Vi blev inte klubbmästare... Men superfin ändå!

2010-11-06 | 17:41:49


Får börja med att tacka för alla lyckönskningar som jag fått! Jag är verkligen jättenöjd med dagen även om vår KM-start fick ett snöpligt slut, men det är sånt som händer och innan dess var han skitfin.


Tage och mamma precis innan vi skulle åka hem

Uppvärmningsklassen var en LD med omhoppning, där vi gick felfria! :D Han var verkligen taggad och hoppade jättefint, vi kom lite fel några gånger då jag blev passiv -Hänger ju knappt med i hans fart, är inte van vid lite piggare hästar så ibland får jag stillestånd i hjärnan när det går lite för snabbt. Men han ville verkligen hoppa så han löste det ändå.

KM-klassen var en LC med stilhoppning. Trodde verkligen att vi skulle gå felfria, han hoppade jättefint fram tills näst sista hindret (som nog var en av dem minst "dekorerade" hinderna) -Tvärstopp 3 gånger så vi blev uteslutna. Dock tar jag på mig det då vi inte riktigt fick någon bra väg mot det någon av gångerna och jag tycker verkligen att det är obehagligt när dem vägrar, så stannar dem en gång så mesrider jag resten av banan. Många andra hästar hade tydligen också reagerat och vägrat på det hindret då det stod typ halvt igenom mot läktaren/publiken, men dem SKA ju egentligen inte göra det -Dock finns det inget "ska" eller "borde" i hästvärlden... ;p 92 poäng i stilbedömning hade vi fått om vi inte vägrat ut oss, det tycker jag känns rätt bra! Jag tror att Kajsa filmade båda rundorna så när/om hon laddar upp dem kan ni få se... :)

Det låter kanske konstigt för er att jag säger att jag är nöjd fastän vi vägrade ut oss, men han var verkligen jätteduktig innan dess och det kändes som riktigt bra rundor, båda två. Känns verkligen som att jag kommit på hur han behöver ridas i hoppningen, sen är han lite oberäknelig ibland men jag tror att det är en del av hans personlighet. Sen kan man ju alltid MOTVERKA det så det inte ska hända fler än högst 1 gånger, men jag tror att jag tog ut segern lite i förskott idag och slappnade av för mycket... :p Sen tycker jag att det är knasigt, varför ska det alltid vara så att den gren man inte lägger mest fokus och träning på ska gå bäst? Nu tränar jag inte alls hoppning mellan gångerna och tänker inte särskilt mycket på hur jag ska göra för att bli bättre i hoppningen, medans vi lägger ner hur mycket tid och ansträngning som helst för att bli bättre i dressyren. MEN ändå är det hoppningen som jag hittat knapparna på först... Sen är det kanske en enklare sport, men det är ändå lite störigt även om det såklart är jättekul att det börjat lossna i hoppningen... :p


Han var glad över att få komma hem, det var en lång dag idag! Hehe, ser ni lockarna i manen efter knopparna?... ;p

Sist vill jag bara säga hur roligt jag tycker att det är att folk uppmärksammar oss och tycker att Tage är fin, både på bloggen och ute i verkligheten!
Jag tycker verkligen att det är roligt och blir superglad varje gång, det underlättar motgångarna och misstagen lite. Han var så duktig idag, tycker att känslan under ritten är viktigare än vad för resultat det ger och idag var det verkligen den bästa känslan vi haft hitintills tror jag. Grattis till dem som blev klubbmästare detta året! :)

Postat av: fanny

92% är ju trots allt asbra! fan vad kul :D

2010-11-06 @ 17:54:02
URL: http://troublewhore.blogg.se/
Postat av: sara

vilken fin blogg du har!

Kanske värd att följa också? =)

2010-11-06 @ 18:28:20
URL: http://sariih.blogg.se/ridblogg
Postat av: IDA - Fotoblogg

klart man kan vara nöjd fast man vägrat ut sig! :D

2010-11-06 @ 19:10:07
URL: http://idrus.blogg.se/
Postat av: Sandra Johansson

Vad roligt! Grattis! Det är känslan och den egna ridningen som räknas :)

2010-11-06 @ 19:33:20
URL: http://teamjohansson.blogg.se/
Postat av: Maja

Whow nu Freja, du är ute på väldigt tunn is om du menar att Hoppning skulle vara en "enklare sport" än dressyr. Det skulle kunna blossa upp en megadiskussion kring ett sådant uttalande =P

2010-11-06 @ 19:39:43
URL: http://majagoesirish.blogg.se/
Postat av: Linnea - Hästar, Foto, Vardag m.m.

Som du själv säger - det är känslan som är det viktiga, inte resultatet! Även om man vinner en 1.30 hoppning kanske det kändes skit, och det är ju aldrig speciellt roligt!Grattis iallafall, härligt att det känns som att det lossnat :)

2010-11-06 @ 19:44:36
URL: http://h
Postat av: Linnea - Hästar, Foto, Vardag m.m.

Det var jag som skrev förra ;P haha

2010-11-06 @ 19:45:01
URL: http://linneabrandt.blogspot.com
Postat av: Josäfin :>

grattis ändå :D

2010-11-06 @ 20:28:33
URL: http://jossanamigo.blogg.se/
Postat av: molle

Freja du ska va asnöjd idag:)

(ja hade ju bara tur som vann) hade du gått felfritt hade du vunnit över mig;)

Såg bara 90klassen men de såg verkligen fint ut.

Du har en helt annan ridning på honom nu:)

nu ger vi järnet nästa helg!!!!

2010-11-06 @ 20:30:02
URL: http://matildalancing.webblogg.se/
Postat av: caroline

attans synd på vägran men stilig var han;)

2010-11-06 @ 21:05:13
URL: http://internationalshowjumping.blogg.se/
Postat av: Malin

Fin blogg! Hästen ser jättestor ut, hur hög är han i manken? :D

2010-11-06 @ 21:32:25
URL: http://malinolsn.devote.se
Postat av: jenny

kul att du är nöjd :) han är verkligen stilig!

2010-11-06 @ 23:55:56
URL: http://jennylarssonkuskochryttare.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0