Resumé av år 2009

2009-12-31 | 23:06:59


Jesus, vad detta året har gått snabbt! För exakt ett år sedan, skrev jag att 2009 skulle bli ett lyckligt år. Jag hade rätt! Detta året har varit det bästa på otroligt länge, även om det fortfarande finns problem så känns det i alla fall som att det finns ett litet ljus någonstans, och det är jag väldigt glad för. Under 2009 har jag utvecklats väldigt mycket, både mentalt och ridmässigt... Utveckling inom det mesta om jag ska vara ärlig! 2010 ska dock bli ännu bättre, då är det arbete med både "framtidsplanerna" och Projekt Österlen -Spikrakt uppåt!

JANUARI 2009:
 UTVECKLAR LIVA: Efter en sträckning i lårmuskeln på Liva, och några månaders vila, så gav jag mig tusan på att Liva skulle utvecklas från "den fula ankungen" till en svan! En lång skrittperiod sattes igång.


Såhär såg Liva ut i kroppen när jag påbörjade skrittperioden...

FEBRUARI 2009:
 FÖRTJÄNSTMEDALJ: En förtjänstmedalj på klubben fick jag!


Preston
 "NY HÄST": Jag provred Preston och bestämde mig för att fortsätta rida honom. Preston var/är en 7-åring som i princip bara blivit dressyrtränad, och var med andra ord en nybörjare på hoppning.
 BESÖKTE GÖTEBORG HORSE SHOW: Och som ni kan läsa i det här inlägget, så var jag inte särskilt nöjd med årets arrangemang. Mässan är ju nästan det som man ser mest fram emot, men jag blev väldigt besviken när jag såg att det i princip bara fanns vinterkläder att köpa...
 NY PONNY TILL JULIA: En ny ponny anländer åt lillasyster Julia. Smilla, som tidigare var ganska duktig i dressyr.


Julias nya ponny
 FÖRSTA "TÄVLINGEN" MED PRESTON: En blåbärstävling på 30 och 50 cm. Jag tror att vi gick felfritt i båda? Detta var nog en av de första "tävlingarna" som Preston var på också.
 UTMANINGARNAS HUS: Herregud vad roligt det var! Klubbens Kick-Off för tävlingsryttare bestod av att vi skulle få samarbeta på Utmaningarnas Hus i Malmö. Ni måste åka dit och prova!

MARS 2009:
 UPPDRAG ATT RIDA TILL EN HÄST: Jag och min lillasyster får i uppdrag att rida och vidareutbilda en travare som stod inackorderad hos oss.


Kattiz och Magnolia
MAGNOLIA: Jag började hoppa på Kattiz häst, Magnolia. En väldigt speciell dam, påminde lite om Liva med vissa saker. Jag ska inte säga att vi passade som hand i handske, jag var inte redo för en sådan typ av häst (Jag tror inte ens att jag är det nu heller?). Hoppa kunde hon, när man gjorde exakt rätt!
 HOPPTÄVLING PÅ MAGNOLIA: Haha, och det gick... Inte så bra... Ni kan kolla själv i det HÄR inlägget... :P

APRIL 2009:


Preston älskade att hoppa
 LOKAL HOPPTÄVLING MED PRESTON: Hans första riktiga hopptävling! Han var rätt duktig, 70 och 90 hoppade vi, det mesta i trav dock eftersom han fortfarande hade det ganska svårt med galoppen. Hehe, jag kommer ihåg att vi dessutom höll på att rida över ett annat ekipage på framridningen eftersom han nästan hoppade mig ur sadeln... Jag försökte leta upp henne och be om ursäkt men jag hittade henne inte... :P
 GALOPPERADE PÅ AMBER: Vi hade kommit så långt i utbildningen att jag till och med kunde galoppera själv på henne, dock blev jag avbockad men...!
 FIN LIVA OCH RODEO-AMBER: Amber brunstade för första gången blev heltokig, kastade av mig ordentligt. Efter det tog vi några steg tillbaks med utbildningen och jag måste erkänna att jag faktiskt blev lite unghäst-rädd efter det...

Liva gick som en klocka efter skrittperioden, den första dressyrträningen gick hon som en dröm! Folk hade tidigare sagt att det aldrig skulle gå att muskla och mjuka upp en så gammal och stel häst, men de fick till slut erkänna att de hade fel! Jag fick mycket beröm för arbetet och det är jag än idag stolt över.
 NYA REKORD PÅ OLIKA HÄSTAR: Jag och Preston hoppade 110 tillsammans för första gången. Liva och jag hoppade 120.


Gymnastikhoppar med Liva
 MÖNSTRADE TILL TALANG SKÅNE, PÅ PRESTON: Liva blev halt bara dagarna innan mönstringen, så vi fick välja på att åka med Preston eller att avstå. Vi valde Preston. Jag visste att vår prestation inte skulle räcka till att bli uttagna, men Preston skötte sig fint för att vara så pass orutinerad! Detta var nog den största "tillställningen" som han varit på, så han var lite extra spänd. Jag också för den delen, plus att hjälmen trillade ner på näsan flera gånger!...

MAJ 2009:
MYSIG STRANDRITT: På Preston, tillsammans med Kajsa, Julia och Molle. Första gången Preston var på stranden och i skogen skulle jag tro, han tyckte att det var jätteroligt!


Mysig strandritt!
 PROBLEM MED RYGGEN: När jag trillade av Magnolia på tävlingen så fick jag problem med ryggen. Kotorna hade pressats samman och jag hade flera låsningar. Inte förrän någon månad senare, och flera besök hos olika sorters ryggfixare, så gick det över tack vare en skicklig kiropraktor.
 FÖRSTA VIDEOINLÄGGET: Första videoinlägget i bloggen kan ni kika på HÄR!

