Evig otur på jobbfronten

2012-11-02 | 12:50:00
 
Livet var bra lätt när man gick i skolan trots allt!...
 
Buhu, jag blir så ledsen för det här med jobben... Jag tror jag är dömd till att leva i evig fattigdom! Alla andra verkar ha så lätt för att få normala, helt okej jobb. Medans jag aldrig får något svar, och de svar jag får är från sånna som vill "utnyttja" en som praktikant (de får ju ersättning från arbetsförmedlingen isåfall, medans min enda lön är ett litet bidrag månadsvis) och det är inte så lockande att jobba heltid för typ ett studiebidrag. De få normala jobben jag fått, stängs alltid ner eller något annat där jag inte behövs längre. Sen är det samma visa igen! Jag vill ju tjäna pengar så att man kan börja leva som en normal människa... 
 
Tyvärr har man väl inget annat val än att fortsätta söka... Har ni tips på några bra sidor med lediga jobb? De jag vet är jobbsafari, metrojobb och såklart platsbanken.
 
Postat av: Emma Elfstrand - hästblogg

Segt! Är glad att jag är student fortfarande :) Mitt tips annars är att höra med bekanta om de vet något ledigt jobb. Det är alltid lättare när man redan har kontakter in i det hela :)

Svar: Ja, det är riktigt tråkigt! Haha ja, det borde du vara, njut sålänge det går ;D Tack för tipset, jag har försökt lite men det ena jobbet jag fick då var ett sommarvikariat på äldreboende (trivdes inte alls där heller) samt ett jobb som nu ska läggas ner... :p Min vanliga tur!
Freja Lindskog

2012-11-02 @ 13:19:35
URL: http://elfstrands.se
Postat av: Caroline Nilsson

Ett tips är att inte bara söka på såna ställen som internetsidor. Visa dig ute, gå in på ställen, sök och få kontakter! :)

Svar: Tack så jättemycket för tipset! :) Var längesen jag gick in personligen i affärer, tycker dock det är lite obehagligt men får väl ge mig ut igen... ;p
Freja Lindskog

2012-11-02 @ 13:35:38
URL: http://iamcarro.blogg.se/
Postat av: Caroline Nilsson

Sv: Vet, jag avskydde också att gå runt. :P
Kontakter är superviktigt, jag fick mitt jobb genom att de själva kontaktade mig. Ganska ovanligt, men bevisligen kan det ju ske, så därför vet jag att det kan ge något att faktiskt ge ut sina uppgifter till även såna som inte söker :)

2012-11-02 @ 15:20:27
URL: http://iamcarro.blogg.se/
Postat av: jenny

Underbar bild!
Mitt tips är att söka dig till vården, där behövs det alltid timvikarier. Läst i en kommentar ovan att du hade vart på äldreboende och inte trivdes, pröva hemtjänsten istället, det är mycket roligare :) Du kan även stå på inringning som vikarie på skolor & dagis, har flera kompisar som gör det och stormtrivs. Hör med kommunen vad som finns :)

Svar: Tack så jättemycket för tipsen! :D Har mailat till lasarettet i Ystad om städning, tycker faktiskt det är rätt roligt att städa haha, men de har inte hört av sig. Har hört att skolor ofta behöver hjälp, jag är inte så bra med barn men kanske kan prova att ansöka i alla fall :)
Freja Lindskog

2012-11-05 @ 13:06:01
URL: http://jennylarssonkuskochryttare.blogg.se
Postat av: Arbetsförmedlingen

Hej Freja,
Jag heter Lisbeth och jobbar som arbetsförmedlare på Arbetsförmedlingen. Vi prenumererar på blogginlägg som handlar om Arbetsförmedlingen.

