Tillkallat Inridnings-förstärkning!

2009-08-07 | 14:48:01Nu har vi fixat hjälp till Amber!
Jag berättade ju för någon månad sedan att jag kanske inte var någon unghäst-person trots allt, mitt beteende har blivit mycket bättre sedan dess men jag känner ändå att jag skulle behöva någon som hjälpte oss med de första gångerna... Det tar emot måste jag säga, jag är väldigt mycket "kan själv" och tycker inte om att lämna mina hästar till andra, men denna gången får jag faktiskt ge mig!

Det är ganska frustrerande, jag vill vara duktig på unghästar! Det är ju faktiskt en av de få kryphålen för oss icke-rika att kunna kravla oss upp till ridsportens topp, att man är duktig och utbildar sina hästar själv. Samtidigt tror jag att det bara är en spärr jag fått efter hennes rodeorunda, jag har ju faktiskt redan galopperat uppsuttet på henne?... Dessutom älskar jag att utbilda hästarna, när de väl är inridna!


Jag älskar att utbilda hästar som Preston, dvs. hästar som är färdig-inridna!

Nåväl, två ridlärare från klubben har vi frågat; Helen Thorstensson och Katarina Jönsson. Båda två har erfarenhet av unghästar, så jag tror inte att det kommer krävas särskilt många gånger innan Amber har accepterat en ryttare på ryggen!


Katarina Jönsson (Även kallad Kattiz)


Helen Thorstensson (Hade tyvärr ingen roligare bild på henne...)

Helen och Kattiz ska ta henne själv de första gångerna, och sedan ska det övergå till att de ger lektioner med mig på ryggen.
Det kommer nog att bli superbra, och det ska bli skönt att få inridningen överstökad och klar!
Postat av: Catrine

Perfekt ju! Bra gjort av dig. Det tycker jag verkligen utmärker en duktig ryttare - att man vågar be om hjälp när det är nåt man känner att man inte behärskar. Ses snart ute på fälten! Hoppas Bobbsi är pigg i dag :-)

2009-08-07 @ 15:14:39
Postat av: FREJA LINDSKOG - Livet på Lindgården

Catrine: Ja, känns ganska bra :) Fast om man är tillräckligt duktig så behöver man ju inte tillkalla hjälp... ;P

2009-08-07 @ 15:28:41
URL: http://frejalindskog.webblogg.se/
Postat av: Camilla

klok idé! dom kommer göra att hon känner sig säker och får bättre självförtroende, sen är det bara att tuta och köra!

2009-08-07 @ 15:46:51
URL: http://unafraid.blogg.se/
Postat av: molle

de e enok jue!

2009-08-07 @ 16:22:24
Postat av: FREJA LINDSKOG - Livet på Lindgården

Molle: Ja, shit asså?!! :D

2009-08-07 @ 18:09:09
URL: http://frejalindskog.webblogg.se/
Postat av: Kjellson Kajsa

haha det är då präst smetade ut slem på molles byxor xD

2009-08-07 @ 18:20:46
URL: http://kjellsonkajsa.blogg.se/
Postat av: Hanna

Klart man ska ta hjälp om man inte känner sig hundra själv. Framför allt med unghästar, du kommer få igen det senare! :)

2009-08-07 @ 18:26:42
URL: http://hannasvedlundstahl.blogspot.com
Postat av: Madde

Bara för man inte känner sig helt säker med inridning av unghästar så betyder inte det att man inte är en duktig ryttare.

Även våra elit ryttare behöver hjälp då och då.

Jag har jobbat hos en av våra toppryttare och även han behövde hjälp med inridningen av hingstarna.Så man ska aldrig känna sig sämre för att man ber om hjälp.Är så avundsjuk på dig, jag önskar att mitt troll var så ung igen.

Det är så kul att utbilda helt "färska" hästar =)2009-08-07 @ 21:17:03
URL: http://sjobergs.blogspot.com
Postat av: Josefine

Jag håller med alla andra här. Det är bara bra att be om hjälp, både för din skull och för hästen. Det är ju bättre att få lite hjälp och göra inridningen enbart positiv istället för att du ska bli rädd om något går mindre bra.En bra ryttare ber om hjälp om det behövs.

2009-08-08 @ 09:19:28
URL: http://matchesyoureyes.blogspot.com
Postat av: Josefine

Det är klart att man kanske känner sig lite dålig om man "inte ens klarar av" sin egen häst. Men antagligen kommer du lära dig en hel del av att hjälpa till att rida in henne och sedan kanske du kommer kunna göra det själv. Vissa hästar är ju svårare och vissa lättare, om man inte känner att man är helt hundra så är det ju jättebra att man kan svälja stoltheten och be om hjälp.

2009-08-08 @ 15:30:23
URL: http://matchesyoureyes.blogspot.com
Postat av: TOVE

heej ställ gärna några frågor i min frågestund <3 kram

2009-08-08 @ 18:32:08
URL: http://yeellow.blogg.se/
Postat av: Sabrina

Men det blir nok bra:) Tror det er viktig at du klarer å ta imot hjelp når du trener en såpass ung hest, tviler ikke på at det kan være vanskelig til tider. Jeg har også lyst på unghest en dag :D Jeg skal bare lære meg å ri først xD

2009-08-09 @ 01:53:47
URL: http://svorsken.blogg.no
Postat av: Elin K

Hej Freja.

Det bästa, enklaste och säkraste sättet att bli en duktig utbildare och tillridare är att våga fråga om hjälp och att ta emot hjälp. Man måste vara ödmjuk.

Hur gammal är du?

Som jag har förstått det så har du inte börjat gymnasiet ännu, men jag skulle faktiskt råda dig att söka till Bollerup när det blir aktuellt. Det är få ställen där man kan få så breda kunskaper för ett framtida hästyrke (eller andra yrken för den delen(. Även om unghästkursen inte går fören det tredje året, så gör det inget. de första två åren får man goda förberedande kunskaper.

Naturligtvis ska man inte lite på lärarnas, ridlärarnas, utbildarnas ord till hundra procent. Det bästa är att plocka ut de sakerna man tycker är bra och forma ett eget koncept. Man måste även kunna anpassa sig efter de olika individerna som hästarna är. Och det kan jag lova dig att det lär man sig bäst av unghästarna!

Lycka till!

Elin

2009-08-09 @ 10:55:07
URL: http://dreamsaver.blogg.se/
Postat av: Sabrina

Sv: Det hørtes jo ut som ett veldig bra tilbud!:D Du får bare passe på så går det nok bra :)Ja, det var det jeg skrev! Også at jeg ville vente til jeg var god nok til det xD

2009-08-09 @ 11:15:56
URL: http://svorsken.blogg.no
Postat av: sandra

Svar: Tack tack =) Hihi, ja man vet ju aldrig. Men han gillar verkligen att gå på banan och arbeta bara så där.

2009-08-09 @ 12:04:24
URL: http://teamjohansson.blogg.se/
Postat av: emma

haha, jag är också en "kan självare". Jag kämpar på med mig unghäst, men skulle nog egentligen behöva lite hjälp. Fast han blir bättre och bättre iallfall :)

2009-08-09 @ 20:19:49
URL: http://newtonochjag.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0