JUNI 2009:
 HÄSTARNA SLÄPPS PÅ SOMMARBETE: HÄR finns bilder och video.


Julia och Sunny på casting
 CASTING FÖR "PONNYAKUTEN": Min lillasyster och hennes ponny Sundance gick på casting till Tobbe Larssons nya TV-serie "Ponnyakuten"! Tyvärr blev hon inte uttagen till programet men det var en rolig upplevelse.
 PRESTON OPERERAS FÖR LÖS BENBIT: Och får inte ens bli skrittad för hand på flera, flera veckor. Hoppning är det inte ens tal om förrän tidigast 2010 (Om ens det...).

JULI 2009:
 FÖRSTA TÄVLINGEN FÖR ÅRET MED LIVA: Vilket hon både börjar och avslutar med placering, efter denna tävling blev Liva pensionär.


Liva på första och sista tävlingen. Kolla skillnaden på hennes kropp!
 PRESTONS UTVECKLING: Jag gjorde ett väldigt "nyttigt" inlägg där man kan se hur mycket Preston utvecklades med hoppningen på bara någon månad. Kolla HÄR!

SEPTEMBER 2009:
 PROVRIDNINGAR: Jag började leta efter en häst på foder eftersom Liva uppenbarligen inte skulle hålla för de höjder som jag vill upp på. Jag provred Prins Tage och Marvelous, på vägen hem bestämde vi oss för att vi villa ha Tage!
 LITE FÖRNYELSE PÅ STALL LINDGÅRDEN: Bland hästarna. Dock har det ju inte gått så bra med att göra sig av med dem vi skulle...


Tage, första dagen på Lindgården
 TAGE ANLÄNDER: Min älsklings-Tage anländer till Lindgården och alla hästarna blir som förälskade.

OKTOBER 2009:
 FÖLTANKAR PÅ LIVA: Vi började fundera lite på om vi skulle betäcka Liva, eftersom hon ändå aldrig kommer ut på tävlingsbanorna igen.


 ÅKER PÅ VECKOREVYN BLOGAWARDS: Jag/bloggen hade äran att som första hästbloggare, bli bjuden till VeckoRevyn Blogawards på Café Opera, Stockholm! En rolig upplevelse, men jag trivs bäst på landet... ;P
 PRAKTISERADE HOS EN DUKTIG RYTTARE: Niklas Måneschiöld, som har tävlat Tage tidigare. Dock kunde jag inte vara mer än 1 dag eftersom jag sedan blev sjuk... Men det var helt klart lärofyllt ändå!

NOVEMBER 2009:


 VANN KM-HOPPNING: Jag och Tage vann vår andra klubbtävling tillsammans ("Riktiga" tävlingar blir det inte förrän 2010!).

DECEMBER 2009:
 RIKTIGT BRA FLYT: Jag hade riktigt bra flyt med det mesta, bl.a. så fick jag reda på den HÄR saken!
 JAG HADE TÄNKT MÖNSTRA PÅ TALANG SKÅNE: Men Tage skadade sig själv i hagen 1 vecka innan mönstringen, så där rök den chansen. Han hade dock känts riktigt, riktigt fin att rida veckorna innan, och det kan jag i alla fall leva på länge!


 STARTAR PROJEKT ÖSTERLEN -SPIKRAKT UPPÅT!: Eftersom jag inte kunde mönstra till Talang Skåne 2010, så tog jag saken i egna händer och startade upp "Projekt Österlen -Spikrakt Uppåt!". Projektet kommer att pågå under 2010, och vara precis som Talang Skåne. Ni kommer att få veta om detta snart.

Hur har ert 2009 varit?

Postat av: molle

haha den långritten var rolig!

papparazi gick ju mer bakåt än framåt;)

2010-01-01 @ 12:53:38
URL: http://matildalancing.webblogg.se/
Postat av: KJELLSON KAJSA- Min ponny & Jag

MOLLE PAPPIZ GICK INTE bAKÅT DET VAR SMILLA SOM GJORDE DET ! HAR DU MINNE SOM GULDFISK ELLER ????!!!! :O :P

2010-01-01 @ 21:14:53
URL: http://kjellsonkajsa.blogg.se/
Postat av: sofie

Sjukt bra skrivet :D

2010-01-01 @ 21:20:37
URL: http://thatgeek.blogg.se/
Postat av: Anonym

2009: Hade tänkt köpa en ponny som heter Archie! Fast det blir tyvärr nog inte av...

2010-01-02 @ 16:24:11
Postat av: FREJA LINDSKOG - Livet på Lindgården

Anonym: Vad tråkigt, varför inte? :/

2010-01-02 @ 20:00:32
URL: http://frejalindskog.webblogg.se/
Postat av: Lisa :)

Tack så mycket för att du kollade in våran blogg, det var jättesnällt! Du har ruggit bra & fin blogg <3

2010-01-02 @ 21:06:19
URL: http://eviltwins.blogg.se/
Postat av: Joffa

"Fin Liva och Rodeo-Amber" bara att gratulera, din hest har nordsvensk i sig. Nordsvenska ston är hemska när de brunstar, har en ren nordsvensk som är ett riktigt "pain in the ass" när hon brunstar :P men de är underbara när man får de på sin sida och gör allt för en så kämpa på, du vinner i längden och det är värt det :)

2010-01-03 @ 22:39:29
Postat av: Mikki

Vilken härlig strandbild!

2010-01-04 @ 15:30:11
URL: http://mikki.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0