Tage fick visst en sjuhelsikes träningsvärk!...

2010-06-06 | 21:59:19




Red denna roliga bana idag!
Man kan dela upp hinderna i olika moment (med diverse volter och dressyrövningar före, mellan och efter) också kan man lägga ihop allt till en enda bana. Hoppade inte alls högt, typ 30 cm, det var mer anridningarna och det lösgörande som jag var ute efter.

Tage känns lite ur form just nu, väldigt trött. Han fick visst en riktigt tuff träningsvärk efter onsdagens markarbete, så han var väldigt trippig och kort i stegen -Antagligen som han stelnat till. Sen känns han liksom lite överansträngd? Han är inte alls varm eller svullen i ben och liknande utan mer psykiskt överansträngd. Det är klart, nu börjar jag kunna arbeta honom ordentligt vid varje pass så han kanske känner sig lite utmattad eftersom han inte blivit riden så på flera år... Sen blir dem extra jästa av gräset och värmen, men han känns ändå inte riktigt som sig själv.

Jag hade tänkt ge honom några dagars skrittpass. Kanske passa på och gå i lite mer kuperad terräng så att vi får lite nyttigheter på köpet, men absolut inte pressa honom med något. Det enda är att det inte kommer särskilt lägligt, hade ju planerat P&J imorgon och tävling på lördag... :S Men nöden har ingen lag, hästens hälsa kommer alltid först! Vi får se lite de närmsta dagarna om han återhämtar sig eller behöver längre tid på sig.

Postat av: jennifer

Man kan ju ta en lägre P&J klass än vad man tänkt sig bara för att få in tävlingsrutiner och, som du gjorde idag, fokusera mer på vägar, lösgjordhet och arbetet mellan hindren.



Är du van att tävla 100-110 på honom kan det ju vara nyttigt att bara åka dit på en 60-70cm och rida för att få guldstjärna i kanten (;

2010-06-06 @ 22:06:12
URL: http://loadofshit.blogg.se/
Postat av: jennifer

Ja då kanske det är lika bra att strunta i det denna gång, typiskt när det var gratis för dig och allt men en dålig runda på en häst ur form är aldrig givande. Får hoppas han blir bättre fort så du hinner med dom andra tänkte tävlingarna (:

2010-06-06 @ 22:29:09
URL: http://loadofshit.blogg.se/
Postat av: jennifer

Håller alla mina tummar och tår (: Lycka till!

2010-06-06 @ 22:42:17
URL: http://loadofshit.blogg.se/
Postat av: sabina

Mina hästar kan vara lite trötta av värmen (specielt i början av sommaren innan de vänjer sig)

2010-06-06 @ 23:00:15
URL: http://chahina.devote.se
Postat av: Jennifer

Kan du inte lägga upp övningar som man kan göra utan bommar och hinder? Jag har aldrig någon tillgång till sånt nämligen :P

2010-06-07 @ 16:30:48
URL: http://jennniferhubinette.blogg.se/hastarna
Postat av: Linnea - Frågestund i bloggen pågår just nu!

Ah okej, ja det är ju bra :) Roligt att ni hittade bra hem till dem!



Hehe nee, jag skulle aldrig tro att ni inte skött er.. men förstår att du skriver det för det finns ju folk som tror allt :P



ska Julia skaffa någon ny hopp-ponny istället nu eller?

2010-06-07 @ 21:42:55
URL: http://linneabrandt.blogspot.com
Postat av: LOUISE SJÖGREN - Westernryttare som satsar mot eliten. JUST NU, Tävling på bloggen, sponsrat av Hööks

Dom blir ju lite segare nu när det är så varmt ute.

2010-06-07 @ 22:31:15
URL: http://westernlollo.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0