Snygga fötter på Tage

2010-11-30 | 17:07:13Rivstart, eller något?... Tage har en mycket säregen springstil när han busar i hagen, kan visa er när jag har fixat klart bilderna! 

Nu är jag glad! Tage har äntligen fått fixat hovarna, han tappade ju en sko för några dagar sedan! Hehe, det är visst lätt att göra mig glad... ;p Det känns alltid extra bra att rida när hovarna är nyverkta och fräscha. Vi bestämde faktiskt för att ta av den skon som satt kvar istället för att sätta på en ny där han hade tappat den, så nu är han barfota för första gången sedan vi fick honom! Anledningen är för att han hade fnasat upp en bit på hoven där han hade tappat skon, så vi tyckte att han lika gärna kunde få "vila" hovarna lite och låta dem läka. Blir det inte bra, om han skulle ömma för mycket eller liknande, så kommer hovslagaren igen inom 1-2 veckor och fixar våra andra hästar så då kunde han i så fall slå på nya skor på Tage.
Jag hoppas dock att han går bra barfota och att hans framhovar blir lite finare då... Dessutom är det väl är lättare att undvika snöstyltor utan skor?

Idag har hästarna förresten kunnat vara ute största delen av dagen, snacka om att dem var glada! Har busat rundor i den höga snön hela tiden så dem lär nog sova gott inatt... Bra träning för dem.

Postat av: Julia

din header är så jäkla härlig :Doch ja mycket lättare att slippa styltor barfota, ofta så "känner" dom ju underlaget bättre då också o halkar inte lika mkt :)

2010-11-30 @ 17:17:34
URL: http://ryttarliv.webblogg.se/
Postat av: Emily

barfota eller snösulor är ju bäst mot styltor.. med skor fast utan snösulor är värdelöst x) vi har snösulor på alla våra. Nackdelen med barfota är väl att man inte kan brodda så de halkar lättare på is.

2010-11-30 @ 17:39:41
URL: http://memily.blogg.se/
Postat av: Camilla

Hoppas han funkar barfota. Min ungis går inte att sko i bak för hon är så rädd men jag hoppas hon inte halkar så mycket.

2010-11-30 @ 17:44:29
URL: http://hastskotare.zoomin.se
Postat av: Fanny

Inga styltor nej, men det blir som att gå på is med tofflor om det är halt ute, jag har aldrig klarat att hålla en häst barfota i vinterväglag utan att ha boots med broddar, men då slippar man ju styltor också så det är asbra :)

2010-11-30 @ 20:41:45
URL: http://troublewhore.blogg.se/
Postat av: Hanna

usch snöstyltor ja... jag kämpade ett bra tag igår för att få loss dem från hovarna på den stackars hästen...

2010-12-01 @ 08:57:27
URL: http://hpsdagbok.blogg.se/
Postat av: Matilda&Vicky

Vacker häst =D

2010-12-01 @ 16:01:00
URL: http://vickysutbildning.blogg.se/
Postat av: Anna

Alla hästar kan gå barfota. Det är bara det att det finns väldigt lite kunskap om det i Sverige och få som verkar barfota hästar på ett bra sätt så att hästen inte får problem och smärtor. Det är extremt onaturligt för en hov att ha en metallsko på sig. Hoven är hela hästen. Ingen hov ingen häst kan man säga. Hoven fungerar som hästens hjärta. Den gör så att blodcirkulationen fungerar och pumpar runt i hela kroppen. Hästen är ett stort djur som leder blir enorma påfrästningar. Hoven fungerar stötdämpande så varje gång hästen sätter ner sin hov skall hoven ta emot trycket och hoven vidgas. När man sätter på en metallsko så hindrar man hoven rörelse och förstör dess naturliga funktion. En metallsko fixerar hoven. Alltså den viktigaste delen i hästen har mist sin funktion. Man kan fråga sig var hältor, inflamationer spänningar m.m kan komma av? Kunskapen är väldigt liten men jag hoppas att den kan bli större om fler människor är beredda att lära sig nytt och se hästen på ett mer naturligt sätt. Det vinner man alltid på i det långa loppet!

Lycka till!

2010-12-07 @ 15:19:52
URL: http://parelliliv.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0