Jag förstår att det inte är kul att gå arbetslös och att det är jobbigt att höra andra få jobb när man själv inte får det. Försök fokusera på vad DU kan och vill! Satsa på att förbättra dina ansökningshandlingar och ta gärna egna kontakter med arbetsgivare som du vill jobba hos.
Det finns massor av jobbsajter som du kan ta del av här: http://bit.ly/KBfnWM

Vi brukar ordna rekryteringsträffar på Arbetsförmedlingen där du får träffa arbetsgivare direkt för en kort intervju och lämna ditt CV. Gå in på din Arbetsförmedling för att se om det finns några inbokade rekryteringsträffar som du kan delta i, se här:
http://bit.ly/eMum9l

Du är välkommen att ringa till oss på 0771-416 416 eller chatta med oss här: www.arbetsformedlingen.se/kontakt. Det går bra att vara anonym när du ringer oss eller chattar med oss.

Med vänlig hälsning
Lisbeth, arbetsförmedlare

2012-11-05 @ 13:29:53
URL: http://www.arbetsformedlingen.se
Postat av: Arbetsförmedlingen

Hej igen Freja!

Jag glömde säga att arbetsgivaren inte får någon ersättning för att de har dig på praktik. Det är bara du som får ersättning i form av aktivitetsstöd. Den ersättningen grundas på om du har a-kasse ersättning eller inte, se info om det här: http://bit.ly/g9E8XL och här: http://www.arbetsformedlingen.se/download/18.4b7cba481279b57bec180006972/utvers_as.pdf

Med vänlig hälsning
Lisbeth, arbetsförmedlare

Svar: Jag syftade på att arbetsgivaren får ersättningen :)
Freja Lindskog

2012-11-05 @ 15:58:03
URL: http://www.arbetsformedlingen.se
Postat av: Arbetsförmedlingen

Hej igen Freja!

Jag förstod det :) Men som sagt så får inte arbetsgivaren någon ersättning. Ville även klargöra hur ersättningen ser ut för den arbetssökande!

Ha en bra dag!

Med vänlig hälsning
Lisbeth, arbetsförmedlare

Svar: Oj förlåt, jag som läste fel haha! Mamma berättade det för mig sen också, men arbetsgivaren får i alla fall gratis arbetskraft :)
Freja Lindskog

2012-11-07 @ 11:01:33
URL: http://www.arbetsformedlingen.se
Postat av: Arbetsförmedlingen

Hej igen Freja!

Va bra att du såg det! Ang. arbetskraft så kan man ju välja lite hur man ser på det. Om man som arbetssökande är väldigt intresserad av ett yrkesområde som man vill prova på så kan det ju vara värt mycket just att "prova på". Det kan vara svårt att sätta gränsen för vad som är arbete och vad som är att prova på. Jag tycker att du ska tänka på dig själv. Alltså om du hittar något du verkligen vill prova på så kan du ju fokusera på det för att det ger dig något som du kan använda dig av i framtiden. Sedan ska man såklart inte låta sig utnyttjas på arbetsplatsen så att de är beroende av dig i arbetet för då ska de ju såklart anställa någon istället. Skulle det inträffa så ska det tas upp med Arbetsförmedlingen.

Jättekul att du får tips av andra här om hur du kan söka jobb på olika sätt! Lycka till! :)

Med vänlig hälsning
Lisbeth, arbetsförmedlare

Svar: Hej igen, Lisbeth! Klart man kan/borde tänka så, men det är svårt att tänka på det sättet när man inte vet riktigt och är osäker på vad man vill jobba med i framtiden :) Kanske det händer att jag hoppar på det en dag, men för tillfället känner jag att jag hellre vill ha ett "riktigt" jobb och ha mina passioner vid sidan om.Ja, det är en av fördelarna med blogg -Man får många tips! :) Tack så mycket!
Freja Lindskog

2012-11-08 @ 10:59:39
URL: http://www.arbetsformedlingen.se
Postat av: Jen & Johnny

Men du har en jättefin häst iallafall! :)

2012-11-09 @ 19:48:27
URL: http://johnnyochjag.blogg.se
Postat av: ANNA

Gud vilken härlig bild! :D

2012-11-10 @ 01:10:40
URL: http://annaaah.blo.gg

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0