Att lyckas i ridsporten utan pengar?

2008-12-16 | 18:27:57


Måste man vara rik för att kunna skapa sig ett namn i hästvärlden?

Just nu pågår det en mycket intressant diskussion inne på Bukefalos.com, nämligen "Att lyckas i ridsporten utan pengar"! Vad anser ni? Måste man ha fått turen att få tillhöra en rik familj som kan köpa det mesta, eller har en "normalfattig" person lika stor chans att nå framgång?

Personligen tror jag faktiskt att man kan lyckas ta sig till toppen på bara talang och rätt öga. Visst, pengar är till en väldigt stor hjälp, och öppnar fler dörrar med större möjligheter, men varför skulle det nödvändigt betyda att du, bara därför, kommer att slå igenom? En "fattig" kan självklart vara lika talangfull, till och med mer talangfull, än dem som har pengar upp över öronen. Det är ju faktiskt inte märkena på dina ridkläder som gör att din häst kan hoppa högre hinder, eller hur?

Jag kan hålla med om att det är en enormt större möjlighet för personen som har det väl ställt, men vad är det som säger att en "fattig" inte skulle kunna nå samma möjligheter, efter dubbelt så mycket slit och svett som den rike har gjort av med? Just det, inget! Det finns till och med några av elitryttarna som inte fått allt på silverfat direkt, så hur kan det då vara omöjligt?

Vad jag vill få fram är; Om man verkligen har bestämt sig, oavsätt ekonomi, för att bli en toppryttare så är det bara att kämpa, kämpa och kämpa! Vissa kanske får kämpa hårdare än andra, men allt går om man vill. Det finns lösningar för allting, så det är bara att bita ihop och fortsätta göra det bästa av det du har. Det kommer löna sig någon gång! 

"Livet består inte av att ha bra kort på hand, utan av att spela dem man har väl"

Jag tror att allt är möjligt, vad tror ni?
Postat av: Matilda

Jag jobbar med hästar på heltid här hemma på våran gård. Jag utbildar, tävlar och säljer och så är jag utbildad hoptränare och har elever också. :)

Angående ditt inlägg så tror jag absolut att det är möjligt. Med hårt slit och en massa jävlar anamma kommer man längre än med enbart pengar!

2008-12-16 @ 19:12:14
URL: http://showjumper.blogg.se/
Postat av: Matilda

Ja det är verkligen jätteroligt! För det mesta i alla fall. ;)

Ibland önskade man ju att man kunde gå hem från jobbet kl 16 och slippa bry sig mer haha.

Ja folket på Buke är för jäkla jobbiga ibland, en hop förtåsigpåare som knappt ens rider IRL och som leker experter på nätet...suck!

2008-12-16 @ 19:24:13
URL: http://showjumper.blogg.se/
Postat av: Cornelia

svar: Åh jag älskar verkligen dom! Håller tummarna för att du får dem i julklapp! :D

2008-12-16 @ 20:18:48
URL: http://corneliaberggren.blogg.se/
Postat av: Katja

Jag håller med! Man kan komma långt även utan pengar, såklart öppnar pengar fler dörrar. Men jag tror inte att pengar kan hindra en för att lyckas i ridsporten. :)

2008-12-16 @ 21:27:01
URL: http://equestrian.blogg.se/
Postat av: Karin

hehe typ wella från ica.. borde bli bättre på att sköta om mitt hår:( vad använder du?

2008-12-17 @ 09:05:40
URL: http://Karinolofsson.se
Postat av: Lisa

klart man vill tro att allt är möjligt .. men hästar har jag ingen koll på :)

2008-12-17 @ 09:25:59
URL: http://wlisa.blogg.se/
Postat av: Matilda

Äääh klart du ska våga dig på att skriva på Buke även om folk är dumma, de ska inte vinna! ;)

2008-12-17 @ 09:57:34
URL: http://showjumper.blogg.se/
Postat av: Maria - f a s h i o n s t a r s ☆

nog är allt möjligt men tror att med pengar i den branchen så har man det ändå lättare... färre uppförsbackar

2008-12-17 @ 16:06:15
URL: http://fashionstars.blogg.se/
Postat av: Liene

sv: haha, okej



Jag tror att allt är möjligt:) Det finns ju många framgångsrika i världen som varit fattiga i början=)

2008-12-17 @ 17:34:32
URL: http://lienes.blogg.se/
Postat av: Sophia

Fast samtidigt ska man ha råd att kunna köpa en bra häst med? Det är ett stort inköp, man får ju inte en blivande stjärna för några tusenlappar direkt.. För det är ju faktiskt så att det inte spelar någon roll hur talangfull en ryttare är om man har en häst som varken kan eller vill. Tror det finns grymt många ryttare där ute som har en talang utöver det vanliga för ridning, men som man tyvärr inte får se på de större tävlingarna pga. sämre ekonomi och därmed också sämre hästar..

