Bli en bättre ryttare!

2009-06-28 | 11:45:24Säg någon som inte vill utvecklas på hästryggen? Även om man är nybörjare, hobbyryttare, tävlingsryttare, westernryttare och allt vad man nu kan vara, så vill man hela tiden bli bättre!

Men är man inte fit for fight själv, så kan man inte bli bäst! Ryttarens träning är minst lika viktig som hästens för, har du inte tillräcklig kondition så orkar du inte bruka allvar ett helt ridpass igenom, och då hämmar du både hästens och din egen utveckling. Likadant om du inte har tillräckligt med styrka, balans, koordination etc.

Jag gillar "allt-i-1-paket", där man kan få ut så mycket som möjligt av ett och samma pass. Det är även perfekt tidsmässigt eftersom ryttare oftast har fullt upp hela dagarna!
Förut tränade jag till aerobicsvideos (Kondition, koordination, styrka) samt yogavideos (Styrka, stabilitet, balans, vighet), vilket var den perfekt kombinationen, men det tog för lång tid! Därför har jag hittat en ny och bättre kombination;- KONDITIONSPASS i form av cykling eller jogging, hopprep när jag har lite mindre tid på mig (Vilket även är perfekt för koordinationen!). Även så mycket vardsmotion som möjligt.

- BALANSBOLL! Styrkeövningar på en balansboll/pilatesboll, skitkul! Där siktar jag in mig mycket på bålstabilitet (Som är superviktigt för att bli en duktig ryttare!), även balansövningar. Styrka, stabilitet, balans kan man alltså träna på en balansboll!

Det handlar om att hitta något som man tycker är roligt att göra! Jag har verkligen hittat min perfekta träningskombination nu, jag gillar att inte behöva vara "fast" vid TV:n, utan kan korta av/lägga på övningar och vila när jag vill. Nu är det kul att träna! Samtidigt blir jag peppad eftersom jag vet att min kropp behöver och mår bra av träning, och att jag kommer kunna rida så mycket bättre!

Så tjejer/killar, vill ni verkligen inte bli bättre ryttare? Man säger att de första gångerna är jobbigast, innan man kommer in i träningsrutinen. Men det stämmer inte, har du hittat din perfekta träningsstil så är det inte tråkigt! Ta er en funderare på vad för träningstyp du är och sätt igång!
Postat av: Renée

sv: jag är i spanien till oktober ;)

2009-06-28 @ 12:32:05
URL: http://reneesmedhult.blogg.se/
Postat av: Emily

Cykla ut till betet (5 km) är inte dumt som uppvärmning. Och sen hem också såklart. :-)

2009-06-28 @ 14:07:36
URL: http://emilystighall.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0