Visste ni att...

2010-09-14 | 10:22:39Lånad bild

... Enligt Jens Fredricson finns det inget som heter "öga för avstånd", däremot känsla för bra grundtempo! Har du ett bra tempo så kommer du garanterat rätt på de flesta hinder. Jag själv brukar ofta mesrida i hoppningen och därför kommer jag även ofta fel med Tage. Något jag ska tänka på till hoppallsvenskan (som startar nästa vecka, hjälp!) är att rida lite mer "kaxigt", dvs. sätta Tage på rumpan samtidigt som jag rider honom framåt. Det behövs på en så stor häst som honom som annars gärna blir lite tung och slarvig.

Hoppas att min nya hoppsadel hinner komma i god tid innan allsvenskan så att jag kan rida in mig på den, och såklart att den ligger bra på Tage!...

Postat av: Lina - Inridning, tävling och graviditet!

Vi kommer mötas i allsvenskan! :P

2010-09-14 @ 12:02:57
URL: http://equilina.se
Postat av: Catrin Egerfors - Mitt liv som tävlingsryttare!

Det där låter faktiskt vettigt... När jag mesrider kommer vi ofta lite halvtokigt, men håller jag bara bra tempo så brukar det mesta gå bra :)

2010-09-14 @ 13:34:37
URL: http://cathie.se
Postat av: Maja (tidigare http://jagblirsnartvansinnig.blogg.se)

Jag tror absolut att det ligger något i det där =)

I alla fall i banhoppning så finns det ju distanser eftersom man ska rida dem, rider man dem rätt så kommer man rätt.

Men på låååånga distanser som det ibland finns i terräng eller världscupen så MÅSTE man ju ibland se/känna att ett avstånd inte funkar eller att man måste korrigera galoppsprångens storlek för att nå fram rätt till hindret.Där tror jag faktiskt att det krävs KÄNSLA för avstånd...Min tränare ställde en gång upp en övning som hon sa var den svåraste i hela världen, hehe.

Det var en stor oxer (1.30 kanske, stor för mig!) på medellinjen. Att vända upp vid A och hoppa ett hinder på rakt spår utan distans ÄR jättesvårt!

I alla övningar och banor är ju grundtempot det viktigaste man har till sitt förfogande när hindrena blir större - men det måste väl krävas en känsla för avstånd också?Det tror jag i alla fall...

2010-09-14 @ 18:04:54
URL: http://majagoesirish.blogg.se/
Postat av: Vikkan

Jag har praktiserat hos jens och han lägger verkligen stor vikt vid just att man helt enkelt bara ska ha en balanserad och rytmisk galopp, dt var inte ofta dt hoppades stora hinder direkt utan mycket markarbete med mycket mycket galoppbommar!

2010-09-14 @ 20:08:15
URL: http://fotoduon.blogg.se/
Postat av: O L I V I A

Tror faktikst på hans ord, har aldrig kunnat "se" avståndet, men känna - nu kommer vi rätt, det har jag gjort (:

2010-09-18 @ 10:35:54
URL: http://xattitude.blogg.se/
Postat av: Evelina

jag vet hur det känns att rida stora och långa hästar,, min är också väldigt lång och blir lätt flack i hoppningen då hon gjärna vill gå på lite för mkt.. så jag rider henne på pelham nu och det fungerar super.. visst jag får kämpa ännu mer i dressyren när man rider på vanligt bett men tack vare pelhamet kan jag få ihop henne bättre och nu har hon musklat sig lite och orkar hålla ihop sig själv lite bättre :)fortsätt jobba du gör ett bra jobb med din häst :)

2010-09-22 @ 19:00:08
URL: http://evelianwahlstrom.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0