Hur gick det på Talang Skåne?

2009-04-17 | 13:04:12Ja... Det gick skit rent ut sagt! Jag skämdes över mig själv, det kändes som att alla undrade vad tusan jag gjorde på en talang-uttagning?!


Man fick rida fram på utebanan innan man skulle in på "framhoppningen"

Intervjun gick ganska bra tyckte jag, det var ovanligt lätt att prata och personerna som intervjuade var väldigt trevliga. Sen kom vi till ritten... Jag var ganska nervös, vilket smittade av sig på Preston. Tja... Det finns inte så mycket att säga mer än att vi kanske fick totalt ett eller två perfekta språng, resten såg ut som jag vet inte vad... I och med att vi båda var väldigt spända så tyckte Preston att de flesta hinderna var ganska läskiga, snäll som han är så hoppar han ju dem ändå men det blev ett litet avbrott inför nästan alla språng. Jag har väldigt svårt att hänga med och vara följsam när han hoppar sådär, så jag själv hängde en halv meter ovanför sadeln och gav ingen eftergift...

Till råga på allt så trillade hjälmen ner framför ögonen minst två gånger...


Efter i språnget och ingen eftergift...

Jag skyller ingenting på Preston, det är han som är grön och orutinerad, det är jag som ska visa honom vägen och hjälpa honom runt banan, men igår gjorde jag allt annat än det jag skulle. Jag vet nästan redan nu att vi inte kommer bli uttagna, men vad gör det? Vi gjorde kanske en av våra dåligaste rundor igår, men han hoppar gudomligt annars! Får vi inte hjälp av Talang Skåne att utvecklas, så kommer vi göra det själva, det enda som behövs är att få lite mer rutin för han är redan en kalasbra häst!


Efter detta hindret satt hjälmen nere på näsan... :P


Ett av dem bättre korten på både häst och ryttare.
Jag vill inte ha några taskiga kommentarer.
Postat av: caroline

Förstår att du kanske känner dig besviken just nu men du fick fick iaf komma dit, bra träning för hästen om inte annat. Du hade förmodligen en av dom grönaste hästarna där, så det är klart du hade inte samma förutsättning. Jag tyckte hästen skötte sig förvånansvärt bra med tanke på utbildningsståndpunkt. Nu vet du ju inte om du blir uttagen eller inte ännu men lite av en chansning var det ju, synd att du inte kunde låna en lite äldre häst med mer rutin. Tycker hursomhelst inte att du ska skämmas över din ritt, kan garantera att det säkert gick mycket sämre för en del andra.

2009-04-17 @ 14:08:02
URL: http://internationalshowjumping.blogg.se/
Postat av: Melinda

Vad synd att du inte är så nöjd. Men tänk vilken erfarenhet att varit med och ridit upp. Nu har ni ju ett år att utvecklas på, tills nästa gång (om du inte kommer med denna gången). Förresten var några språng mycket fina :D

2009-04-17 @ 16:19:28
URL: http://mellemm.blogg.se/
Postat av: caroline

Ok spännande väntan då;)

måste tillägga att jag tyckte Preston såg något loj ut på filmen,inte så som jag sett honom tidigare kan det vara så att han är inne i en växtperiod eller bara behöver vila lite? Nu minns jag inte hur gammal han är men iaf. Det syns dessutom att han är väldigt spänd på filmen så jag förstår att det inte blev helt lätt att rida runt banan då. Om min häst är väldigt spänd så går det knappt inte att fatta galopp haha. Vad är det för stam på honom?

2009-04-17 @ 17:31:28
URL: http://internationalshowjumping.blogg.se/
Postat av: Kajsa

Jag tycker du ska vara jättestolt över din insats! Du rider iaf mycket bättre än du-vet-vem :PDet var faktiskt Jättebra! och gud som Preston har utvecklats under den tiden du har ridit honom, även fast han Royune kanske inte vet det så vet vi det och det är det som räknas!

2009-04-17 @ 20:06:46
Postat av: caroline

ok VDL hingsten Prestige?

2009-04-17 @ 21:07:47
URL: http://internationalshowjumping.blogg.se/
Postat av: Carro

Man får bara säga bättre lycka i nästa tävling. =)

Och jag tror inte alls ni var så dåliga som du skriver.

