Provat ny sadel...

2010-02-07 | 14:25:51


... På Tage!
Efter att ha funderat ytterligare gällande min stolsits, så kom jag fram till att jag aldrig har haft en sådan sits med t.ex. Livas Stübben-sadel! Kanske det är Tages Crown-sadel som är delvis boven i dramat?

Skillnaden mellan dessa två sadlar är att Stübben är lite djupare och har mer stöd för skänkeln, medans Crown är mer platt/bred och utan stöd. Jag har i princip alltid ridit i Stübben-sadlar och älskar dem, det enda negativa jag har att säga om just den här Stübben-sadeln är att den möjligtvis har FÖR mycket skänkelstöd? Jag är rädd att det ska bli en "falsk trygghet"; Man tror att man har jättebra sits, men så fort jag hoppar upp på en annan häst med en annan sadel så flaxar skänklarna runt eftersom de är vana vid att bli fasthållna av stöden... Men det är kanske bara jag som är tramsig?...


Dagsfärsk mobilbild: Tage i Stübben-sadeln

Hur som helst, jag red Tage i Stübben-sadeln idag! SHIT, vilken skillnad! För det första så låg den väldigt bra över ryggen på honom. För det andra, har jag fått en ny häst?!
Han kändes riktigt pampig att rida, väldigt fri i rörelsemönstret och mycket mer framåt än vad han brukar vara!
Svarade direkt på de minsta skänkelhjälperna, flyttade sig i skänkelvikningar med nästan enbart tankekraft! Det kändes även som om JAG hamnade i en annan position på honom, närmre på något sätt och det var lättare att utföra olika hjälper. Lite ovant kändes det dock, att helt plötsligt sitta annorlunda på honom -Jag har ju bara ridit honom i Crown förut.

Jag kommer att rida honom i Stübben-sadeln några gånger till innan jag bestämmer mig för att byta på allvar, för att se så att det verkligen är rätt matchning -Tage och Stübben. Men som det ser ut i nuläget så vill jag absolut byta!
Jag kommer dock ändå att jobba med olika sitsövningar, min sits behöver stärkas oavsett! Förresten, jag fick inte ont i höfterna idag! POSITIVE!

Postat av: Linnea - Hästar, Foto, Vardag m.m.

Tänk vad mycket sadlar kan göra :)

Jag red två freiserhästar innan.. Den ena gick med en dressyrsadel som var lite trång, och den andra hästen hade en thorowgood sadel (typ syntet).. Eftersom jag inte gillade att dressyren var trång bytte jag till thorowgooden på henne också & det blev också en helt annan häst, jättestor skillnad verkligen! :)

2010-02-07 @ 14:58:48
URL: http://linneabrandt.blogspot.com
Postat av: Jenny - fotograferande hästtjej

Åh vad roligt när man hittar en sadel som verkligen förvandlar hästen på det viset! :D

2010-02-07 @ 15:00:23
URL: http://jennystoa.blogg.se/
Postat av: borasryttaren.blogg.se

en liten sak kan förändra ENORMT mycket. Så var det för mig när jag bytte till min nuvarande sadel =)

2010-02-07 @ 15:57:02
URL: http://borasryttaren.blogg.se/
Postat av: Ina

Är häftigt vilken skillnad det kan bli på häst och ryttare av sadelbyte.

Dels blir ju hästarna bättre när sadeln passar dem bättre, men mycket handlar ju om ryttarens position :) roligt att det funkade bra!

2010-02-07 @ 15:59:01
URL: http://iinah.blogg.se/
Postat av: E. Bengtsson

Åh vad kul med sådan förändring! Hoppas det håller i sig! :)

2010-02-07 @ 18:02:06
URL: http://hopphast.blogg.se/
Postat av: FRIDA VILTORSSON - Det mesta mellan häst & hov

:) kul att det funkade så bra, tycker att det känns lite jobbigt dock tänk om man rider runt i fel sadel jätte länge och lär sig fel hela tiden, finns det typ ingen "sadel expert" man kan kolla upp sånt här med??

2010-02-07 @ 18:17:26
URL: http://fridaviktorsson.blogg.se/
Postat av: Tove - Ridsport, Foto & Vardag

Sadeln gör verkligen jätte stor skillnad! Hoppas det funkar bra med Stübben sadeln nu då, har själv en Stübben som jag trivs jätte bra med ;)

Kram!

2010-02-08 @ 11:41:11
URL: http://londoninmyheart.blogg.se/
Postat av: Sus

Den där sadeln passar INTE. Den ligger ju klart i bakvikt!

2011-03-26 @ 20:35:36
Postat av: Malin

Hejsan. Jag har precis fått tag på en sådan sadel som du har på bilden här och jag undrar om du vet vad modellen heter? Det enda jag hittar på min sadel är nämligen Stubben märkningen...

Svar: Jag är inte alls säker för det är inte jag som har köpt sadeln, men det liknar en Siegfried MF om man kollar på internet :)
Freja Lindskog

2012-09-17 @ 12:20:55
URL: http://mwereen.devote.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0