Blir dressyrträning imorgon

2010-06-18 | 22:53:14


Gud vad snabbt dagarna går nu när det är sommarlov! Kom nästan precis hem från ett ridpass med Tagis, red på banan. Han var faktiskt inte fullt så stel som jag tyckte att han var i förrgår, han har tappat en del men var mycket mer samarbetsvillig och försökande idag.

Vi ska börja stödfodra honom redan för det känns som om han behöver "fylla på förrådet" med mer än bara gräs, kan vara därför som han är så smal över ryggen igen. I fodret får han även en dos av Equitop:en för det behöver ändå ätas upp, jag är så nöjd med örtmixen och kommer att fortsätta med den så fort hästarna kommer hem igen. Tage tyckte att Equitop:en smakade lite konstigt, den innehåller ju grönläppmussla och stinker fisk, men glupsk som han är så äter han allt ändå! :)

Börjar sakta men säkert komma igång med ordentlig träning efter viloveckan igen, det är alltid lite svårt och jobbigt dem första dagarna efter att vi flyttat dem till betet. Känns som att han behöver aktivera sig igen, kommer att bli mycket chombong-longering framöver eftersom jag tycker att han tappat lite styrka i höger galopp igen.

Imorgon ska vi nog träna lite dressyr för Kattiz! :)


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0