Var och tränade igår

2010-06-03 | 13:29:26


Igår var vi på markarbetesträning för Kattiz. Jag tyckte att det gick riktigt kasst men blev i alla fall bättre mot slutet (som tur var). Han fick ju vila i måndags efter dressyrtävlingen, och på tisdagen kom jag hem sent och skulle sen visa Tuffe för spekulanter så då varken orkade eller hann jag rida fler hästar. Jag visste att jag borde ha gjort det för annars blir det som det blev igår; Han bara springer och lyssnar inte för fem öre. Men alla gör dåliga val någon gång... ;)

Första övningen innehöll väldigt många moment och skulle träna lydnaden och lösgjordheten. OMG. Trodde att det var en smidig hopphäst jag hade fått men igår var han snarare en klumpig elefant? Snubblade på allt och rev (på 30 cm...) och allt vad han gjorde. Jag var visserligen inte bättre, höll bara i handen och ansträngde mig inte precis -Blev bara arg. Till slut fick vi skippa skänkelvikningen och bara göra halt där istället för att han skulle lyssna.

I slutet hoppade vi ett litet mini-hinder på volt, tränade avståndsbedömningen. Gick ganska bra, men ibland blir jag för ivrig.



Jag vet i alla fall vad jag har träna på! Från och med nu när vi tränar markarbete hemma på banan så ska jag bara använda övningar med mycket moment! Vi båda behöver träna oss på att bli lite snabbare i reaktionerna och han kan inte bara springa iväg sådär för att det blir jobbigt!... Man märkte att han inte var van vid sånna krav och att allt hela tiden levereras efter varandra, han orkade knappt lyfta på fötterna när vi skrittade av -och då kan jag säga att det ändå inte var någon jättehård eller lång träning... :p

Postat av: Rebecka

Sv: Ja, det är ju typ de man gör, haha ;P

2010-06-03 @ 15:37:38
URL: http://raneryttaren.blogg.se/
Postat av: Maja

Så kan de gå ibland :P

Men de e bra träning de också ;)

2010-06-04 @ 20:41:20
URL: http://jagblirsnartvansinnig.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0