Aha-experience!

2010-09-22 | 17:48:04


2 dagar i hoppsadel nu, det var längesen! Har bara ridit ut, vilket behövs eftersom Tage är pigg som en lärka just nu! Tror att det är för att han håller på och sätta vinterpäls, har för mig att han blev likadan förra året.


Innan avsprång

Under dessa uteritter har jag hållt lite koll på mina händer, hur jag håller när Tage går fint och vad som händer när Tage blir spänd och går ur formen. Jag tror faktiskt att jag hittat ett samband! Ganska svårt att förklara för andra, men jag ska försöka lite smått. Varje gång jag höjer handen något och slappnar av, sätter mig djupt i sadeln och låter sätet/skänkeln vara den största drivkraften så faller Tage ner i en fin och rund form. Däremot varje gång jag blir arg/irriterad/stressad så låser jag handen och underarmen nästan nere vid manken samt tappar drivningen med underkroppen och faller framåt/håller balansen i tyglarna, då blir Tage spänd och motvillig. Så detta är något jag måste banka in i huvudet!

Förresten, den nya KenTaur-hoppsadeln har inte kommit än och gör förmodligen inte det förrän nästa vecka heller. Så jag kommer antagligen att få använda Stübben-sadeln på allsvenskan i helgen, men det blir nog bra i alla fall. Jag måste dessutom köpa ett nytt hoppträns till honom också, jag får rida med hans dressyrträns (aachen) just nu eftersom pullar inte verkar passa honom. Hans ögon sitter nog för långt isär så att remmarna kasar in i ögonvrån på honom... :p

Postat av: Linnéa Westford

Gud vad roligt att du och Tage ska vara med i hopptävlingen på KRK på söndag! Ska vara funktionär:)

2010-09-22 @ 19:17:37
URL: http://linajzan.blogg.se/
Postat av: Vikkan

Gud så söt han är<33

2010-09-22 @ 21:24:35
URL: http://fotoduon.blogg.se/
Postat av: Sabrina

Får jag fråga om vilken kentaur det är och vad du tkr om den? har själv en dressyrmodell och verkligen älskar den, skulle gärna haft en hopp också :D

2010-09-22 @ 21:58:30
URL: http://sabrinasoderberg.blogspot.com
Postat av: Camilla Gustavsson

Hejsan!

Kan du inte spänna in den "övre" nosremmen mer då? Jag hade samma problem med min häst spännde lite mer så att ringarna kom längre bak. Aja du får testa :)

Lycka till i helgen, vart är det du ska tävla? :)

2010-09-22 @ 23:39:03
URL: http://camillagustavsson.blogspot.com
Postat av: Catrin Egerfors - Mitt liv som tävlingsryttare!

Du får spänne den övre nosremmen mer :)

2010-09-23 @ 15:59:13
URL: http://cathie.se
Postat av: M_N Melinda

Det är en härlig känsla när man fått rätt på saker o ting :DTill mitt projektarbete i skolan kommer jag starta ett företag och därför genomför jag nu en liten kundundersökning om pannbandsmode. Jag hade blivit glad om du ville svara på några frågor i länken nedan, tar max 5 min :)

http://www.surveymonkey.com/s/MWTCKMV

2010-09-24 @ 08:45:26
URL: http://munderstreckn.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0