Läsarfråga: Självförtroende

2009-09-17 | 22:01:15


"Hej kära Freja! ^^ Tyvärr är det så att jag inte har direkt superbra självförtroende i ridningen.. jag känner mig ofta sämst i min ridgrupp m.m! :( Och du har ju en kategori som heter Pepp-talk, dessutom verkar du ha väldigt bra självförtroende, så kanske du skulle kunna skriva ett litet självförtroende-inlägg på din blogg? Skulle vara kul med lite tips mot mitt svaga självförtroende!"

FREJA SVARAR: Jag tycker absolut inte att du ska känna dig dålig! Alla känner sig dåliga och osäkra någon gång i sitt liv, lika mycket som man kan känna sig duktig och stolt ibland!

För någon månad sedan så skrev jag faktiskt ett inlägg med självförtroendetips, men det tål att repeteras!

Jag tycker att du först och främst ska gå till botten med problemet; Vad är det som gör att du känner dig sämst? Skriv upp det i ett block, och kom sedan på lösningar på hur du ska "träna" bort det!
Mina egna erfarenheter är att dåligt självförtroende ofta uppkommer vid okända situationer, som du känner att du inte behärskar eller kan utföra till 100% p.g.a. olika anledningar. Det jag menade med att "träna bort din osäkerhet" är alltså att om du t.ex. har dåligt självförtroende över din sits, förbättra den då! Tillslut kan du rida runt och vara riktigt mallig!

 
Självförtroendet kan inte alltid ligga på topp!

Kunskap i allmänhet ger självförtroende, känner du att du inte riktigt kan allt om hästar, lär dig ur bra faktaböcker eller rådfråga duktigare personer hur dem hade gjort!

Är det något som du känner dig osäker på under ridlektionen -fråga ridläraren. Hon finns ju där för att lära dig att rida rätt.

En jättebra övning, som jag även berättar om i självförtroende-inlägget, går till såhär:
Varje kväll ska du skriva...
 3 bra saker som du har gjort under dagen, något du är stolt över.
 Har du fått några komplimanger? Skriv upp och ta verkligen åt dig av dem!

Som sagt så tycker jag verkligen inte att du ska känna dig sämre än andra, fortsätt träna på det som inte känns bra så ska du se att det snart är du som är bäst i gruppen!

Läsare, ge era bästa självförtroendetips!

Postat av: jenny

Sv: HAHAHAHAHA neeeeeej mobba inte min häst =P haha jo men den låter är som skriven för henne, hon är en riktig bullemi häst =)

2009-09-17 @ 22:29:09
URL: http://jbostrom.blogg.se/
Postat av: jenny

HAHAHAHA ja de va så klockrent! =) att jag inte tänkt på det själv?! =)

Jo men hon e ju så söt ändå, för mig får hon gärna vara lite knubbig =P

2009-09-18 @ 09:23:04
URL: http://jbostrom.blogg.se/
Postat av: Lisan

Ett självförtroende tips är att kanske inte gå runt och grubbla på småsaker, för småsaker är normalt och sånt gör alla ganska ofta. Så gör ingen lista med mindre bra saker, då floppar bara massa onödigt som du inte ens behöver tänka på fram. Så se det positiva i nästan allt och uppfyll dina mål!

2009-09-20 @ 00:31:49
URL: http://griseknoe.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0