Hur stor plats ska bloggen få ta?

2010-04-22 | 18:46:33


Satt nyss och funderade lite hur otroligt lätt det är att få "storhetsvansinne" när man är bloggägare, går det bra en period med många läsare etc. så vill man ofta göra allt för att inte mista dem -Fler och intressantare inlägg, nya bilder/filmer varje dag, bloggtävlingar, fixa snyggare design, redigera bilder för att dem ska passa in i inläggen. Så mycket tid man kan lägga ner, men frågan är -Vad vill man mest? Ha många bloggläsare eller spendera extra tid hos hästarna, som faktiskt kan leda till bättre resultat på tävlingar?

Egentligen är det ju ganska sjukt att bloggen kan ta så stor plats i ens liv, jag vet själv att man t.ex. gör sig extra besvär bara för att få några bilder/filmer som man kan lägga in på bloggen. När man egentligen borde lägga den där tiden på sin häst, koncentrera sig på hoppbanan eller allt vad det nu kan vara. När det går dåligt på en träning/tävling så tänker man direkt på vad man ska skriva på bloggen!

En hästbloggare som jag faktiskt har lite som "hemlig förebild" ääääär... *trumvirvel*
Jacqueline!
Delvis för att hennes häst är lika gammal som Tage och vinner typ ALLT, det ger mig mycket inspiration, hopp och idéer om att Tage kan vara lika bra -Åldern är bara en siffra. Sen tycker jag att Jacqueline verkar ha ett "sunt tänkande", hon satsar på att bli bra i hästvärlden och bloggar bara när hon har tid/känner för det. Dessutom så får jag erkänna att hon och hennes Samantha finns med på min förebildslista eftersom hon galopperar väldigt mycket framåt men kan ändå svänga snävt, precis vad jag behöver lära mig... ;p

Hur mycket tid brukar ni lägga på er egen blogg/dag? Känner ni aldrig att bloggen har lite negativ effekt på själva hästlivet?...

Postat av: jenny

jag lägger inte ner så jätte mkt tid på själva bloggen utan mer på hela internet ;) Den tiden jag sitter framför datorn skulle jag hinna göra mkt ute på!

2010-04-22 @ 19:48:31
URL: http://jennylarssonkuskochryttare.blogg.se/
Postat av: warnmark -vinn ett schabrak från Scapa

Jag håller med dig. Ett tag gick bloggen före allt utom hästarna. Skolan, sömnen osv blev lidande -helt sjukt.. Jag fick nästan panik när jag var inte var hemma och kunde blogga xD. Nu de två senaste veckorna har jag lagt lite mer tid på bloggen när jag inte har haft någon ridbar häst men samtidigt orkar jag inte bry mig längre om det bara dyker upp två inlägg på en dag. Statistiken har jag också slutat bry mig om, för hellre ha trogna läsare som stannar kvar dagligen än att försöka "göra reklam" dagligen för bloggen för att få upp statistiken 100pers om dagen som bara går in och kollar men inte stannar...

2010-04-22 @ 19:54:28
URL: http://warnmark.blogg.se/
Postat av: Rosanna Zimdahl

hehe håller med, det är irreterande att man ibland inte kan tänka på annatXD

2010-04-22 @ 21:05:36
URL: http://hastdiggaren.blogg.se/
Postat av: BORÅS RYTTARE

Jag brukar inte tänka på det jag ha bloggen mest för mig själv och när jag har tid så skriver jag roligare inlägg inte bara om min träning men det är mest på helger hehe :P

2010-04-22 @ 21:14:50
URL: http://borasryttaren.blogg.se/
Postat av: Elinore

gud vilken fin header :D

2010-04-22 @ 21:52:14
URL: http://etraningsdagbok.blogg.se/
Postat av: Onthebit - bloggen om dressyr

Jag har faktiskt minskat ner mitt bloggande rejält, då jag tävlar mkt samt går i skolan så vart persen för mkt. Det är tar upp nästan hela dagarna att svara på kommentarer, ta bilder, hitta på nya inlägg osv.



Tror att de med mindre bloggar kan ha svårt att förstå hur mkt tid man faktiskt lägger ner på sin blogg, det tog inte lång tid innan jag insåg att den livstilen inte fungerar för mig. Jag vill alltid prestera allt på en gång, så jag kunde lägga upp 12 inlägg per dag när jag var som aktivast.



Men nu kommer häst, familj och skola före. Men minst ett inlägg om dagen blir det, för det måste jag för min egen skull :P

2010-04-22 @ 22:01:26
URL: http://oonthebit.blogg.se/
Postat av: sofie

Har slutat att uppdatera så mycket och bestämmt att bara uppdatera kanske högst 2 inlägg om dagen på vardagar. På helger har man lite mer tid så då är det lite olika. Men främst på vardagar så blir det ett "dagens ridpass" inlägg :)

2010-04-22 @ 22:42:22
URL: http://sofieslilla.blogg.se/
Postat av: Josefine

Jag är väl inte direkt någon att jämföra med, eftersom jag bara är i stallet två gånger i veckan i snitt. Och att min blogg inte handlar om hästar. I vilket fall så struntar jag ganska mycket i bloggen. Jag tycker att det är roligare att läsa andras. Och min blogg har jag mest som en dagbok för min egen skull.



Jag förstår inte riktigt hur du hinner med, men det gör du och det är imponerande. Jag skulle dock inte tycka att det var jobbigt om du hade max ett inlägg om dagen eller något, jag skulle nog komma tillbaka ändå. Man har följt dig så länge att man vill veta hur det går.

2010-04-23 @ 07:59:17
URL: http://matchesyoureyes.blogspot.com
Postat av: Matilda

Jag planerar i förväg för att slippa känna att blogggen tar för stor plats. När jag ändå sitter vid datorn skriver jag ihop inlägg och sparar som utkast och kör ut med mobilen under nästa dag.

2010-04-23 @ 10:04:47
URL: http://showjumper.blogg.se/
Postat av: Karoline

Ibland kan jag känna att bloggen tar för lång tid, men jag försöker att inte känns stressen.

2010-04-23 @ 10:23:32
URL: http://karoline.eak.nu
Postat av: Tina - Born "Bornis" Late

Jag bloggar bara för min egen och Louise skull (hon som äger Bornis).. Därför blir det mycket att jag uppdaterar när jag har ridit och vad jag har gjort med honom..

Har jag bara varit ute i stallet och mockat så är det inte säkert att jag uppdaterar, OM inget har hänt på "dramafronten" i stallet vill säga :)

2010-04-23 @ 13:15:05
URL: http://bornlate.blogg.se/
Postat av: Mikaela

Känner verkligen igen mig i det där! En fråga jag tänker ganska mycket på för tillfället :p

2010-04-24 @ 13:21:57
URL: http://tavlingsryttaren.se
Postat av: Sara

Jag bloggar när jag har lust och när jag har tid. Jag tänker inte låta bloggen ta tid ifrån hästarna! Jag har bestämt mig att jag ska bli "bäst".. och vill man bli riktigt framgångsrik så kan man inte sitta vid datorn, eller hur? (;

2010-04-25 @ 18:15:03
URL: http://saraaandersson.devote.se
Postat av: jacqueline dinewald

Gud va gullig du är freja! tack så himla mycket!!!!

Det är verkligen superkul att höra och ja jag blir alldelens varm och glad!

tack tack tack!!!

2010-04-27 @ 15:33:32
URL: http://charente.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0