Detta går super!

2009-12-01 | 23:30:08


TAGE ÄR SÅ FIN! Just nu har jag hamnat i en jäkla medvind känns det som, allt går åt rätt håll och livet är underbart!

Vet ni hur lyckat dagens Kattiz-träning med Tage gick? Suveränt! Detta känns super inför Talang Skåne! De två senaste dagarna har jag bara ridet ut och endast fokuserat på att lösgöra honom med mjuka hjälper, det verkar ha haft rätt effekt för idag gick han otroligt bra; Supermjuk, gick i form även på korta tyglar, ställde sig korrekt, lyssnade på ryttaren. Listan kan göras lång idag!

Vi tränade en blandning mellan vanlig dressyr och markarbete. Övningen såg ut såhär:



Det perfekta med denna övning är att man kan träna den i alla gångarter och riskerar inte att få en oliksidig häst eftersom den går att göra likadant från båda varven.

JAG UPPTÄCKTE...
... Att jag har svårare att koordinera mina hjälper på vänster sida, det blev liksom hjärnstopp och överhårda hjälper. Några få gånger fick jag dock till det men det krävdes mycket tänkande. Aerobics ska införas några dagar/vecka på mitt träningsschema, vilket också kommer att hjälpa mig med det här problemet...
... Mina höfter är lite låsta! Kattiz körde även lite "markträning" för oss ryttare; För att förstå hur framdel och bakdel hänger ihop och hur mycket bättre det blir när bakdelen är aktiverad så skulle man stå efter varandra och hålla på varandras axlar, sedan turades man om att leda som framdel och som bakdel. Träna på att springa med händerna stilla och i tygelhållning, skänkelvikning, galoppsprång. Verkligen lärorikt, ni borde testa!

Hur som helst så kom vi fram till att mina höfter inte var fullt rörliga, vilket krävs för att kunna rida så bra som möjligt.
... Jag har även svårare att rida i höger varv, då min överkropp "fastnar" och inte kan vridas till korrekt position vilket även hämmar hästen. Jag ska tänka på att vrida fram vänster axel när jag rider och får även försöka stretcha mig till lite mer rörelsefrihet.
... Jag passade på att fråga Kattiz något som jag grubblat på i flera dagar; Jag har upptäckt att Tage alltid vänder huvudet lite åt vänster innan han går ner i form, som om han har en spärr som han endast kommer över genom att först vända huvudet åt vänster och sedan återgå till det som vi höll på med. Jag kommer inte exakt ihåg vad hon förklarade men tydligen var det för att han var olika musklad i bakdelen. Det kan säkert stämma och han behöver lägga på sig ett par kilo extra muskler på baken oavsett.

Något bra som Kattiz sa var att hon inte brydde sig så mycket om ifall Tage gick i form eller inte, det hon ville se var "flygande gångarter", att vi red i uppförsbacke. Det håller jag med om, formen är endast ett bevis på att hästen är ordentligt riden och avslappnad.

Jag är spänd på att se hur han kommer gå på mönstringen, om han redan har gjort en sådan här stor förändring på endast tre dagars vältänkta arbetspass, hur långt kommer han då att ha hunnit tills det är dags för mönstringen? Och HUR kommer han då vara till nästa år?! Jag har fått en fantastisk häst.

Postat av: Renée

Vad kul att det går bra för er :)

2009-12-02 @ 00:16:47
URL: http://reneesmedhult.blogg.se/
Postat av: Tina - Born "Bornis" Late

Härligt att det går bra :D

Keep up the good work :)

2009-12-02 @ 00:37:05
URL: http://bornlate.blogg.se/
Postat av: Felicia

Gud vad kul!! grattis:-P

2009-12-03 @ 19:28:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0