2008-12-18 @ 11:06:30
URL: http://sophiaeleonore.blogg.se/
Postat av: Veronika

va bara tvungen att säga hur glad jag e över att äntligen ha hittat en rolig blogg om hästar...



annars tror jag att man kan komma långt på att rida på en bra ridskola och få låna häst där som man tävlar med. har själv gjort det och lyckats rätt bra. :)

2008-12-18 @ 11:20:03
URL: http://veronikaelg.blogg.se/
Postat av: FREJA KNUTSSON

JAAA :D EN HÄSTBLOGG! Woooohoooo :D Så jävla kul!

Håller med dig, man kan lyckas om man bara vill :) kämpa är det rätta ordet!

2008-12-18 @ 13:12:39
URL: http://guilibe.blogg.se/
Postat av: Josephine

Jag hatar ordet fattig, blä. Jag är väl en av dem som inte tillängnats mycket pengar. JAg har en familj som alltid har givit mig det jag vill ha i stort sett förutom drömmen i livet att få en häst. Det sas alltid att det kunde jag skaffa när jag blev 18, åren gick jag blev 18, 19, 20 21 och snart 22. Jag har fortfarande inte råd. det är tråkigt men man kan klara det. Det tråkiga är att de med mycket pengar både kan satsa och lyckas. Det är det, tävlingar kostar, ha bil, transport och kunna ta sig överallt. Det är nog de största problemen att just sånt kostar. Man kan inte fara över hela sverige till tävlingar. Det är surt men det är nog bara bita i äpplet och vara glad för det man har. Det har jag alltid varit i alla fall och ngån gång kasnek jag även får min dröm, min häst.:)

Men då kan man nog ändå inte lyckas för det gäller att vara påd et när man är liten för det tror jag ändå.

Ja, nu fick jag sagt lite iaf :) stor kram på dig, trevligt med en hästblogg

2008-12-18 @ 15:22:40
URL: http://juiiice.blogg.se/
Postat av: Anna

Jag hoppas verkligen att man kan ta sig till toppen, utan att ha massvis med pengar! Jag ska åtminstone försöka:)

2008-12-18 @ 15:28:51
URL: http://upisdown.blogg.se/
Postat av: Jennie

Har levt hästliv tidigare, och har dessutom en syster som är väldigt ambitiös. Vi har underbara föräldrar som ställde upp med det mesta, även under den tid då både jag och min syster var "verksamma" inom hästsporten. Vi var dock väldigt framgångsrika trots att vi inte alltid hade märkesgrejer till pollarna! Så länge man har råd till häst, utrustning, träningar och tävlingar kan man komma lika långt som någon med mycket pengar!



Välkomna in till min rockmodeblogg frästen =) Kram Jennie

2008-12-18 @ 19:37:33
URL: http://jein.blogg.se/
Postat av: Regina

Även fast du inte är rik kan du självklart vara duktigt och komma långt. Men har man ekonomi kan man köpa sig en bra häst och man har även möjlighet att träna på en helt annan nivå än om du inte har så mycket pengar. Så har man talang och ekonomi så kan man lättare träna och utvecklas ännu mer. Men har du talang men inte så bra ekonomi tar det nog längre för en att utvecklas, eftersom man inte får samma tränings möjligheter. Man klart man kan lyckas. Det är inte dirket så att man kan köpa sig talang. Man kan vara rik men inte ha någon talang och då kommer man ingen vart.

2008-12-18 @ 21:01:35
URL: http://reginakm.blogg.se/
Postat av: hexagon

man ser speciellt på ponnytävlingar att de ponnierna som oftast vinner har varit med i flera år och vandrat mellan olika rytare samtidigt som priset hela tiden stigit. Man kan nå toppen utan rika föräldrar men det är en liten skala.

2008-12-18 @ 22:48:09
URL: http://hexagon.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0