Hur hittar man motivation bland snödrivorna?!

2010-12-04 | 16:24:21Ge mig en ridbar ridbana igen!...

Nu är jag riktigt trött på snön och vill att allt ska smälta bort till imorgon! Går ju inte att rida ordentligt! Vi får hålla oss på en liten oval volt på ridbanan och bara pulsa runt för skojs skull, vilket är rätt långtråkigt nu efter en vecka... Jag har i alla fall bestämt mig för att ta det rätt lugnt med Tage sålänge det är så här mycket snö. Med det menar jag att mest skritta och försöka arbeta honom rätt och i balans där, för det är jobbigt nog för honom med det. Dessutom kan jag försöka jobba med min sits och inverkan då, lättare att tänka på och "befästa" om man tar det i lugn takt.Hur klarar ni andra att hålla era hästar i trimm under snöiga vintrar? Behöver lite tips och inspiration känner jag!

Postat av: Sara

Rid i snön? Kräv lika mycket som du brukar men rid kortare pass, eftersom att det är mer krävande, förstås. Mina hästar brukar alltid bli som riktiga broilers på vintern, så bra träning i snön!

2010-12-04 @ 17:13:38
URL: http://ussing.blogg.se/
Postat av: Linnea - Hästar, Foto, Vardag m.m.

Oj, det är ju verkligen skitroligt att rida i snön! Säger som Sara, kortare pass om det är djupsnö men är vägarna plogade så kan du rida som vanligt! Fördelen med snön är ju att man kan galoppera typ öööööverallt eftersom det blir mjukt :D

2010-12-04 @ 18:00:17
URL: http://linneabrandt.blogspot.com
Postat av: julia

vad fin blogg du har! hoppas du får en bra kväll :)

2010-12-04 @ 18:02:16
URL: http://julialaa.blogg.se/
Postat av: Linnéa

Finns det inge ridhus då? :o

Annars är det bara att variera, skogen (plogade stigar), eller djupsnön.Jag lägger gärna upp ett schema för vad jag ska göra. Som tex. denna vecka - grustaget (galopp), djupsnö & skrittur (barbacka). Gäller att variera bara :)

2010-12-04 @ 18:24:30
URL: http://neiah.blogg.se/
Postat av: Elvira Johansson - ridahest :D

Jag rider på vägar och försöker antingen göra öppnor/slutor, eller skänkelvikningar eller mini serpentinbågar över vägen :D sen finns det en del åkrar som är skördade som är superbra underlag eftersom att man vet att de är plant under :)

Sen åker jag till ridhuset ca 1gång i veckan :)

2010-12-04 @ 19:20:49
URL: http://ridahest.blogg.se/
Postat av: Natalja

Säger som dom andra före mig har gjort: variation! :)Härliga bilder föresten!

Gillar känslan i den sista! :D

2010-12-04 @ 20:35:23
URL: http://nataljas.blogg.se/
Postat av: anni

Korta dressyr eller intervall pass i snön är superbra träning, fast försöker rida i ca 30 min då eftersom det är så tungt! Kanske dressyr dag 1, skritta dag 2, intervall dag 3, skritta 4 osv så de får riktig återhämtning efter passen också :)

2010-12-04 @ 21:39:28
URL: http://annikarlsson.webblogg.se/
Postat av: Camilla

Rider mina intensiva dressyrpass i snön på åkrarna, kortar ner de och ger de fler pauser bara. Gammeltanten såg ut som världens muskelknutta efter förra vintern.

Perfekt att träna sitsen och taktkänslan i djupsnön då hästen rör sig mer och får tydligare takt.

Varierar ofta underlaget också för att minska slitaget. Inte djupsnö varje dag, dumt mot leder och senor.

2010-12-04 @ 21:44:07
URL: http://hastskotare.zoomin.se
Postat av: Catago - Hästbloggen för dig!

det ska jag göra :) tror vi åker med honom till sadelutprovare nästa helg(rider med hoppsadeln tills dess). För min dressyrtränare visade att sadeln antagligen var för bred så den tryckte mycket på manken och hindrade även hans rörelser med bogarna. Det är ju inte säkert att schabraket var något tecken på det, men jag och anna tyckte det var konstigt eftersom det schabraket legat perfekt på Tage :)

2010-12-04 @ 22:01:06
URL: http://catago.blogg.se/
Postat av: Sabina Borenius- ronda.blogg.se

Men Freja, snön är ju PERFEKT för att hålla hästarna i trim! ;) att träna dressyr i snön är riktigt bra, och du kan träna allt från styrka till kondition bara genom att rulla på i galopp på antingen raksträcka eller i backe. Och även fast paddocken är snöfylld så ska du inte bara hålla dig på spåret, rid "som vanligt" över hela banan. Jag rider alla rörelser, tempoväxlingar och övergångar i den höga snön, Saga får bara jobba ännu mer och bygger ännu mer muskler! Jag älskar att vi har fått snö, hela vintern kommer bli en perfekt uppbyggnad till vårterminen! :D

2010-12-04 @ 22:09:27
URL: http://ronda.blogg.se/
Postat av: Josefine

Håller med de andra här. Rid på som vanligt, är det jättetungt för hästen så ta det lite lugnare. Hästen klarar alltid mer än man tror.På med bra broddar och snowgrips så är det bara att rida överallt. Skönt när man har en pigg häst också, de orkar inte hetsa upp sig lika länge när det är tungt.

