FAS II

2009-01-18 | 10:32:15

Så var det sista dagen igen innan vi trappar upp träningen ytterligare ett snäpp! Vi är så himla nära slutet nu, en enda vecka kvar innan vi är redo för "normala" träningar! Jag blir glad bara jag tänker på det, inte för att igångsättningen är klar, utan för att vi nu inte kan ha bättre förutsättningar inför tävlingsstarten! Allt känns så himla perfekt.

FAS II innebär att man nu kan lägga till galopp under passen och ha ett mer varierat schema. Denna fasen är även den sista, kan man säga, eftersom man bara använder sig av FAS III när det börjar närma sig tävling.

Första veckan på FAS II ska man självklart inte rivstarta med att köra långa och intensiva pass. Nej, första veckan ska bestå av ganska lugna och korta träningar, med två dagars promenadridning. Veckan efter däremot, då kan man börja med sitt "riktiga" schema! Självklart får man ju tänka på att inte köra hårdare än hästen klarar av, och trappa upp efterhand som kondition och muskler byggs upp.

Det är alltså bara EN vecka som står ivägen för oss nu, innan vi kan börja göra såhär ute på tävlingar:


 
Postat av: Katja

Roligt för er att komma ut på tävlingar snart :)... Jag får dock vänta tills den nya ponnyn, men om man väntar på nått gott väntar man aldrig för länge, som man brukar säga :)

2009-01-18 @ 14:46:53
URL: http://equestrian.blogg.se/
Postat av: Hanna

vad härligt!du har en väldigt fin blogg, och bilderna under bilder är otroligt fina =) har du tagit dem själv?

2009-01-19 @ 22:57:43
URL: http://hpsdagbok.blogg.se/
Postat av: Katja

Nu har jag snott lite Tina Lund ide :) Du är så inspirerande ;)

2009-01-20 @ 19:31:05
URL: http://equestrian.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0