Månadens VÄRSTA pass!

2010-08-02 | 00:08:03


Fy för vad dåligt det gick att rida idag, augusti har nyss börjat och vi inleder det med att vara osams... Å sin sida räknade jag inte med att han skulle vara fin, han har fått vila 2-3 dagar eftersom vi varit bortbjudna och sånt. Han brukar "bara" bli stel då, men det var han faktiskt inte särskilt mycket idag (eller så har jag lärt mig att hantera det snabbare än förut). Jag kan inte riktigt sätta fingret på vad det var idag... För det första var han SVIIIIINPIGG! För det andra så gick han verkligen in för att försöka dra mig ur sadeln heeela passet, kvittade om jag tog uppresande tygeltag, släppte tyglarna så att han skulle hamna i obalans, skänklade på. Jag gjorde allt jag kom på för att få honom lite mjukare i munnen, t.o.m. övergångar och tempoväxlingar för att aktivera bakdelen eftersom det kändes som att den hängde tio meter utanför. Tage kändes som Janne Långben (snubblade och var klantig hela tiden) och jag såg ut/kände mig som en geleråtta eller något annat sladdrigt. Vilket team!... ;p

Det är jäkla svårt att försöka behålla en mjuk hand när han lägger all sin vikt i mina händer och samtidigt vill ösa på i full fläng, så jag själv var ju inte precis exemplarisk heller. Men ändå. Efter ett tag var han dock tillräckligt uppmjukad för att gå i låg och rund form i skritt, VARFÖR kan han inte göra det i trav/galopp också?! Måste ju seriöst vara något som jag gör fel när det blir högre tempo då? Vet att jag skumpar och flaxar ganska mycket fortfarande i nedsittning trav, Tage är ganska känslig i sin rygg så han är inte alltför glad över detta men samtidigt måste jag ju fortsätta att träna på att sitta ned om jag vill bli bättre på det?... Som grädde på moset började det spöregna lagom till jag släppte ut honom i hagen, inte särskilt bra för varma muskler att bli nedkylda på det sättet -Så jag har väl en superstel häst att rida imorgon... xp

Imorgon MÅSTE jag rida ut, det är det enda som hjälper när han börjar bli såhär tjurig på banan. Har inte ridit ut på jättelänge igen men ärligt talat tycker jag att det är lite obehagligt nu när dem är på sommarbetet. Måste gå längs en väg som är övertraffikerad av turister nu på sommaren, där finns även en mack med en massa fladdersaker och ett stort plasttält. Tage är inte alltid särskilt "traffiksmart" om man säger så och omgivningen underlättar inte precis. Därför har jag undvikit uteridning så mycket det går den här sommaren.

Postat av: C U A D R O - linnéas lilla blogg.

Sv: Icke bra men jag tror den är jätte bra bara att jag inte orkat ta mig till och läsa i den.

2010-08-02 @ 10:31:24
URL: http://cuadro.blogg.se/
Postat av: Karoline

Jag tycker att du är så himla duktig Freja som kämpar på trots motgångar ibland, du ger mig inspiration :)



Fortsätt att kämpa så kommer det att lossna en dag och då kommer allt att ha varit värt!

2010-08-02 @ 11:12:38
URL: http://karoline.eak.nu
Postat av: Caroline

Freja!

Du är så otroligt duktig och målinriktad, jag har läst din blogg i snart ett år och jag blir så imponerad av att du aldrig ger upp, utan istället kämpar på för att nå högre mål.



Under tiden jag har läst din blogg har jag märkt att du har utvecklats så otroligt mycket. Om alla hade din positiva inställning och kämparglöd skulle den negativa atmosfären i hästvärlden vara som bortblåst.



Jag ville iallafall bara säga att du är otroligt duktig och jag är väldigt imponerad av dig. Du är en stor inspirationskälla Freja, lyssna inte på de negativa kommentarer du får, de har inget bättre för sig än att sitta och klaga på folk.



Du kommer att komma långt!

Ta hand om dig.



/Caroline

2010-08-02 @ 11:19:17
URL: http://livetenligtrosanna.blogg.se/
Postat av: Moa

SV: Vilken grym header du har! Jättefin!

2010-08-02 @ 13:54:18
URL: http://moastraning.blogg.se/
Postat av: Alice

Hej!

Du hade en allround/hopp som du ville sälja för ett tag sen. Har du den kvar eller fått den såld? Är på jakt efter en hopp till halvblodet, har för mig att din var ganska rak i bommen om jag minns rätt?

2010-08-02 @ 15:05:13
URL: http://kruthuset.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0