det är svårt att dömma någon utifrån någon enstaka bild, då man inte vet något om vägen fram till hur det ser ut på just den bilden?

Tycker inte du ska bry dig så mycket om vad någon enstaka person tycker på din blogg. Titta på resutatet av hur du ridit och tänkt hittills. Om ridningen har blivit bättre och hästen utvecklats..inte betyder väl någon bitter liten kommentar ett jota?

2010-06-15 @ 15:09:10
URL: http://minhast.bloggagratis.se/
Postat av: natalie - juniorryttare

hehe ja precis, tycker din blogg är toppen att läsa!

Och en häst ska ju inte gå för lågt i formen heller, vi har haft mycket med form på lektioner.

Och det är ju så att hästen ska ha mulen precis vid hoven då hästen tar ett kliv fram och nacken ska vara i högsta punkt. Men en del hästar har inte muskler heller till det så då får man träna upp det, och när hästen börjar gå i form är den ungefär som lösgjord i nacken. VILKET ÄR SUVERÄNT. Men vissa hästar kanske har en låsning eller något och kan inte gå där nere, och dom kan ju gå framåt, lågt med huvudet och då sträcker dom fram ryggen ganska mycket vilket och är bra. Det brukar man ju göra tex. efter ett ridpass så man får ner dom i formen :)



Men det är bara att köra på som du gör, du förstör nog inte hästen som den dära Irma säger ;) Det är jag hatar mest med ryttare som "SÅGAR" ner hästarna i form, det är en falsk hållning..

Finns jätte mycket övingar man kan göra för att titta om man har en falsk eftergift eller inte falsk eftergift i handen, som man måste ha i en "formhållning/ställning" . :)

2010-06-15 @ 15:28:27
URL: http://ostmannatalie.blogg.se/
Postat av: Elin

Vad fint han ser ut att gå på bilden, du har gjort ett bra jobb och jag är säker på att det bara blir bättre och bättre! :) Bry dig inte om idioterna som försöker trycka ned dig, du är otroligt duktig på det du gör och det är förmodligen det som personerna är avundsjuka på.



Amber ser fin ut också! Kul att hon börjar komma igång med utbildningen! :D

2010-06-15 @ 19:03:03
Postat av: Sandra Johansson

Du är en sådan härlig person Freja att ingen skall få sätta sig på dig och trycka ner dig! Alla som rider borde veta att alla hästar är olika svåra/lätta, ingen är den andra lik. Försök att inte lyssna på alla andra, du vet hur DIN häst skall ridas och vad som är bäst för den. Alla andra får tycka vad dem vill, sådan är jag. Jag kör mitt race och sen får alla tycka vad dem vill, för jag litar på mig själv och känner mig säker på det jag gör. Freja, du kämpar på bra och är en duktig ryttare. Ta ingen skit bara!

2010-06-15 @ 19:54:33
URL: http://teamjohansson.blogg.se/
Postat av: Linnéa

Enligt mej så ska det TA tid att få hästen i form. Så att man bygger upp musklerna rätt. Dom ska inte bara kröka på nacken. Man ska känna att baken arbetar under sej!



Min häst Regina hade & har fortfarande för lite muskler på baken så hon orkar inte trampa under sej så mycket som hon ska, men det går framåt :)



Tycker du & Tage har utvecklats jätte mycket :D Det kommer att gå skit bra för er om man har tålamod :P

2010-06-15 @ 20:05:37
URL: http://neiah.blogg.se/
Postat av: Maria

Den bilden säger ju ingenting eftersom man inte kan se hur hästen jobbar med kroppen

2010-06-15 @ 21:42:30
Postat av: FREJA LINDSKOG - Livet på Lindgården

Maria: Du har inte funderat på att jag, som sitter på hans rygg, kan känna när han går rätt? Sen är han ganska enkel på så vis, antingen går han inte i form alls och svankar med ryggen eller så går han i form och arbetar så gott han kan. Tror du att du vet mer om min häst efter att ha sett han på bild 10 gånger än vad jag gör som träffar honom 10 gånger/dag? Lägg ner.

