Göteborg Horse Show was GREAT!

2010-02-28 | 13:00:14


 

GHS var SUPERKUL detta året!
Definitivt mycket roligare sällskap, Kajsa och Caroline Thuresson. Vi gick på mässan säkert 1000 varv, irrade bort oss och gick i cirklar... :p Till slut tror jag nog att vi hann titta in i alla affärer minst en gång?... Jag hittade ingenting speciellt. Ska jag köpa något så måste det antingen vara något som jag verkligen behöver, eller så ska det vara något som fångar mina ögon direkt och det börjar klia i fingrarna. Inget av detta hittade jag på mässan...
PLUS,
snacka om att de lurar en på pengar under mässan! Man tror att allt ska vara billigare, men icke. Jag hittade ett klinker-träns som jag länge spanat in, vanligtvis kostar det mellan 600-700, men nu var det höjt till 900?! Nej tack, då handlar jag det hellre i butik...

DAGENS BÄSTA RITT: Måste faktiskt säga att den utfördes av dressyrryttaren Patrik Kittel! Hans nummer var verkligen perfektion, jag som inte ens är intresserad av dressyr! Jag älskar när dem har "kall"/mystisk musik till sina kürnummer, det ger i alla fall mig en speciell känsla och inlevelse. Han blev placerad 2:a, men förtjänade 1:a platsen tyckte jag!

 
Abdullah Al Sharbatly

BÄSTA HOPPEKIPAGE: Hoppningen var såklart roligast att titta på. Det är extra roligt att se allt LIVE också, TV:n ger inte alls samma känsla eller inblick. Jag spanade in alla sitsar/handpositioner, eftersom det är det som jag är mest osäker på i min egen ridstil. Jag gjorde några för mig värdefulla reflektioner, ni kanske får ta del av dem så småningom.

Särskilt roligt var det att se Jos Lansink! Han är banne mig dubbelt så duktig i verkligheten än vad TV/videosar visar! Hans ritt var verkligen superfin, tyvärr råkade dem riva sista hindret i grundomgången. Jag fick en massa inspiration från att ha sett honom, men skulle behöva se hans ritt på video för att komma ihåg allt igen. Är det någon som filmade så säg till! För övrigt så verkar det som att vi har en ny "Rodrigo Pessoa" i form av Abdullah Al Sharbatly. Inte för att han är snygg, men han verkar vara en jäkel på att rida! Vann Göteborg Trophy Grand Prix!
PS. JAG tycker inte att Rodrigo någonsin varit snygg, men vissa andra gör... :p


Som sagt så shoppade JAG ingenting, men fick ändå med mig två saker hem!SCHABRAK FRÅN LAMICELL/EQUALITYLINE: Alla som anmälde sig till Lamicell Cup inom en viss tid fick ett gratis "sponsorschabrak". Det var tur att Caroline stannade och kollade på dem, annars hade jag totalt glömt att hämta ut mitt!

Riktigt fint schabrak! Känns som att det är bra kvalitet, inte alls som t.ex. schabraken man får från Hippson/Folksam Riders Cup. Detta schabraket kan jag t.o.m. tänka mig att ha på tävlingar!BOK: "Övningar och banor för hästhoppning", den fick jag av mamma. Jag tror att det skulle vara min födelsedagspresent? Riktigt roliga övningar, kommer definitivt att användas flitigt så fort vår ridbana är brukbar igen!

Har ni haft det kul på GHS? Köpte ni något spännande?
+ Någon som filmade Jos Lansinks runda och har lagt ut det på YouTube? LÄNKA!

Postat av: KAJSA KJELLSON- Min ponny&Jag

svtplay !

2010-02-28 @ 13:07:51
URL: http://osterlenskajsa.webblogg.se/
Postat av: KAJSA KJELLSON- Min ponny&Jag

nä förresten jag ångrade mig, dom tog nt med honom där x)

2010-02-28 @ 13:16:31
URL: http://osterlenskajsa.webblogg.se/
Postat av: FRIDA VILTORSSON - Det mesta mellan häst & hov

Man kan se när han rider på svt play

2010-02-28 @ 13:32:14
URL: http://fridaviktorsson.blogg.se/
Postat av: Carro

Va bra att ni hade skoj! =)

2010-02-28 @ 14:01:42
URL: http://iamcarro.blogg.se/
Postat av: Maja

Jag invigde mitt lamicell cup-schabrak igår på Pay n Jump i Lahoml :D

Passformen var super!

2010-02-28 @ 14:19:42
URL: http://jagblirsnartvansinnig.blogg.se/
Postat av: annie

fint schabrak :)

2010-02-28 @ 17:01:19
URL: http://anniehoppryttarinna.blogg.se/
Postat av: Carro

Sv: Ja, det kostade väl ändå en del att både åka upp där och att få gå in där. Och man ska ju få något för sina pengar. =)

2010-02-28 @ 18:48:31
URL: http://iamcarro.blogg.se/
Postat av: Warnmark - backstage på GHS -bloggen för dig & din häst

Har haft fyra helt underbara dagar och har shoppat en massa :D. Haha

2010-02-28 @ 19:02:32
URL: http://warnmark.blogg.se/
Postat av: lotta

hm.. jag kan dock inte hålla med dig ang. Abdullah.

Jag anser att Rodrigo är en fantastisk ryttare som vet vad han gör, han rider ordentligt och när han gör snäva svängar så gör han det snyggt, däremot så la Abdullah sin häst helt galet tyckte jag. Hästen fick rädda honom hela tiden, det kändes inte als som en planerad ritt mest slit och släng hit och dit. Är mycket mer imponerad av denna helt galet underbara häst som fixade det så bra. Men jaja vi får väl se hur långt han kommer, ska bli intressant att följa honom iaf.. men jag hoppas på bättre ridning.. men smaken är som baken ;)

2010-03-01 @ 09:57:57
URL: http://hastfotografen.webblogg.se/
Postat av: fridan

jag hade kul och hittade en del grejjer ändå:) även om de inte var några direkta fynd men där jag bor finns typ EN hästaffär... :S

2010-03-01 @ 12:06:12
URL: http://kaloescha.blogg.se/
Postat av: Linnea

Har den boken och den är jätte bra :)

2010-03-01 @ 23:58:43
URL: http://hastliv.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0