2009-04-17 @ 22:09:23
URL: http://iamcarro.blogg.se/
Postat av: FREJA LINDSKOG

Kajsa: Just nu är jag för trött för att komma på vem du menar med "du-vet-vem" xP Men jag är i alla fall inte nöjd med min insats... :SJa, om man jämför med den gamla video från klubbens blåbärstävling, där han tyckte 30-hinder var jäääätteläskiga :D Så han har absolut utvecklats jättemycket, han är högt över hinderna och ställer upp på allting så han är jätteduktig oavsett :)

2009-04-17 @ 22:59:34
URL: http://frejalindskog.webblogg.se/
Postat av: Hanna

bra kämpat! man kan inte styra över nerverna och det är förståligt att deu var nervös! tycker att du ska var stolt över att du var med och red i talang skåne. och sen är det som du skriver, preston är grön och ovan vid sådana här tillställnigar... men jag tror att ni kan komma långt =)

2009-04-18 @ 11:09:58
URL: http://hpsdagbok.blogg.se/
Postat av: Kajsa

men åhh måste jag förklara allt för dig???skriver i GB på bdb!

2009-04-18 @ 18:39:23
Postat av: Kattis

Synd att det inte gick så bra. :/

2009-04-19 @ 20:29:24
URL: http://kattjis.blogg.se/
Postat av: Pia

Jag måste bara säga att det var jätte modigt att vara med där, du verkar ha en ung häst? och vissa dag7ar går det inte bäst bara :)

ni verkar jätte fina, och det är bara öva på, så kommer ni komma jätte långt! lycka till med allt :)

Och till sist, tack, färgen gillar jag också :)

2009-04-20 @ 17:31:53
URL: http://allaslillapiia.webblogg.se/
Postat av: Anna

Hur gammal är din häst? Modigt av dig att ställa upp ändå tycker jag, även om alla andra var bättre än dig som du sa! Och du fullföljde trots att det inte fungerade med hoppen, många hade nog gett upp och sagt att de inte ville hoppa mer!

2009-04-20 @ 21:22:24
URL: http://soockertoopp.blogg.se/
Postat av: Linnea

Ser inte så farligt ut ju :) Jobbigt med en spänd häst, han ser inte ut att ha sån framåtbjudning på banan. Kanske skulle haft lite mer fart? Fina sprången blev när ni fick till det. Lycka till i framtiden!

2009-04-21 @ 19:33:13
URL: http://maaagiskt.blogg.se/
Postat av: Jo

Trist att det inte blev som du hade hoppats men det är sådant som händer ibland. Speciellt om man har en orutinerad häst! Jag har själv en liten gris som är helt ojämn på tävlingarna. Ni har ju dessutom nya ihop och har endast varit med på någon tävling eller två. Tycker att det var tufft av dig att ställa upp och som sagt, se detta som en riktigt givande träning för er!

2009-04-21 @ 23:21:51
URL: http://cookiescloset.blogg.se/
Postat av: Helena

Hej Freja! jag håller med dom som skriver, du e jättetuff som ställer upp och så illa är det inte i videoklippet!! Det är bara ta nya tag så kommer du tillbaka nästa år igen och visar vad du går för!

Lycka till vännen! :)

2009-04-22 @ 09:55:14
URL: http://susans.bloggsida.se
Postat av: Isabel Tränk

Du har en jättefin häst och du är en lugn ryttare med ett mjukt ridsätt. Ni har bara börjat er resa, tänk på det. Ni får komma igen nästa år och se till att träna mycket tills dess. Håller tummarna för er! Ni var superduktiga! Mvh Isabel Tränk

2009-04-23 @ 14:11:34
URL: http://iissabel.blogg.se/
Postat av: Linnéa Berghäll

Såg fint ut ändå, ser ut som om ni båda hade nerverna lite på utsidan bara, och det är väl klart! Har precis börjat läsa din blogg, så kan ju inte direkt jämföra, hehe :) Men jag hade varit nöjd med att ens få rida där! Du har en väldigt fin häst, och han såg säker ut med dig (om än lite framåtbjudning kunnat önskas) - jag lovar dig, med mig i sadeln hade han inte hoppat :) Du överdriver, ni är jätteduktiga!

2009-04-23 @ 23:11:06
URL: http://linneaberghall.blogspot.com/
Postat av: Sofia

Din pålle kan verkligen hoppa iaf!

2009-04-30 @ 18:26:09
URL: http://kumpumaki.blogg.se/
Postat av: elin

ett tips, du måste ha MKT bättre galopp!

2009-05-03 @ 13:32:30
URL: http://www.elinberggren.blogspot.com
Postat av: Tina - Born "Bornis" Late

Jag tror minsann att jag såg Jonas där på en bild ^^

2009-11-09 @ 20:57:04
URL: http://bornlate.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0