2010-12-04 @ 22:32:11
URL: http://matchesyoureyes.blogspot.com
Postat av: M_N Melinda

Nu har jag ju visserligen ett ridhus på stallet... Men att träna i snön är perfekt! Det blir tyngre för hästarna, så man bör inte rida lika hårt och länge som i vanliga fall.. :)

2010-12-05 @ 09:28:07
URL: http://munderstreckn.blogg.se/
Postat av: Anonym

Ridhus och gärde men även långa skritt turer:)

2010-12-05 @ 10:46:51
Postat av: Camilla

uteritter och åter uteritter.. :P ridhus r ju ett alternativ, dock 4 mil dit.. så jag brukar putsa formen lite extra fram mot vårkanten istället ;)

2010-12-05 @ 14:47:31
URL: http://unafraid.blogg.se/
Postat av: Johanna Torudd

Vi har skottat en 2 m bred väg ungefär på ett av våra mindre fält, så vi kan rida runtrunt iaf, men jag håller med att det är tråkigt att bara göra samma sak varje dag, man vill ju inte rida ut för länge heller eftersom det är så jobbigt för dom att gå i djupsnö.. (:

2010-12-05 @ 15:48:24
URL: http://johannatorudd.shapemeup.se
Postat av: Catrin Egerfors - Mitt liv som tävlingsryttare!

Det är ju nu det är toppen att träna hästarna!! ;D Rid i snön, superjobbigt för hästarna :D

2010-12-05 @ 16:06:44
URL: http://cathie.se
Postat av: emily

Ridning i snö är precis som alla säger jättebra styrketräning(och toppen för oss med illvilliga bushästar då dom inte orkar hitta på bus). Det man bör ha i åtanke är bara att det sliter ganska mycket på hästens haser och bakknän att gå i djup snö då de lyfter mer på bakbenen än vanligt, så därför brukar jag inte göra det mer än kanske 2 dagar i veckan.Här i Norrland är det en självklarhet att ha hästarna broddade hela vintersäsongen, och då tycker jag också att man bör linda/använda benskydd, särskilt i djupsnö då det kan vara lite trubbel med balansen ibland, för att slippa onödiga trampskador.Och som motivationsknep - det är jäkligt roligt att hoppa snövallar!

2010-12-07 @ 16:48:40
URL: http://livetmedella.blogg.se/
Postat av: Julia

Hej Freja! Var ner till Ystad förra veckan och upplevde all snö, så jag förstår problemet ;)

Vi har mindre snö här uppe bland fjällen, vilket känns rätt skumt! Än så länge kan jag hålla till på stigarna och fotbollsplanen, men jag har sett bilder från hur det såg ut för ett år sedan vid den här tiden och då har Ystads snömängd inte så mycket att säga till om längre, haha.. Så jag hoppas de riktiga snömängderna håller sig borta ett tag till..Kram

2010-12-08 @ 10:48:09
URL: http://jeldh.blogg.se/
Postat av: sarah

När snön kommer är det som värsta paradiset för mig!:P Jag har väldigt dåliga tränings förhållanden men när snön har fallit kan jag rida nästan precis överallt! Dessutom är det ju så mysigt. min motivation har aldrig vart så hög som den är nu (då har jag ju inte fått rida på 1-2 månader också). Ett tips är att också korta ner passen för din egen skull, för när man börjar frysa så tappar man också motivationen. Jag rider bara mellan 20-40 min nu på vintern. Men jag tror inte man ska vara för orolig att pressa hästarna, det säger min tränare heeela tiden. Vi tjejjer är lite fjantiga med våra hästar, för det behöver man ju inte köra 1 timmes konditionspass 5 dagar i veckan. Utan den måste ju också vara förberedd på det haha. Sedan ska man använda sig av skritten väldigt mycket, skritt är väldigt bra för hästarna vilket man ofta glömmer. Och Tage är ju precis som Yrroll lite till åldern då är det extra viktigt med mycket skritt :) Så skritta ut 2-3 dagar i veckan i skogen.

2010-12-11 @ 14:35:49
URL: http://ridsportsarah.blogg.se/
Postat av: FRIDA ELMLUND - en hästmänniskas vardag

Att rida runder i snön är både roligt och nyttigt tycker jag :D

Man kan göra precis samma sak i snön som man kan när det är barmark, dock gör snön träningen flera gånger mer effektiv! Jag älskar det helt enkelt! :D

Jag vågar dock inte hoppa i snön men eftersom man inte gör det så ofta är det ju bara att åka iväg till ridhus de få gångerna :)

2010-12-11 @ 19:51:42
URL: http://fridaelmlundare.blogg.se/
Postat av: jenny

Massa bra tips :) Jag tycker verkligen om att rida i snön, känns som att det blir liiiite mer styrka! Har dock hört att ridning i snö för ofta/mycket är skadligt för senorna. Kan du inte kolla upp vad dina andra läsare säger om det?=)

2010-12-15 @ 18:50:30
URL: http://jennylarssonkuskochryttare.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0