2010-06-15 @ 23:03:57
URL: http://frejalindskog.webblogg.se/
Postat av: FRIDA VIKTORSSON - Det mesta mellan häst & hov

SVAR: hmm knasigt värre bara , men alltså brukar du rida hästen i form när du rider i skogen ?? annars så tycker jag andra kan skita i hur man rider sin häst det är väl ens ensak eller och dem vet inget om ens häst eller dig som ryttare egentligen. Annars så behövs det alltid tränas mer på dressyren när det kommer till hoppryttare

2010-06-15 @ 23:04:35
URL: http://fridaviktorsson.blogg.se/
Postat av: FRIDA VIKTORSSON - Det mesta mellan häst & hov

Sv: jobbigt läge ingenstans att gömma sig xD Hade aldrig klarat mig utan skog!! Liksom kan ju inte säga att jag ska gå ut och plocka svamp på åkern.



Jaja okej, för i min värld så rider jag ut för att hästarna ska få en dag "fritt" men ändå få röra på sig och för att det är kul, eller när jag skrittar av en liten kort runda typ.



Sedan så är ju Tage lite äldre väl ?? och lite äldre hästar ska inte behöva gå som någon unghäst på VM i dressyr!

2010-06-15 @ 23:23:36
URL: http://fridaviktorsson.blogg.se/
Postat av: josefine

Härligt att se att han söker sig framåt så fint :) KUL! Vet hur skön känsla det är när man äntligen får resultat för sitt slit och det dessutom kommer att stärka hästen. Härligt.

2010-06-16 @ 00:12:40
URL: http://cookiescloset.blogg.se/
Postat av: Elin

Du tog nog åt dig mer än vad det verkade som av den där kommentaren innan eftersom du drar upp det igen. Du ska inte behöva försvara dig, den som skrev var bara 1 av alla som är riktigt avundsjuka på dig! Bara att ignorera. Den vill ha uppmärksamhet, den vill att du ska svara emot. :)

2010-06-16 @ 01:46:25
URL: http://cremecamielle.blogg.se/
Postat av: Bella

Nu får snart alla "duktiga" ryttare ge sig! Freja kan det här med hästar och gör framsteg hela tiden. Det kvittar väl om man rider på bana eller i skogen, hästen kan väl få gå i form vilket som?! Man behöver inte bara träna formen på banan och släppa kraven när man rider i skogen.

Som sagt Freja kan det här!

Freja: fortsätt precis som du gör, du är en förebild för många, bl.a. mig!

2010-06-16 @ 08:26:48
Postat av: Sofia

det många nog inte fattat eller en del är att innan han kom till dig inte har blivit riden på några år. Inget jag själv heller fattat innan, läser väl inte ordentligt :p

Men ta inte åt dig Freja, DU känner din häst bäst och DU vet vad som är bäst för den m.m. Så försök skita i de där förbannade dumma kommenterarena även om det är svårt. Fokusera på de bra kommenterarena, för du kan och många tror på dig :)

2010-06-16 @ 17:16:35
URL: http://kumpumaki.blogg.se/
Postat av: D

Man blir så irriterad och ledsen när folk vill hacka ner andra för att må bättre själva.



Sen tror jag att du både vet och kan rida din häst på tygeln, men det är inte alltid någon kan vara i ens närhet när man rider hela tiden så då kan det vara svårt att få bilder dom stunder hästen jobbar riktigt fint, och om dom som skrev dessa kommentrarer får väl följa med dig hem då om dom nu inte tror dig haha. :)



2010-06-17 @ 15:48:49
Postat av: Maria

Nej jag tror inte att jag vet mer om din häst än vad du gör. Vart någonstanns har jag påståt det? Hur vida han arbetar korrekt eller inte går ju som sagt var inte att avgöra på den bilnden. Det var ju du som skrev att du ville bevisa att han gick i form, men den bilden kan inte bevisa någonting.

2010-06-20 @ 21:53:12
Postat av: Matilda

Jag tycker du har helt rätt! Man ska ALDRIG tvinga en häst att gå på tyglen Utan man måste jobba den bakifrån så att den börjar trampa under sej. Det ska ta tid att få hästen i form. På min ridskola stod det ett litet Gotlandsruss som jag alltid brukade rida och han var dels inte byggd för att gå i form men hade en underhals som jag vet inte vad, så jag satt där och red honom lungt och fint liksom en lektion i taget och de sista lektionerna gick han hur fint som helst hela lektionen :)

2010-06-22 @ 11:17:25
URL: http://messen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0